Najave

Posjet izaslanstva Europske komisije – Opće uprave za energetiku otocima Krku, Cresu i Malom Lošinju

U utorak, 19. lipnja 2018. godine,  s početkom u 12.30 sati,  u Velikoj vijećnici Grada Krka (Trg Josipa bana Jelačića 2),  zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Krka Darijo Vasilić i zastupnik u Europskom parlamentu  Tonino Picula,  sudjelovat će na sastanku s izaslanstvom  Europske komisije – Opće uprave za energetiku (EK-DG Energy) na temu energetske tranzicije otoka Krka.

Sastanak je dio studijskog posjeta hrvatskim otocima kojemu je cilj upoznavanje s kompletnom energetskom situacijom na otocima i mogućnostima sufinanciranja energetskih projekata sredstvima iz fondova Europske unije.

Nakon Krka, izaslanstvo  će posjetiti  otok Cres. U 17.45 sati u Gradskoj vijećnici Grada Cresa (Creskog statuta 15), na sastanku s gradonačelnikom Cresa Kristijanom Jurjakom održat će se predstavljanje projekta elektrane na solarnu energiju Trinket Orlec.

U srijedu, 20. lipnja 2018. godine u 8.30 sati u sjedištu Grada Malog Lošinja (Riva lošinjskih kapetana 7), održat će se sastanak izaslanstva  Europske komisije-Opće uprave za energetiku  s gradonačelnicima Cresa i Lošinja. Izaslanstvo će posjetiti i Unije gdje će prisustvovati prezentaciji „Unije-održivi otok“.

ispiši stranicu ispiši stranicu