Najave

 • Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

  Povodom Svjetskog dana dijabetesa, u srijedu, 13. studenog 2019. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) bit će najavljene aktivnosti obilježavanja te projekti „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“ i „Vještine za zdravlje“ koje provodi Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

  Projekti su financirani iz Europskog socijalnog fonda, a cilj im je povećati znanje i svijest građana o ulozi pravilne prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II. 

  Na konferenciji za novinare sudjelovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, a ispred Doma zdravlja PGŽ  - dr. med., spec. interne medicine  kardiologije Alenka Brozina, voditelj projekta „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“   Goran Đorđević, dr. med., specijalistica interne medicine – kardiologije Danijela Malić Zahirović i voditelj projekta „Vještine za zdravlje“ Moreno Mušković.

  opširnije >>
 • Posjet Župi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi

  Na poziv velečasnog Josipa Tomića, u srijedu, 13. studenoga 2019. godine u 13 sati župan Zlatko Komadina posjetit će Župu sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi.
  Crkva je izgrađena 1670. godine i dio je Zrinskog grada u Brodu na Kupi te zaštićeni spomenik kulture.

  Primorsko-goranska županija pomogla je Župi u projektu elektrifikacije crkvenih zvona.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na energetskoj obnovi zgrade Centra za obuku interventnih službi– Šapjane

  U utorak 12. studenog 2019. godine u 11 sati zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima obići će Centar za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije - Šapjane (Pasjak 70) te se upoznati sa dosadašnjim tijekom radova na energetskoj obnovi upravne zgrade.

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.013.632,94 kn, a sufinancira se sredstvima Primorsko-goranske županije, EU i Vatrogasne zajednice PGŽ. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2020. godine.

  opširnije >>
 • Goranski panel "Djeca u fokusu"

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u Domu kulture Mrkopalj (Novi Varoš 1) održat će se Goranski panel „Djeca u fokusu“.

  Na konferenciji, koju organizira Društvo „Goranin“ Zagreb, bit će prezentirani projekti i programi koji su omogućili da Gorski kotar postane prva mikroregije u Republici Hrvatskoj u kojoj su sve jedinice lokalne samouprave stekle naziv „Prijatelj djece“.

  Također, osim upoznavanja javnosti s aktualnim temama koje imaju direktan utjecaj na kvalitetu života djece, predstavit će se i primjeri dobre prakse.

  U ime pokrovitelja, Primorsko-goranske županije, prisutne će pozdraviti zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Prijem studenata Pravnog fakulteta u Rijeci

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić sa suradnicima primit će studente Pravnog fakulteta u Rijeci, koji praksu u okviru Klinike za europsko pravo obavljaju u Primorsko-goranskoj županiji.

  Studenti će se upoznati s djelokrugom rada županijske Regionalne razvojne agencije kao i Ureda županije te Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o Nacrtu prijedloga Proračuna Primorsko-goranske županije za 2020. godinu s projekcijama do 2022. godine te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Konferencija "Dan prostornog planiranja"

  Povodom Svjetskog dana prostornog planiranja, JU Zavod za prostorno planiranje PGŽ u petak, 8. studenoga 2019. godine, u 11 sati, u konferencijskoj dvorani Grand hotela Bonavia organizira konferenciju „Dan prostornog planiranja“. 

  Program konferencije uključit će predavanja priznatih stručnjaka s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Instituta za turizam te prostornih planera koji se već dugi niz godina bave planiranjem prostora i njegovom racionalnom uporabom.

  Na konferenciju su pozvani predstavnici općina i gradova s područja PGŽ. Među temama konferencije bit će i riječi o uspostavljanju ravnoteže između pozitivnih i negativnih učinaka turizma na prostor.

  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Konsenzus konferencija predstavnika građana Grada Raba

  U petak, 8. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati, u velikoj vijećnici Grada Raba, održat će se Konsenzus konferencija na kojoj će se izabrati prioriteti Plana za zdravlje i socijalnu dobrobit Grada Raba.

  Usvajanjem Plana za zdravlje i socijalnu dobrobit stječe se uvjet učlanjenja u Hrvatsku mrežu zdravih gradova i županija i dobiva status zdravog grada kao pridruženog člana Hrvatskoj mreži zdravih gradova i zdravih županija.

  Konferenciju je pripremio Grad Rab uz pomoć Tima za zdravlje Primorsko-goranske županije, koji pomaže gradovima s područja županije u stjecanju statusa zdravog grada. Tim za zdravlje PGŽ je dosad održao Konsenzus konferencije u Krku, Malom Lošinju i Crikvenici.

  U ime PGŽ, sudionike će pozdraviti predsjednik Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Rab Marin Lazarić.

  opširnije >>
 • Donacija krumpira Domu za starije osobe Kantrida

  U četvrtak 7. studenog 2019. godine u 11 sati pročelnice UO za socijalnu politiku i mlade i UO za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj Dragica Marač i Melita Raukar predat će donaciju krumpira s pokusnog nasada Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Domu za starije  osobe Kantrida (Đuro Catti 6).

  U starosušičkom kompleksu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ drugu godinu za redom provodi se projekt sadnje različitih sorti krumpira s ciljem utvrđivanja najotpornijih i najboljih sorti za sadnju u Gorskom kotaru.

  Ovogodišnji prinos od 956 kilograma merkantilnog krumpira uz Dom Kantrida bit će doniran i Domovima za starije osobe Volosko i Mali Kartec te Centru za rehabilitaciju Fortica čiji su zaposlenici sudjelovali u vađenju krumpira.

  opširnije >>
 • Preko 400 tisuća kuna za obnovu malih barki

  U sklopu projekta ARCA ADRIATICA „Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine“ u kojem je vodeći partner, Primorsko-goranska županija je osigurala preko 400 tisuća kuna za obnovu 6 tradicijskih barki.

  Tim povodom u srijedu, 6. studenoga 2019. godine u 10.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Marko Boras Mandić potpisat će Ugovore s obnoviteljima koji predstavljaju dio već pomalo zaboravljenog kalafatskog zanata i male drvene brodogradnje.

  opširnije >>
 • Prikazivanje filma Hrvatske sportske legende

  U utorak 5. studenog 2019. godine s početkom u 19 sati, u Dvorani Euroherca (Riva 8 ),  održat će se prikazivanje dokumentarnog filma „Hrvatske sportske legende 120 godina hrvatskog sporta“.

  U ime Primorsko-goranske županije prikazivanju filma prisustvovat će zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.  opširnije >>
 • Tematska sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka

  U utorak 5. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati, u HGK Županijskoj komori Rijeka (Bulevar oslobođenja 23) u velikoj dvorani u prizemlju, održat će se tematska sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka na temu „Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj“.

  U ime Primorsko-goranske županiji sjednici će prisustvovati pročelnik UO za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat.

  opširnije >>
 • Lonely planet magazin u Londonu predstavlja regiju Kvarner

  Povodom  proglašenja Kvarnera za godišnju nagradu Best in Travel za 2020. godinu te isticanja Kvarnera kao jedne od "must go" destinacija u 2020. godini i uvrštenja na popis "Top 10 regija" u izboru Lonely Planet Magazina, TZ Kvarnera organizira na WTM sajmu u Londonu press konferenciju u ponedjeljak 4. studenoga 2019. godine.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu