Najave

 • Prijem predstavnika Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predstavnike Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite RH iz Primorsko-goranske županije, sudionike akcije spašavanja i procjene šteta nakon posljedica potresa u Albaniji.

  Pripadnici su ujedno i članovi udruge eRipio koja se bavi promicanjem vrijednosti civilne zaštite te organizacijom i provedbom svih oblika obučavanja u tehnikama civilne zaštite za operativno djelovanje uslijed velikih nesreća i katastrofa.

  opširnije >>
 • Generalni konzul Talijanske Republike u oproštajnom posjetu Primorsko-goranskoj županiji

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/III.), župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić primit će generalnog konzula Talijanske Republike u Rijeci Paola Palminterija koji je u oproštajnom posjetu.

  Naime, po isteku aktualnog mandata, g. Paolo Palminteri od siječnja 2020. godine preuzet će dužnost savjetnika za gospodarstvo pri Veleposlanstvu Talijanske Republike u Egiptu.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 16. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će posljednju ovogodišnju redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o projektu „Unapređenje primarne zdravstvene zaštite na otocima Primorsko-goranske županije“, dodjeli priznanja Primorsko-goranske županije udrugama nacionalnih manjina, financiranju programa i projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2020. godini, godišnjem planu rada i godišnjem financijskom planu Javne ustanove „Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije“ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 14. sjednica Županijskog operativnog centra

  U petak, 13. prosinca 2019. g. s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se 14. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je prezentacija projekta "Kontrola opasnih podvodnih olupina u županiji s opisom stanja", utvrđivanje prijedloga godišnjeg Programa rada Županijskog operativnog centra Primorsko-goranske županije za 2020. godinu, izvješće o avioizviđanju za 2019. godinu te druge teme.

  U ime Županije, sjednici će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Otvorenje Društvenog centra "Omišalj"

  U petak, 13. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati, župan Zlatko Komadina pridružit će se stanovnicima Općine Omišalj i načelnici Mireli Ahmetović na svečanosti otvorenja Društvenog centra "Omišalj" (Pušća 121).

  Ovaj, za društveni život mjesta, važan objekt, sastoji se od glavne zgrade, multifunkcionalne dvorane koju Općina Omišalj dosad nije imala te vatrogasnog doma.
  Radi se o investiciji vrijednoj preko 14 mil. kuna, a PGŽ je tijekom dvije godine ovaj projekt sufinancirala s ukupnim iznosom od 550 tisuća kuna.

  opširnije >>
 • 25. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 12. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 25. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je prijedlog odluke o izradi II. izmjena i dopuna Prostornog plana Primorsko-goranske županije, pokretanje postupka izrade Plana razvoja PGŽ, prijedlog odluka o visini turističke pristojbe  za 2021. godinu za općine i gradove na području PGŽ, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

  opširnije >>
 • Konsenzus konferencija Tima za zdravlje Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 11. prosinca 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se Konsenzus konferencija Tima za zdravlje Primorsko-goranske županije na kojoj će se izabrati prioriteti rada za ugradnju u novi ciklus Plana za zdravlje PGŽ za razdoblje 2020.-2023. godine.

  Osim odabira prioriteta rada, bit će predstavljeni i rezultati istraživanja "Mišljenja građana o kvaliteti života u lokalnoj zajednici PGŽ", slika zdravlja Primorsko – goranske županije, rezultati istraživanja "Korištenje sredstava ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja kod učenika srednjih škola u Primorsko– goranskoj županiji" i druge teme.

  U ime Županije, Konferenciji će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim ŠSD i voditeljima momčadi Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 11. prosinca 2019. godine, s početkom u 12 sati u velikoj kongresnoj dvorani Hotela Jadran u Rijeci održat će se dodjela priznanja najuspješnijim školskim sportskim društvima osnovnih i srednjih škola Primorsko-goranske županije u školskoj godini 2018./2019 te voditeljima momčadi ŠSD za sportska postignuća ostvarena na Državnim prvenstvima ŠSD.

  Ovo tradicionalno godišnje okupljanje organizira Savez školskih sportskih društava PGŽ.
  U ime Primorsko-goranske županije uzvanike će pozdraviti zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Panel-diskusija povodom obilježavanja 100 godina školovanja djevojaka u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka

  U srijedu, 11. prosinca 2019. godine s početkom u 13 sati, u Ekonomskoj školi Mije Mirkovića Rijeka (Ivana Filipovića 2, konferencijska dvorana III. kat), zamjenica župana Marina Medarić sudjelovat će u panel-diskusiji povodom obilježavanja 100 godina školovanja djevojaka u ovoj srednjoj školi. 

  Rješenjem kraljevske vlade od 3. rujna 1919. godine dopušteno je da redovni učenici tadašnje Više trgovačke škole budu i djevojke. Panel-diskusija dio je cjelogodišnjeg projekta kojim se u povodu stogodišnje obljetnice želi istaknuti značaj i snaga žena kroz raspravu s poznatim bivšim učenicama Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci. 

  Primorsko-goranska županija osnivač je svih srednjih škola koje djeluju na njenom području, izuzev vjerske i privatne srednje škole.

  opširnije >>
 • Promocija kalendara Primorsko-goranske županije za 2020. godinu

  U utorak, 10. prosinca 2019. godine s početkom u 11 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, održat će se promocija kalendara Primorsko-goranske županije za 2020. godinu.  

  Županijski kalendar za 2020. godinu promovira jezik, odnosno čakavsko narječje kroz stihove, a fotografijama oslikava raznolikost kulturne, povijesne, jezične, prirodne i folklorne baštine zeleno-plavog kraja.  

  Uz autorski tim, novinarku i urednicu Slavicu Mrkić Modrić i fotografa Marka Gracina, o kalendaru će govoriti župan Zlatko Komadina.


  opširnije >>
 • 7. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije

  U utorak, 10. prosinca 2019. godine, s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), održat će se 7. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je prijedlog Plana i Programa rada Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije za 2020. godinu, analiza postojećeg stanja i prijedlog rekonstrukcije postojećeg dvotračnog kružnog raskrižja Rujevica u turbo kružno raskrižje, prezentacija preliminarnih podataka o radu sustava automatskog nadzora nepoštivanja crvenoga svijetla i druge teme.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 9. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 25. sjednice Županijske skupštine sazvane za 12. prosinca, informaciji o nastavku razvojnog ciklusa projekta Lječilišni centar Veli Lošinj, prijedlogu odluke o dodjeli županijskih stipendija studentima deficitarnih zanimanja te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona

  U petak, 6. prosinca 2019. godine s početkom u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka koncertom na Stradivarijevoj i Guarnerijevoj violini započet će glazbeni događaj „Violinom iznad granica / Stradivari u Rijeci – Kresnik i Cremona“.

  Uzvanicima će se obratiti  u ime Primorsko-goranske županije predsjednik ŽS Erik Fabijanić, ravnateljica Muzeja Nikolina Radić Štivić, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i gradonačelnik Cremone i predsjednik Fondacije Museo del Violino Gianluca Galimbertija.

  Izložbu autora Tamare Mataije i Fausta Cacciatorija, kojom se obilježava 150. godišnjica rođenja dr. Franje Kresnika, „čovjeka koji čita violine“, Riječanina koji je gradio violine, ali i razotkrio tajnu izrade najboljih violina svijetu otvorit će generalni konzul Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Paolo Palminteri.

  opširnije >>
 • 10 godina Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapije Opatija

  U petak, 6. prosinca 2019. godine s početkom u 18 sati u Thalasso Wellness Centru Opatija održat će se svečanost povodom obilježavanja 10 godina osnutka Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapije Opatija.

  Thalassotherapia Opatija vodeća je kardiovaskularna rehabilitacijska institucija u državi te je postala nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci i Medicinskog fakulteta u Osijeku. 2009. godine službeno je stekla naziv Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

  Uz prigodni program uzvanicima će se obratiti u ime osnivača Ustanove - župan Zlatko Komadina, državni tajnik Ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić – Samaržija, gradonačelnik Ivo Dujmić i ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić.

  opširnije >>
 • Prijem dobitnika nagrade „Ivan Filipović“

  U četvrtak, 5. prosinca 2019. g. s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će dobitnike nagrade „Ivan Filipović“ za 2018. godinu - prof.dr.sc. Branka Rafajca, profesora emeritusa Sveučilišta u Rijeci i prof. Patriciju Nikolaus, profesoricu fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci.

  Nagrada „Ivan Filipović“ predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se u vidu nagrade za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu.

  opširnije >>
 • Kvarnerski dan turizma 2019.

  U četvrtak, 5. prosinca 2019. g. s početkom u 12.30 sati u Amadria Park Hotelu Royal u Opatiji (Ul. Viktora Cara Emina 10) održat će se Kvarnerski dan turizma 2019.

  Tom prigodom župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov dodijelit će priznanja za najuspješnije turističke djelatnike i institucije s područja Primorsko-goranske županije.

  U hotelu Royal predstavit će se i proizvođači autohtonih proizvoda Kvarnera okupljeni pod brendom „Primorsko-goranska kašetica“.

  opširnije >>
 • Prijem dobitnika nagrade „Ivan Filipović“

  U četvrtak, 5. prosinca 2019. g. s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će dobitnike nagrade „Ivan Filipović“ za 2018. godinu - prof.dr.sc. Branka Rafajca, profesora emeritusa Sveučilišta u Rijeci i prof. Patriciju Nikolaus, profesoricu fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci.

  Nagrada „Ivan Filipović“ predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se u vidu nagrade za životno djelo i godišnje nagrade za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu.

  opširnije >>
 • Obilježavanje 240. godina školstva u Kraljevici

  Povodom 240. obljetnice školstva u Kraljevici, u srijedu, 4. prosinca 2019. godine s početkom u 16 sati, u Osnovnoj školi Kraljevica (Ul. Josipa Juraja Strossmayera 35) održat će se svečana sjednica.

  Uz nastup učenika škole, prigodnim govorom na sjednici obratit će se u ime osnivača Škole – Primorsko-goranske županije zamjenik župana Petar Mamula, gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić i ravnatelj OŠ Kraljevica Davor Juriša.

  U sklopu obilježavanja, u 18.00 sati u Domu kulture i sporta Kraljevica (Ul. Josipa Juraja Strossmayera 29) održat će se predstavljanje slikovnice „Moja Kraljevica“ autorica Bojane Kružić i Maje Mandekić Hajdinić.

  opširnije >>
 • Prijem predstavnika Matice slovačke Rijeka

  Povodom 25. obljetnice Matice slovačke Rijeka, u utorak, 3. prosinca 2019. godine u 14 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima primit će predstavnike Matice slovačke Rijeka.

  Uz predsjednicu Matice Miroslavu Gržinić, prijemu će prisustvovati i predstavnici Matice slovačke iz Slovačke, Ureda za iseljene Slovake u Bratislavi te Slovačkog kulturnog centara iz Našica.

  opširnije >>
 • Prijem najboljih inovatora Primorsko-goranske županije u 2019. godini

  U utorak, 3. prosinca 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima primit će najbolje inovatore Primorsko-goranske županije u 2019. godini.

  Primorsko-goranska županija od 1995. godine putem javnog natječaja odabire najbolje inovacije s područja Primorsko-goranske županije te dodjeljuje inovatorima bespovratna poticajna sredstva za razvoj inovacija. Ove je godine za tu namjenu u Proračunu osiguran iznos od 150.000,00 kuna.

  Na primanju će biti predstavljene inovacije prvih devet najbolje ocijenjenih inovatora u 2019. godini.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu