Najave

 • Otvorenje izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak –2019“

  U ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine s početkom u 19.00 sati u Galeriji Principij (Pod Voltun 4, Rijeka) održat će se otvorenje izložbe sportske fotografije „Odlučujući trenutak –2019“.

  Posjetitelji će moći pogledati 55 fotografija, 33 različita autora, a bit će predstavljen i Kalendar sa sportskim fotografija pristiglim na dosadašnje natječaje.
  Organizatori izložbe su Zajednica sportova PGŽ, Hrvatska olimpijska akademija i Foto klub Rijeka.

  U ime Primorsko-goranske županije, pokrovitelja izložbe, otvorenju će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Nova kineska veleposlanica u službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

  U ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine u 13.30 sati u Salonu za primanje na I. katu Gradske vijećnice (Korzo 16), novu veleposlanicu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Nj.E. Xu Erwen primit će župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, sa suradnicima.  

  U 14 sati Nj.E. Xu Erwen, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović dat će izjave predstavnicima medija.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 2. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o visini turističke pristojbe za 2021. godinu za općine i gradove na području PGŽ, prijedlogu godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom Primorsko-goranske županije za 2020. godinu te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Obilazak novouređenih prostora Županijskog arhiva

  Primorsko-goranska županija je prva županija u Hrvatskoj koja je koristeći najnovije tehnologije organizirala arhiv u kojem se čuvaju službeni dokumenti i dokumenti građana, poput primjerice građevinskih dozvola.

  U petak, 29. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati, župan Zlatko Komadina sa suradnicima obići će novouređene prostore Županijskog arhiva (Stane Vončine 4, Rijeka).
  Projekt  uređenja započeo je 2014. godine kako bi se povećao smještajni kapacitet te osigurali adekvatni uvjeti za čuvanje arhivskog gradiva. Osiguran je prostor za smještaj 3.800 metara dužnih arhivskih regala što zadovoljava potrebe arhiviranja gradiva Primorsko-goranske županije za narednih 25 godina. Ukupna vrijednost izvedenih radova i opreme iznosi 5.744.589,91 kn.

  opširnije >>
 • Svečanost povodom 160. obljetnice školstva u Triblju

  Povodom 160. obljetnice školstva u Triblju, u četvrtak, 28. studenog 2019. godine s početkom u 18. sati, u Domu kulture Tribalj održat će se svečana akademija.

  Uz nastup učenika škole, prigodnim govorom na svečanosti obratit će se u ime osnivača Škole – Primorsko-goranske županije zamjenica župana Marina Medarić, načelnik Vinodolske općine Marijan Karlić i ravnateljica OŠ Jurja Klovića Tribalj Vilma Renate Car Katnić.

  opširnije >>
 • Prijem dobitnika državne nagrade za sport "Franjo Bučar" i nagrade Milan Neralić

  U srijedu, 27. studenog 2019. godine, s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će dobitnike državne nagrade za sport "Franjo Bučar" i nagrade Milan Neralić  - Enrica Marottija, Lauru Štefanac, Zorana Roju i Slobodana Gračakovića.

  Državna nagrada za sport "Franjo Bučar" najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj, dok se nagrada Milan Neralić dodjeljuje za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini.

  opširnije >>
 • Novi veleposlanik Republike Slovenije u prvom službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

  U utorak, 26. studenog 2019. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel sa suradnicima, primit će Nj.E. g. Vojislava Šuca, veleposlanika Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

  Nastupni posjet slovenskog veleposlanika prvi je njegov posjet Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci nakon što je 3. listopada 2019. godine predao vjerodajnice Predsjednici Republike Hrvatske.

  Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 11.45 sati.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

  Povodom Svjetskog dana dijabetesa, u srijedu, 13. studenog 2019. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) bit će najavljene aktivnosti obilježavanja te projekti „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“ i „Vještine za zdravlje“ koje provodi Dom zdravlja Primorsko-goranske županije.

  Projekti su financirani iz Europskog socijalnog fonda, a cilj im je povećati znanje i svijest građana o ulozi pravilne prehrane u prevenciji dijabetesa tipa II. 

  Na konferenciji za novinare sudjelovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, a ispred Doma zdravlja PGŽ  - dr. med., spec. interne medicine  kardiologije Alenka Brozina, voditelj projekta „Pravilnom prehranom protiv dijabetesa“   Goran Đorđević, dr. med., specijalistica interne medicine – kardiologije Danijela Malić Zahirović i voditelj projekta „Vještine za zdravlje“ Moreno Mušković.

  opširnije >>
 • Posjet Župi sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi

  Na poziv velečasnog Josipa Tomića, u srijedu, 13. studenoga 2019. godine u 13 sati župan Zlatko Komadina posjetit će Župu sv. Marije Magdalene u Brodu na Kupi.
  Crkva je izgrađena 1670. godine i dio je Zrinskog grada u Brodu na Kupi te zaštićeni spomenik kulture.

  Primorsko-goranska županija pomogla je Župi u projektu elektrifikacije crkvenih zvona.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na energetskoj obnovi zgrade Centra za obuku interventnih službi– Šapjane

  U utorak 12. studenog 2019. godine u 11 sati zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima obići će Centar za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije - Šapjane (Pasjak 70) te se upoznati sa dosadašnjim tijekom radova na energetskoj obnovi upravne zgrade.

  Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.013.632,94 kn, a sufinancira se sredstvima Primorsko-goranske županije, EU i Vatrogasne zajednice PGŽ. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2020. godine.

  opširnije >>
 • Goranski panel "Djeca u fokusu"

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u Domu kulture Mrkopalj (Novi Varoš 1) održat će se Goranski panel „Djeca u fokusu“.

  Na konferenciji, koju organizira Društvo „Goranin“ Zagreb, bit će prezentirani projekti i programi koji su omogućili da Gorski kotar postane prva mikroregije u Republici Hrvatskoj u kojoj su sve jedinice lokalne samouprave stekle naziv „Prijatelj djece“.

  Također, osim upoznavanja javnosti s aktualnim temama koje imaju direktan utjecaj na kvalitetu života djece, predstavit će se i primjeri dobre prakse.

  U ime pokrovitelja, Primorsko-goranske županije, prisutne će pozdraviti zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Prijem studenata Pravnog fakulteta u Rijeci

  U utorak, 12. studenoga 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), ravnatelj Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije Vedran Kružić sa suradnicima primit će studente Pravnog fakulteta u Rijeci, koji praksu u okviru Klinike za europsko pravo obavljaju u Primorsko-goranskoj županiji.

  Studenti će se upoznati s djelokrugom rada županijske Regionalne razvojne agencije kao i Ureda županije te Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o Nacrtu prijedloga Proračuna Primorsko-goranske županije za 2020. godinu s projekcijama do 2022. godine te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Konferencija "Dan prostornog planiranja"

  Povodom Svjetskog dana prostornog planiranja, JU Zavod za prostorno planiranje PGŽ u petak, 8. studenoga 2019. godine, u 11 sati, u konferencijskoj dvorani Grand hotela Bonavia organizira konferenciju „Dan prostornog planiranja“. 

  Program konferencije uključit će predavanja priznatih stručnjaka s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Instituta za turizam te prostornih planera koji se već dugi niz godina bave planiranjem prostora i njegovom racionalnom uporabom.

  Na konferenciju su pozvani predstavnici općina i gradova s područja PGŽ. Među temama konferencije bit će i riječi o uspostavljanju ravnoteže između pozitivnih i negativnih učinaka turizma na prostor.

  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Konsenzus konferencija predstavnika građana Grada Raba

  U petak, 8. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati, u velikoj vijećnici Grada Raba, održat će se Konsenzus konferencija na kojoj će se izabrati prioriteti Plana za zdravlje i socijalnu dobrobit Grada Raba.

  Usvajanjem Plana za zdravlje i socijalnu dobrobit stječe se uvjet učlanjenja u Hrvatsku mrežu zdravih gradova i županija i dobiva status zdravog grada kao pridruženog člana Hrvatskoj mreži zdravih gradova i zdravih županija.

  Konferenciju je pripremio Grad Rab uz pomoć Tima za zdravlje Primorsko-goranske županije, koji pomaže gradovima s područja županije u stjecanju statusa zdravog grada. Tim za zdravlje PGŽ je dosad održao Konsenzus konferencije u Krku, Malom Lošinju i Crikvenici.

  U ime PGŽ, sudionike će pozdraviti predsjednik Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Rab Marin Lazarić.

  opširnije >>
 • Donacija krumpira Domu za starije osobe Kantrida

  U četvrtak 7. studenog 2019. godine u 11 sati pročelnice UO za socijalnu politiku i mlade i UO za poduzetništvo, turizam i ruralni razvoj Dragica Marač i Melita Raukar predat će donaciju krumpira s pokusnog nasada Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Domu za starije  osobe Kantrida (Đuro Catti 6).

  U starosušičkom kompleksu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ drugu godinu za redom provodi se projekt sadnje različitih sorti krumpira s ciljem utvrđivanja najotpornijih i najboljih sorti za sadnju u Gorskom kotaru.

  Ovogodišnji prinos od 956 kilograma merkantilnog krumpira uz Dom Kantrida bit će doniran i Domovima za starije osobe Volosko i Mali Kartec te Centru za rehabilitaciju Fortica čiji su zaposlenici sudjelovali u vađenju krumpira.

  opširnije >>
 • Preko 400 tisuća kuna za obnovu malih barki

  U sklopu projekta ARCA ADRIATICA „Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine“ u kojem je vodeći partner, Primorsko-goranska županija je osigurala preko 400 tisuća kuna za obnovu 6 tradicijskih barki.

  Tim povodom u srijedu, 6. studenoga 2019. godine u 10.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenik župana Marko Boras Mandić potpisat će Ugovore s obnoviteljima koji predstavljaju dio već pomalo zaboravljenog kalafatskog zanata i male drvene brodogradnje.

  opširnije >>
 • Prikazivanje filma Hrvatske sportske legende

  U utorak 5. studenog 2019. godine s početkom u 19 sati, u Dvorani Euroherca (Riva 8 ),  održat će se prikazivanje dokumentarnog filma „Hrvatske sportske legende 120 godina hrvatskog sporta“.

  U ime Primorsko-goranske županije prikazivanju filma prisustvovat će zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.  opširnije >>
 • Tematska sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka

  U utorak 5. studenog 2019. godine s početkom u 11 sati, u HGK Županijskoj komori Rijeka (Bulevar oslobođenja 23) u velikoj dvorani u prizemlju, održat će se tematska sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka na temu „Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj“.

  U ime Primorsko-goranske županiji sjednici će prisustvovati pročelnik UO za proračun, financije i nabavu Krešimir Parat.

  opširnije >>
 • Lonely planet magazin u Londonu predstavlja regiju Kvarner

  Povodom  proglašenja Kvarnera za godišnju nagradu Best in Travel za 2020. godinu te isticanja Kvarnera kao jedne od "must go" destinacija u 2020. godini i uvrštenja na popis "Top 10 regija" u izboru Lonely Planet Magazina, TZ Kvarnera organizira na WTM sajmu u Londonu press konferenciju u ponedjeljak 4. studenoga 2019. godine.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu