Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu rasporeda sredstava za izradu programa tranzicije Cresko-lošinjskog otočja prema čistoj energiji, davanju suglasnosti Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova za novi glazbeni program u Područnom odjelu Krk, rasporedu sredstava za sufinanciranje manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Preko 150 stručnjaka iz područja zdravstvenog turizma na 7. CIHT konferenciji

  U četvrtak, 31. listopada 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat), pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera  Vladimir Mozetič i direktorica TZG Crikvenica Marijana Biondić najavit će 7. CIHT konferenciju posvećenu zdravstvenom turizmu.

  Brendiranje, marketing, zdravlje, turizam – sve su to teme koje će dominirati ovogodišnjom konferencijom koja će se održati u Selcu.

  opširnije >>
 • 23. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U srijedu, 30. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani "Transadrije" (Riva Boduli 1), održat će se 23. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu je 19 točaka, a članovi Županijske skupštine će raspravljati o prijedlogu 2. izmjena i dopuna Proračuna PGŽ za 2019. godinu, više koncesijskih odluka i prijedloga, kao i planu davanja koncesija na pomorskom dobru za slijedeću godinu te drugim temama.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana moždanog udara

  U utorak, 29. listopada 2019. godine, javnozdravstvenim aktivnostima na Trgu 128 HV brigade obilježit će se Svjetski dan moždanog udara.

  S ciljem osvješćivanja građana o moždanom udaru održat će se edukativna predavanja, projekcija filmova, mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, izračun individualnog rizika za moždani udar i prikaz zdrave prehrane.

  Događaj organizira Klinika za neurologiju KBC-a Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ i Gradom Rijekom.

  Izjave za medije predviđene su u 10.30 sati. U ime Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • 3. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

  U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine, s početkom u 14.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) održat će se 3. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.

  Na dnevnom redu sjednice je predstavljanje programa EPK 2020 s posebnim osvrtom na programski dio o ženama u društvenim i kulturnim kretanjima Rijeke i Primorsko-goranske županije.

  Navedenu temu predstavit će direktorica partnerstva i komunikacija Rijeke 2020 Irena Kregar Šegota.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 28. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, zamjenik župana Marko Boras Mandić i ravnateljica JU Priroda Irena Jurić održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 23. sjednice Županijske skupštine, novim programima u Centru Beli, provedenim aktivnostima u realizaciji projekta „Žičara na Učku“ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Edukacija o mogućnostima i uvjetima prijave za povlačenje sredstava iz trenutno otvorenih natječaja EU fondova

  U petak 25. listopada 2019. Godine tvrtka Euro Grant Konzalting organizira besplatnu edukaciju o mogućnostima i uvjetima prijave za povlačenje sredstava iz trenutno otvorenih natječaja EU fondova.

  Edukacija će se održati u dva dijela, od 10-12 sati – Predstavljanje mjere ruralnog razvoja za razvoj dopunskih djelatnosti i od 14-16 sati – Predstavljanje natječaja za poduzetnike "Inovacije u S3 područjima".

  Više o edukaciji pročitajte na linku.

  opširnije >>
 • Prijem maratonaca Atletskog kluba "Kvarner" Rijeka

  U četvrtak, 24. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će maratonce Atletskog kluba "Kvarner" Rijeka.

  Maratonci Goran Grdenić, Alen Matovina, Zoran Žilić i Antun Rudolf Pavelić postali su ekipni prvaci, a Gordan Grdenić je osvojio i titulu prvaka Hrvatske pojedinačno, na 28. Zagrebačkom maratonu koji se održao 13. listopada 2019. godine u Zagrebu.

  opširnije >>
 • Susret Župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Županije

  U četvrtak 24. listopada 2019. godine s početkom u 16.30 sati u Hotelu  „Beli kamik“ u Njivicama (Primorska cesta 30) započet će dvodnevni susret Župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima.

  Na susretu će biti riječi o obvezama gradova i općina u sustavu gospodarenja otpadom na području PGŽ o čemu će govoriti direktor Ekoplusa Miodrag Šarac i načelnica sektora za Fondove EU pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Maja Feketić. Ravnatelj REA Kvarner Darko Jardas i Saša Ukić govorit će o razvoju i početku izgradnje infrastrukture za širokopojasni internet u ruralnom području PGŽ.

  Gradonačelnici i načelnici dobit će informacije i o pripremi za preuzimanje Ureda državne uprave te projektu "Županija prijatelj djece" u sklopu obilježavanja 30. godišnjice UN-ove konvencije o pravima djeteta.

  Uz domaćina susreta, župana Zlatka Komadinu, gradonačelnike i načelnike pozdravit će i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović te ih upoznati s programima i projektima Općine.

  opširnije >>
 • Izjave za medije nakon prijema za novog veleposlanika Kraljevine Norveške

  Gradonačelnik, zamjenica župana i veleposlanik izjave će dati nakon prijema kojeg u povodu stupanja na dužnost novog norveškog veleposlanika zajednički organiziraju Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

  Uz navedene, prijemu će prisustvovati i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, te suradnici norveškog veleposlanika Christian Grotnes Halvorsen i Martin Stensholt.  Izjave za medije održat će se nakon sastanka u 11.45 sati.

  opširnije >>
 • Primanje izaslanstva kineske provincije Liaoning u Primorsko-goranskoj županiji

  U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u 12 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat primit će izaslanstvo kineske provincije Liaoning na čelu sa zamjenikom guvernera Chenom Xiangqunom.

  Provincija Liaoning odnose s Primorsko-goranskom županijom njeguje od 2008. godine kada je potpisan Sporazum o prijateljstvu. U okviru boravka u Rijeci kinesko izaslanstvo će posjetiti Lučku upravu Rijeka te Razvojnu agenciju Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Kašetica u metropoli

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije, u subotu, 19. listopada 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu od 8.30 do 17 sati održat će se manifestacija Kašetica u metropoli.

  Autohtone proizvode predstavit će 15 proizvođača Primorsko-goranske županije, od meda i pčelinjih proizvoda, mesnih delicija, slastica, sokova, čajeva, eteričnih ulja i hidrolata, do rukotvorina i suvenira iz naše zeleno-plave županije.

  Izjave za medije predviđene su u 10.30 sati.

  U ime PGŽ događaju će prisustvovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Primanje izaslanstva kineske provincije Liaoning u Primorsko-goranskoj županiji

  U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u 12 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat primit će izaslanstvo kineske provincije Liaoning na čelu sa zamjenikom guvernera Chenom Xiangqunom.

  Provincija Liaoning odnose s Primorsko-goranskom županijom njeguje od 2008. godine kada je potpisan Sporazum o prijateljstvu. U okviru boravka u Rijeci kinesko izaslanstvo će posjetiti Lučku upravu Rijeka te Razvojnu agenciju Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Primanje predstavnika 128. brigade HV "Sveti Vid"

  U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u 11 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš primit će predstavnike Udruge 128. brigade HV „Sveti Vid“ povodom 28. obljetnice osnivanja brigade.

  Uz predsjednika Ivana Lergu, primanju će prisustvovati prvi zapovjednik brigade Joko Đipalo te članovi Miodrag Hećimović, Stanislav Linić, Herman Sušnik, Walter Cvjetan, Drača Milorad, Darko Troskot, Stevo Kabić te Ivica Jakšić.


  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o aktivnostima upravnih tijela PGŽ na pripremi i provedbi EU projekata, o projektu „Jačanje razvojnih kapaciteta Primorsko-goranske županije“, financiranju pomoćnika u nastavi u aktualnoj školskoj godini te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Najava koncerta „I ti možeš uljepšati nečije snove“

  U ponedjeljak 21. listopada s početkom u 11 sati, u prostoru RiHub-a održat će se press konferencija povodom najave koncerta "I ti možeš uljepšati nečije snove"  koji će se održati 24. listopada u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom 90. godišnjice rada Ugostiteljske škole Opatija

  U četvrtak, 17. listopada 2019. godine s početkom u 12 sati u Centru Gervais Opatija održat će se svečanost povodom 90. godišnjice rada Ugostiteljske škole Opatija.

  Od svog osnutka u drugoj polovici 19. stoljeća, škola je obrazovala brojne kadrove u ugostiteljstvu, a o kontinuitetu i kvaliteti odgojno-obrazovnog djelovanja govori činjenica da je 2018. godine postala Regionalni centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Predstavljanje monografije povodom 90. godišnjice Ugostiteljske škole Opatija

  U srijedu 16. listopada 2019. godine s početkom u 12 sati, u hotelu Continental u Opatiji održat će se predstavljanje monografije povodom 90. godišnjice Ugostiteljske škole Opatija.

  Predstavljanju će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin,

  opširnije >>
 • Obilazak radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ "Jelenje-Dražice" i izgradnji školske sportske dvorane

  U utorak, 15. listopada 2019. godine u 11.30 sati pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i načelnik Općine Jelenje-Dražice Robert Marčela obići će radove na rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ „Jelenje-Dražice“ i izgradnji školske sportske dvorane u Dražicama (Školska 53).

  Vrijednost ovog kapitalnog projekta je gotovo 40 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto udjela.

  opširnije >>
 • Vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko – goranske županije „Tehničko-tehnološka nesreća '19.“

  U subotu, 12. listopada 2019. godine u 10.30 sati kod bivšeg pogona INA Maziva Rijeka (Mlaka, ul. Milutina Baraća 26) operativne snage sustava civilne zaštite PGŽ održat će vježbu „Tehničko-tehnološka nesreća '19.“

  Cilj vježbe je provjera efikasnosti reagiranja i koordiniranja zajedničkog djelovanja predstavnika operativnih snaga iz sustava civilne zaštite PGŽ u slučaju izvanrednog događaja uzrokovanog tehničko-tehnološkom nesrećom. Vježba promovira kulturu svijesti o rizicima i njihovom smanjenju što uključuje prevenciju katastrofa, ublažavanje posljedica i spremnost na odgovor.

  U ime Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 14. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o programima i aktivnostima PGŽ na poticanju razvoja i unapređenja poljoprivrede, najavi prodajnog sajma autohtonih proizvoda iz naše Županije na Riječkom Korzu, raspisivanju Javnog natječaja za sufinanciranje programa i projekata iz područja lovstva te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Dan Općine Ravna Gora

  U petak, 11. listopada 2019. godine,  s početkom u 12 sati, u Domu kulture u Ravnoj Gori (I.G. Kovačića 138), povodom Dana Općine Ravna gora, održat će se svečana Sjednica Općinskog vijeća Ravna Gora.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovat zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 170. obljetnice osnutka Pomorske škole Bakar

  Povodom 170. obljetnice osnutka Pomorske škole Bakar, najstarije strukovne škole u Hrvatskoj, u petak, 11. listopada 2019. godine s početkom u 12 sati, u Domu kulture Matija Mažić u Bakru (Primorje 39) održat će se svečana akademija.

  Uz nastup Katje Budimčić, Klape Hreljin i Zbora Sklad, prigodnim govorom na svečanosti obratit će se u ime osnivača Škole – Primorsko-goranske županije, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić i ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš.

  opširnije >>
 • Svečanost podjele diploma za 95 polaznika Škole mladih čuvara okoliša i plave patrole

  U ponedjeljak 14. listopada s početkom u 12 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se završni ciklus predavanja i svečanost podjele diploma za 95 polaznika Škole mladih čuvara okoliša i plave patrole.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković.

  opširnije >>
 • Svečanost dodjele oznake "Hrvatski otočni proizvod" za 2019. godinu

  U petak, 11. listopada 2019. godine,  s početkom u  20 sati u Osnovnoj školi Frane Petrića u Cresu održat će se svečanost dodjele oznake "Hrvatski otočni proizvod" za 2019. godinu.

  Svečanosti će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovati župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • XV. Bundevijada

  U subotu, 12. listopada 2019. godine,  u 13 sati u Vrboskom svečano će se otvoriti XV. Bundevijada - izložba autohtono uzgojene hrane, starih običaja i zanata Gorskoga kotara.

  Svečanom otvorenju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • 46. Marunada

  U petak, 11. listopada 2019. godine,  u Lovranu svečanim mimohodom u 17 sati počinje 46. Marunada. 

  U ime Primorsko-goranske županije otvorenju 46. Marunade prisustvovat će župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • "Riječki medenjak 2019."

  U četvrtak, 10. listopada 2019. godine u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/I) predsjednik Udruženja pčelarskih udruga PGŽ  Nedjeljko Mrakovčić, predsjednik Udruge proizvođača meduna Branko Vidmar,  profesor Dražen Lušić iz Hrvatske udruge senzorskih analitičara meda te suradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda CPRR PGŽ Teodora Cimaš najavit će 6. smotru pčelarstva PGŽ "Riječki medenjak 2019."

  Manifestacija „Riječki medenjak 2019“ - smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije, predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara plavo-zelene županije u cilju promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete medova s područja županije i šire te uz mogućnost prodaje i degustacije.


  opširnije >>
 • Tjedan suvremenog korejskog filma 2019.

  U srijedu, 9. listopada 2019. godine u 19 sati u ART kinu Rijeka, održat će se otvorenje Tjedna suvremenog korejskog filma 2019. Već tradicionalni Tjedan suvremenog korejskog filma počinje u Art-kinu projekcijom "Tunela" u režiji provjerenog Kim Seung-huna, koji se prometnuo u ultimativni korejski blockbuster.  opširnije >>
 • Predstavljanje zbornika priča Autorske bure

  U srijedu, 9. listopada 2019. godine u 11 sati na galeriji Kavane Grad (Riva Boduli 7B, Rijeka) održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljeno predstavljanje zbornika priča Autorske bure, jedinstvenog projekta programskog pravca Lungomare Art, u izdanju RIJEKE 2020 i V.B.Z.-a. Na konferenciji za medije sudjeluju:

  Ivan Šarar, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke
  Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije
  Iva Kelentrić, glavna voditeljica programa Lungomare Art
  Željka Horvat Čeč, selektorica programa Autorske bure
  Enver Krivac, pisac

  Projekt Autorske bure sastavni je dio programa Lungomare Art. Podsjećamo, ta programska cjelina Europske prijestolnice kulture na različite lokacije diljem Kvarnera postavlja trajne skulpture cijenjenih europskih i svjetskih umjetnika inspirirane lokalnim temama. No, osim umjetnika koji se bave oblikovanjem skulptura, ovaj je programski pravac okupio i umjetnike lijepe riječi, spisatelje i spisateljice koji su stvarali priče inspirirani boravkom u mjestima Kvarnera, svojim intimnim doživljajem tih mjesta i kontaktima s lokalnim stanovništvom. Za zbornik Autorske bure u konačnici je napisano 16 priča, koje se objavljuju u izdanju RIJEKE 2020 i V.B.Z.-a te u dizajnu Studija Sonda, a pod uredništvom Krune Lokotara.

  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe „Portulani i izolari Pomorske škole Bakar"

  U srijedu, 9. listopada 2019. godine s početkom u 12.00 sati, u crkvi sv. Margarete u Bakru održat će se otvorenje izložbe „Portulani i izolari Pomorske škole Bakar“.

  Autor izložbe je prof. Boro Štrbac, a posjetitelji će moći razgledati portulane i izolare koji potječu iz 14. i 15. stoljeća.

  Izložba je dio aktivnosti u sklopu obilježavanja 170. godina osnutka Pomorske škole Bakar.

  opširnije >>
 • Polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana neovisnosti

  Povodom Dana neovisnosti, u utorak, 8. listopada 2019. godine, delegacija Primorsko-goranske županije predvođena županom Zlatkom Komadinom položit će vijence na CGG Drenova u Aleju Poginulih branitelja i Centralni križ, te na Mostu Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Polaganje vijenaca organizira se prema sljedećem rasporedu:

  - 9.00 sati Aleja poginulih branitelja Domovinskog rata na Centralnom gradskom groblju Drenova

  - 9.30 sati Centralni križ Centralnog gradskog groblja Drenova

  - 10.30 sati Most hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

  opširnije >>
 • Beli pundejak u Kastvu

  U ponedjeljak 7. listopada 2019. godine u 13 sati na Kastvu održat će se Beli pundejak.
  U ime Primorsko-goranske županije na kojem će u ime Primorsko-goranske županije sudjelovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • 20. obljetnice od osnutka Centra za održivi razvoj “Gerbin” i pokretanja aktivnosti koje je nastavila provoditi Ruralna otočna grupa - Muzej ovčarstva

  Povodom 20. obljetnice od osnutka Centra za održivi razvoj “Gerbin” i pokretanja aktivnosti koje je nastavila provoditi Ruralna otočna grupa - Muzej ovčarstva , u subotu i nedjelju  5. i 6. listopada 2019. godine u prostorima Muzeja ovčarstva (Župni dvor) i Galerije (Škola) u Lubenicama održat će se prigodni program koji će započeti u subotu u 12 sati predstavljanjem novog stalnog postava Muzeja ovčarstva.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić

  opširnije >>
 • 15. županijski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi

  U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u petak, 4. listopada 2019. godine u 9.30 sati na igralištu NK Krk započet će 15. županijski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi.

  Preko četiristo umirovljenika s područja županije sudjelovat će u brojnim sportsko-rekreativnim natjecanjima.

  Festival organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ i Grad Krk, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

  U ime PGŽ prisutne će pozdraviti pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Svečano obilježavanje Svjetskog dana učitelja

  U petak, 4. listopada 2019. godine s početkom u 11.00 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka (Trg Riccarda Zanelle 1), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima sudjelovat će na svečanom obilježavanju Svjetskog dana učitelja.

  Tim povodom najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama dodijelit će se prigodne nagrade.

  opširnije >>
 • Predstavljanje županijskog projekta zaštite životinja

  Povodom svjetskog dana zaštite životinja, u petak, 4. listopada 2019. godine u Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Lorenzov prolaz 1) u 10.00 sati, zamjenik župana Petar Mamula, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te Dijana Primožić iz Udruge za zaštitu životinja predstavit će Koordinacijsku radnu skupinu za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.

  KRAS PGŽ okuplja sve koji se aktivno bave zaštitom životinja bez obzira radi li se o institucijama, udrugama ili pojedincima te brine o primjeni Zakona o zaštiti životinja i drugih propisa kroz razvoj dobre prakse i povećanje svijesti javnosti o potrebi zaštite i odgovornog posjedovanja životinja.

  Predstavljanju će prisustvovati i članovi udruga za zaštitu životinja sa četveronožnim ljubimcima.

  opširnije >>
 • Predstava povodom Međunarodnog dana starijih osoba

  U četvrtak, 3. listopada 2019. godine u 11 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku umirovljenici s područja županije moći će pogledati predstavu „Kako misliš mene nema?!“.

  Nagrađivana predstava autorice Ivice Boban u kojoj glavne uloge tumače Filip Juričić i Amar Bukvić donosi priču o dva prijatelja koji silno žele otići na more i pritom nailaze na brojne prepreke zbog čega se čini da se “cijeli svijet urotio protiv njih”.

  Primorsko-goranska županija tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana, a u ime Županije okupljenima će se obratiti pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Goranski medun – nositelj nacionalne oznake izvornosti

  U srijedu, 2. listopada 2019. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u 10 sati, župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predsjednika Udruge proizvođača meduna Branka Vidmara te voditelja postupka certifikacije Goranskog meduna Dražena Lušića s Katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Rijeka.

  Na prijemu će biti predstavljena oznaka nacionalne izvornosti kojom je zaštićen Goranski medun.

  Primorsko-goranska županija je s 165 tisuća kuna financirala analize i specifikacije koje su provedene tijekom postupka dobivanja oznake izvornosti.

  opširnije >>
 • Predstavljanje monografije povodom 170. obljetnice Pomorske škole Bakar

  U srijedu, 2. listopada 2019. godine s početkom u 12 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja bit će predstavljena monografija povodom 170. obljetnice Pomorske škole Bakar, najstarije strukovne škole u Hrvatskoj.
  Bit će to prigoda da se najave i ostale aktivnosti u sklopu obilježavanja ove značajne obljetnice.

  Uzvanicima će obratiti župan Zlatko Komadina i ravnatelj Pomorske škole Bakar Gordan Papeš, a o monografiji će govoriti autori Boro Štrbac i Snježana Višić.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu