Najave

 • 365 dana do službenog otvorenja programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture

  U petak, 1. veljače će otpočeti odbrojavanje 365 dana do službenog otvorenja programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a obilježit će se postavljanjem skulpture na Jadranskom trgu u 11.45 sati.

  U ime Primorsko-goranske županije postavljanju skulpture prisusvovat će predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

  U petak, 1. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2, VI. kat) održat će se sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ.
  Na dnevnom redu GSV-a je stanje u trgovačkom društvu 3. Maj brodogradilište d.d., informacija o novim mjerama zapošljavanja, prijedlog izmjena Sporazuma o osnivanju GSV PGŽ i Poslovnika o radu GSV PGŽ, informacija o imenovanju predstavnika socijalnih partnera u GSV PGŽ i druge teme.

  U ime PGŽ sjednici će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Dan crvenih haljina

  U srijedu, 30. siječnja 2019. godine, povodom Dana crvenih haljina u 11 sati na info punktu na Korzu održat će se podjela edukativnih materijala i računanje individualnog rizika od moždanog udara. Istog dana u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se predavanja „Dan crvenih haljina“, „Srčani udar i žene“ i „Moždani udar i žene“.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju Dana crvenih haljina prisustvovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Udio mještana Kraljevice i Kostrene u spašavanju Židova u lipnju i srpnju 1941.

  U srijedu, 30. siječnja 2019. godine u 11 sati u prizemlju Gradske vijećnice Rijeka (Korzo 16), povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, održat će se predavanje "Udio mještana Kraljevice i Kostrene u spašavanju Židova u lipnju i srpnju 1941."

  opširnije >>
 • Izvješće o stanju u prostoru Primorsko-goranske županije za razdoblje 2013.-2016.godine

  U srijedu, 30. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar–Jurković i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan održat će konferenciju za novinare na temu Izvješća o stanju u prostoru Primorsko-goranske županije za razdoblje 2013.-2016.godine.

  Cilj izrade Izvješća je dobivanje sveobuhvatnog pregleda prostornog razvoja i planiranja prostora Županije, kao i predviđanje prostorno razvojnih trendova temeljenih na postojećim uvjetima.

  opširnije >>
 • Postavljanje i otkrivanje biste fra Serafinu Sabolu

  U nedjelju, 27. siječnja 2019. godine s početkom u 18 sati u  Perivoju Gospe Trsatske održat će se postavljanje i otkrivanje biste fra Serafinu Sabolu, povodom obilježavanja godišnjice njegove smrti.

  Fra Serafin Sabol je svojim zalaganjem, osobnošću i otvorenošću postao simbol Trsatskog Svetišta. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima i županijske nagrade za životno djelo 2015. godine za izniman doprinos religijskom, duhovnom, kulturnom i civilizacijskom značenju Trsatskog svetišta te nagrade Grada Rijeke za životno djelo.
  Uz brojne pokrovitelje, i Primorsko-goranska županija je sufinancirala izradu biste, kao i monografiju „Fra Serafin Trsatski“.

  Otkrivanju biste prisustvovat će župan Zlatko Komadina, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, gradonačelnik Vojko Obersnel i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 28. siječnja 2019. godine s početkom u 10. sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o natječaju za sufinanciranje programa iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i razvoja selektivnih oblika turizma, financiranju pomoćnika u nastavi, prijedlogu održavanja sportskih objekata u Gorskom kotaru, kao i drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Druga radionica na temu gospodarskog razvoja Gorskog kotara

  U četvrtak, 24. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati u  Općinskoj Vijećnici u Fužinama održat će se druga radionica na temu gospodarskog razvoja Gorskog kotara koju organizira Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije.

  Cilj radionice je analiza i predlaganje mjera s ciljem razvoja energetike, infrastrukture i boljeg korištenja resursa Gorskog kotara te poticanje konstruktivne rasprave o mogućnostima razvoja u skladu s novim Zakonom o brdsko-planinskim područjima.

  Radionici će u ime Županije prisustvovati pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan i ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić.

  opširnije >>
 • Izborna skupština Društva Goranin Zagreb

  U utorak, 22. siječnja 2019. godine s početkom u 18 sati, u hotelu Sheraton u Zagrebu, održat će se Izborna skupština Društva Goranin Zagreb.

  U ime Primorsko-goranske županije skupštini će prisutvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 10. Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2019

  U subotu, 19. siječnja 2019. godine, u 9.50 sati u Viškovu na parkiralištu Milihovo održat će se svečano otvaranje 10. Rallya maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2019.

  Svečanom otvaranju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Dan mimoza: Nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora

  U subotu, 19. siječnja 2019. godine, u prigodnom šatoru postavljenom na Korzu (između prodavaonica Tiska i Kraša), bit će obilježen 11. po redu Dan mimoza – nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora, a u organizaciji Lige protiv raka PGŽ.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju će prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

   

  opširnije >>
 • Konferencija povodom održavanja 26. Glazbene nagrade Porin

  U ponedjeljak, 21. siječnja s početkom u 12 sati u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/II, održat će se konferencija za medije povodom održavanja 26. Glazbene nagrade Porin u Rijeci.

  U ime Primorsko-goranske županije na konferenciji će prisustvovat župan Zlatko Komadina i pročelnik Ureda Županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenici župana Marina Medarić i Marko Boras Mandić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu potpore županijskim sportskim savezima za rad s mlađim uzrastima za sezonu 2018/2019, natječaju za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva, financiranju programa produženog boravka za učenike putnike osnovnih škola u drugom polugodištu školske 2018./2019. godine, kao i  drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Osvrt na turističke rezultate u 2018. godini

  U petak, 18. siječnja 2019. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će konferenciju za novinare s osvrtom na ostvarene turističke rezultate u 2018. godini na Kvarneru te najaviti aktivnosti za 2019. godinu.

  Tijekom 2018. godine, koja je bila rekordna, Kvarner je posjetilo 4% više gostiju (3 milijuna dolazaka) koji su ostvarili 2% više noćenja (19 milijuna noćenja) u odnosu na 2017. godinu.

  opširnije >>
 • Najava aktivnosti povodom 12. DANA MIMOZA

  U četvrtak, 17. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u prostoru info centra Rijeka, održat će se press konferencija na kojoj će se najaviti aktivnosti  povodom 12. DANA MIMOZA

  U subotu, 19. siječnja 2019. obilježava se 12. DAN MIMOZA – nacionalni dan prevencije raka vrata maternice i ginekoloških tumora, nastao u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i nevladine udruge “Zdrav(k)a”. Akcija se održava svake godine, treću subotu u siječnju, na početku Europskog tjedna borbe protiv raka vrata maternice.

  Na konferenciji će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Podjela nagrada i priznanja mladim inovatorima PGŽ

  U srijedu, 16. siječnja 2019. godine s početkom u 13 sati, u Vijećnici Grada Rijeke (Korzo 16), održat će se tradicionalna svečanost podjele nagrada i priznanja mladim inovatorima Primorsko-goranske županije.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja RH - 15. siječanj

  U utorak, 15. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u „Aleji hrvatskih branitelja“ na gradskom groblju Drenova tradicionalno će se obilježiti Dan međunarodnog priznavanja Republike Hrvatske, te odati počast svim poginulim i umrlim braniteljima Domovinskog rata.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Suradnja Sveučilišta u Rijeci i Doma zdravlja PGŽ

  U utorak, 15. siječnja 2019. godine s početkom u 12 sati, u sklopu Paviljona 1 Sveučilišnog kampusa u Rijeci, održat će se svečanost potpisivanja sporazuma Sveučilišta u Rijeci i Doma zdravlja Primorsko-goranske županije koji definira buduću suradnju.

  Tom prilikom Sveučilište u Rijeci predat će na korištenje Domu zdravlja PGŽ  prostor u sklopu Paviljona 1 Sveučilišnog kampusa, ukupne površine 113,50 m2.

  U ime Primorsko-goranske županije potpisivanju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o aktivnostima županijskih upravnih tijela, kao i  drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Božićni prijem u organizaciji Srpskog narodnog vijeća

  Srpsko narodno vijeće i VSNM Grada Zagreba organiziraju božićni prijem u velikoj dvorani hotela Sheraton u nedjelju 6. siječnja 2019. s početkom u 12.00 sati a na kome će u ime PGŽ prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Vinodolskog

  U Petak 4. siječnja 2019. s početkom u 18.00 sati održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća povodom dana Grada Novog Vinodolskog u sklopu koje će biti uručene nagrade Grada za 2018. godinu. Svečanoj sjednici nazočiti će i župan Zlatko Komadina. 

  opširnije >>
 • Ledeno doba u tunelu

  Želite li doznati odgovore na pitanja: Što su ledena doba? Kako su nastala? Jeste li ikada čuli za tipavca, mamuta i sabljastog tigra? Zašto su neke životinje imale velike zube?, Jesu li tada postojali ljudi?, tada je vaš dolazak na radionicu u Tunel Ri izvrstan odabir! Ujedno ćete se upoznati s originalnim muzejskim materijalom koji potječe iz vremena posljednjeg ledenog doba (npr. zub mamuta i kost špiljskog medvjeda), te izraditi Obiteljsku špiljsku sliku.

  • program se odvija u Tunelu Ri, u Rijeci
  • namijenjen je obiteljima s djecom
  • sudjelovanje nije potrebno najaviti 
  • radionica je besplatna
  • obavezna je prisutnost roditelja/pratitelja
  • voditeljice radionice: kustosica Nadia Dunato Pejnović, muzejska pedagoginja Anita Hodak

  organizator zadržava pravo izmjene termina i mjesta izvođenja radionice

  Opširnije ...

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu