Najave

 • Potpisivanje Okvirnog sporazuma i tri ugovora u svrhu realizacije radova na dogradnji luke Povile

  U petak, 1. ožujka 2019. godine s početkom u 12 sati  na rivi u luci Povile, svečano će se obilježiti potpisivanje Okvirnog sporazuma i tri ugovora u svrhu realizacije radova na dogradnji luke Povile.

  Ugovor o korištenju namjenskih sredstava iz Proračuna Primorsko - goranske županije za 2019. godinu u svrhu dogradnje luke Povile u ime Primorsko-goranske županije potpisat će župan Zlatko Komadina te u ime Županijske lučke uprave Novi Vinodolski  ravnatelj

  opširnije >>
 • Obilazak radova na izgradnji cestovne obilaznice Viškova

  U petak, 1. ožujka 2019. godine s početkom u 10.20 sati održat će se obilazak radova na izgradnji cestovne obilaznice Viškova.

  Obilasku će prisustvovat ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa suradnicima i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Prijem povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

  Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite, u petak, 1. ožujka 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) zamjenik župana i načelnik Stožera Civilne zaštite PGŽ Marko Boras Mandić primit će pripadnike operativnih snaga iz sustava civilne zaštite PGŽ.

  Odlukom Vlade iz 1992. godine Međunarodni dan civilne zaštite, koji se tradicionalno obilježava 1. ožujka, postao je i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.
  Primorsko-goranska županija je za 2019. godinu izdvojila 3.823.084,00 kn za operativne snage iz sustava CZ PGŽ. Uoči prijema održat će se i Sjednica stožera civilne zaštite PGŽ.

  opširnije >>
 • Škola protokola u Rijeci

  U četvrtak, 28. veljače 2019. godine s početkom u 9 sati  u prostoru Filozofskog fakulteta u Rijeci (Sveučilišna avenija 4, predavaonica 106/1.kat) Senka Bilać, v.d. pročelnice Ureda župana Šibensko-kninske županije i Ermina Duraj, voditeljica Kabineta župana – Službe za odnose s javnošću i protokol PGŽ, održat će Školu protokola, edukacijski program usmjeren službenicima zaduženim za poslove protokola u jedinicama lokalne samouprave, županijama, sveučilištu i ostalim institucijama.

  S obzirom na to kako u Republici Hrvatskoj ne postoji zakon, pravilnik ili sustavno obrazovanje kojim bi se standardizirao protokol, ovom edukacijom polaznici će dobiti odgovore na sva pitanja s kojima se susreću u svakodnevnoj praksi.

  Edukaciju  organizira Hrvatska zajednica županija u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom i Sveučilištem u Rijeci.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Ivana Mažuranića Novi Vinodolski

  U četvrtak, 28. veljače 2019. g. u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog Velimira Piškulića te ravnatelja Borisa Turjaka obići će Osnovnu školu Ivana Mažuranića Novi Vinodolski (Lokvica 2).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi Ivana Mažuranića Novi Vinodolski provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova na Osnovnoj školi Ivana Mažuranića iznosila je 6.360.466,99 kuna.

  opširnije >>
 • Potpisivanje izmjena Sporazuma o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 27. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) župan Zlatko Komadina i predstavnici reprezentativnih sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca potpisat će izmjene Sporazuma o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije.

  Ispred Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u GSV-u Sporazum će potpisati Damir Bačinović, ispred Nezavisnog hrvatskog sindikata Radivoj Čemeljić,  ispred Matice hrvatskih sindikata Radmila Miletić i ispred Hrvatske udruge poslodavaca Nenad Seifert.
  Izmjene Sporazuma odnose se na broj članova te sastav predsjedništva Vijeća.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju 36. međunarodnog Riječkog karnevala

  U utorak, 26. veljače 2019. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II kat) zamjenica župana Marina Medarić i direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa potpisat će Ugovor o sufinanciranju 36. međunarodnog Riječkog karnevala.

  Primorsko-goranska županija je za sufinanciranje Karnevala osigurala sredstava u iznosu od 90.000,00 kuna.

  Svečanosti potpisivanja prisustvovat će i pročelnik Ureda županije Goran Petrc, Meštar Toni te kraljica Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 25. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o rezultatima Konferencije na temu LNG terminala koja se danas održava u Omišlju, situaciji u 3. maju kojem zbog blokade računa prijeti stečaj te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Kraljevica

  U petak, 22. veljače 2019. g. u 11 sati zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Kraljevice Dalibora Čandrlića te ravnatelja Zrinka Tijana obići će Osnovnu školu Kraljevica (Strossmayerova 35, Kraljevica).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi Kraljevica provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova za Osnovnu školu Kraljevica iznosila je 3.504.468,99 kuna.

  opširnije >>
 • 18. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 21. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se prva ovogodišnje sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je 16 točaka, a članovi Županijske skupštine  raspravljat će o Izvješću o stanju u prostoru na području Županije, Izvješću o aktivnostima Primorsko-goranske županije na pripremi i provedbu EU projekata,  prijedlogu etičkog kodeksa nositelja političkih dužnosti u PGŽ, prijenosu vlasništva nad školskim objektima, koncesijama na pomorskom dobru te drugim temama.

  opširnije >>
 • Godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

  U ponedjeljak, 18. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u konferencijskoj dvorani Grand Hotela 4 opatijska cvijeta održat će se godišnji sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa.

  Cilj sastanka je upoznavanje raznolikosti, specifičnosti i brojnih aktivnosti koje provode društva Hrvatskog Crvenog križa, a neke od tema o kojima će biti riječi su Zakon o pravu na pristup informacijama i  njegova provedba, primjena Zakona o humanitarnoj pomoći, unaprjeđenje povezivanja i komunikacije donatora i posrednika u lancu doniranja hrane.
  U ime Primorsko-goranske županije prisutne će pozdraviti pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji

  U ponedjeljak, 18. siječnja 2019.godine s početkom u u 13.00 sati u Zlatnoj sali Rektorata Sveučilišta u Rijeci (Trg braće Mažuranića 10, 1. kat), održat će se svečano potpisivanje Memoranduma o suradnji koji se odnosi na funkcije pametnih naselja u skladu s koncepcijom pametnih gradova.

  Memorandum će potpisati rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, ravnatelj JU Regionalna razvojna agencija PGŽ Vedran Kružić i predstojnik Centra za podršku pametnim i održivim gradovima Sveučilišta u Rijeci Saša Drezgić.

  Potpisivanju će nazočiti primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, prorektor za financije Sveučilišta u Rijeci Davor Vašiček, i pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima PGŽ Ljudevit Krpan.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 18. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o dnevnom redu 18. sjednice Županijske skupštine, subvencioniranju pružanja usluga županijskog linijskog javnog cestovnog prijevoza putnika, održavanju javnih i nerazvrstanih cesta, projektu "Komercijalizacija inovacija", rasporedu proračunskih sredstava Domu zdravlja Primorsko-goranske županije, kao i drugim aktualnostima.


  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 57. memorijala mira

  U petak, 15. veljače 2019. godine s početkom u 18 sati, u Domu kulture u Mrkoplju održat će se svečana akademija i otvaranje 57. memorijala mira – 26 smrznutih partizana.
  Ovo je podsjetnik na veliku tragediju na Matić poljani kada je živote izgubilo 26 mladih partizana, pripadnika 13. Primorsko-goranske divizije.

  Polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulima u 2. svjetskom i Domovinskom ratu predviđeno je u 17.00 sati na mjesnom groblju u Mrkoplju.

  U ime Primorsko-goranske županije polaganju vijenca i svečanoj akademiji prisustvovat župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Početna konferencija projekta „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“

  U petak, 15. veljače 2019. godine s početkom u 12 sati u Sportsko-poslovnom centru „Goranka“ u Ravnoj Gori (Ivana Gorana Kovačića 174) župan Zlatko Komadina otvorit će početnu konferenciju projekta „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“.

  Uz župana i predstavnike jedinica lokalne samouprave Gorskoga kotara na Konferenciji će sudjelovati i pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer.

  Projekt odobren za sufinanciranje sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“, predviđa rekonstrukciju i prenamjenu postojeće ruševne zgrade u Staroj Sušici u novi multimedijalni Centar za posjetitelje pod nazivom „Velike zvijeri“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8.180.006,45 kuna.

  opširnije >>
 • Predstavljanje projekta dogradnje luke Crikvenica

  U petak, 15. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati u hotelu Esplanade u Crikvenici (Strossmayerovo šetalište 52) bit će predstavljen projekt dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica, vrijedan oko 33 milijuna kuna.

  Riječ je o najznačajnijem projektu od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica, a ujedno je i jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

  Projekt će predstaviti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina, zastupnik Europskog parlamenta Tonino Picula i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

  opširnije >>
 • Prva godišnjica Kašetice primorsko-goranske

  U četvrtak, 14. veljače 2019. g.  obilježit će se prva godišnjica Kašetice primorsko-goranske (Krojačka 1, Rijeka).

  Tim povodom, u 13.30 sati održat će se manifestacija Medni poljubac, u organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije i Udruge Biopčela. Prezentirat će se i degustirati najbolji medovi (84 uzoraka) sa Zlatnog ulišta 2018. uz stručno vodstvo senzorskih analitičara.

  Također, u sklopu programa održat će se i radionica Hrana kao suvenir, čiji je cilj poticanje inovacija u sektoru hrane kroz koncept zajedničkog učenja i stvaranja između studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i lokalnih proizvođača.

  opširnije >>
 • Informativna radionica u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije u NGA bijelim područjima

  U srijedu, 13. veljače 2019. godine s početkom u 11 sati u Gradskoj vijećnici grada Rijeke (Korzo 16) , održat će se Informativna radionica u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije u NGA bijelim područjima.

  Informativnoj radionici u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenik župana Petar Mamula.


  opširnije >>
 • 12. sjednica Županijskog operativnog centra

  U srijedu, 13. veljače 2019. g. s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) održat će se 12. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je Izvješće o radu ŽOC-a na provedbi Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ u 2018. godini, onečišćenje Raškog zaljeva od m/b "Fidelity" i poduzete mjere na sanaciji, utvrđivanje i donošenje  Odluke o održavanju operativne vježbe "EKO-MORE 2019" i akcije "Čisto more i obala 2019" povodom obilježavanja Svjetskog Dana zaštite okoliša te druge teme.

  U ime Županije, sjednici će prisustvovati župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • REA Kvarner domaćin prve stručne misije ManagEnergy Hrvatskoj

  U srijedu, 13. veljače 2019. g. u prostorijama Regionalne energetske agencije Kvarner (Rijeka, Ciottina 17b), ravnatelj Darko Jardas održat će sastanak s direktorom irske energetske agencije iz pokrajine Tipperary, Paulom Kennyjem čiji je trodnevni boravak u Primorsko-goranskoj županiji realiziran u okviru ManagEnergy inicijative Europske komisije posvećene regionalnim i lokalnim energetskim agencijama.

  Tipperary Energy Agency jedna je od najuspješnijih energetskih agencija u Europi koja djeluje već preko 20 godina, a tijekom trodnevne stručne misije u Primorsko-goranskoj županiji, sudionici će imati priliku razmijeniti konkretna operativna iskustva na području provedbe projekata iz područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te usporediti probleme i izazove hrvatskog i irskog energetskog sektora.

  Izjave za medije predviđene su po završetku prezentacije irske Agencije u 10.40 sati.

  opširnije >>
 • Sastanak Koordinacije načelnika i gradonačelnika Gorskog kotara

  U utorak, 12. veljače 2019. g. u Maloj vijećnici Grada Delnica (Trg 128. Brigade HV br. 4), župan Zlatko Komadina sudjelovat će na sastanku Koordinacije načelnika i gradonačelnika Gorskog kotara.

  Na sastanku će biti riječi o pitanju financiranja pretovarne stanice u Sović Lazu te realizaciji Projekta na razvoju vodoopskrbe i odvodnje iz sredstava Švicarske darovnice.

  Izjave za medije predviđene su u 14.30 sati.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o izradi glavnog projekta Žičare na Učku

  U utorak, 12. veljače 2019. g. s početkom u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), u prisutnosti župana Zlatka Komadine direktor Žičare Učka d.o.o. Milorad Stanić i predsjednik uprave Dalekovod-projekt d.o.o. Davor Đurđević potpisat će Ugovor o izradi glavnog projekta Žičare na Učku s pripadajućom infrastrukturom i geomehaničkim istražnim radovima.

  Svečanom potpisivanju prisustvovat će i gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić te zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta.

  Potpisivanjem Ugovora koji predstavlja do sada najznačajniji te ujedno i posljednji dokument prije izdavanja građevinske dozvole za izgradnju Žičare na Učku, osigurat će se sredstva u ukupnom iznosu od 2.495.000,00 kn.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o načinu financiranja domova za starije osobe, prijedlogu odluke o sufinanciranju projekta dogradnje osnovne škole u Matuljima, pokroviteljstvu nad 57. Memorijalom mira u Mrkoplju te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Svečanost otvorenje Centra zdravlja Magnolija u Lječilištu Veli Lošinj

  U petak, 8. veljače 2019. godine s početkom u 12 sati u održat će se svečanost otvorenja Centra zdravlja Magnolija u Lječilištu Veli Lošinj (Podjavori 27).

  Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“ jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva.

  Rekonstrukcijom i nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom,  završena je II. faza projekta vrijedna oko 17 milijuna kuna. U rekonstruiranom objektu ustrojen je  Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije.

  Uz prigodni program uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, državni tajnik ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić dr. med., gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj Renata Žugić.

  opširnije >>
 • Dan otvorenih vrata Centra ATRAC

  U četvrtak, 7. veljače 2019. g. s početkom u 11.30 sati u sjedištu Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora – ATRAC (Rijeka, J. P. Kamova 19), župan Zlatko Komadina sa suradnicima sudjelovat će na Danu otvorenih vrata Centra ATRAC kojim se obilježava četvrta godišnjica postojanja ove institucije.

  Događaj je već tradicionalno prepoznat kao platforma za razmjenu znanja i iskustva predstavnika nadležnih institucija, organizacija i tvrtki uključenih u sustav pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora u Republici Hrvatskoj, ali i šire. Pored brojnih predstavnika iz Hrvatske, ovogodišnji „Dan otvorenih vrata“ okupit će i predstavnike jadranskih država: Albanije, Crne Gore, Italije i Slovenije te Turske.

  opširnije >>
 • Savjetovanje s javnošću u vezi s izradom Operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ sa standardima 2019.-2020.

  Pozivaju se građani i pravne osobe da se uključe u savjetovanje s javnošću u vezi s izradom   OPERATIVNOG PLANA RAZVOJA CIKLOTURIZMA PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE SA STANDARDIMA 2019. – 2020.

  Donošenjem Operativnog plana želi se postići prepoznatljivost Primorsko-goranske županije kao cikloturističke destinacije i pridonijeti brendiranju Kvarnera kao poželjne destinacije aktivnog odmora.

  Operativnim planom je potrebno utvrditi stanje cikloturizma i sve dionike koji su u njega uključeni, napraviti analizu i utvrditi daljnje prioritete razvoja i operativne planove provedbe razrađene na programe i aktivnosti čijom realizacijom ćemo postići daljnji razvoj cikloturizma na našem području (Plan implementacije i uspostava modela kontrole razvoja cikloturizma).

  Savjetovanje se provodi u vremenu od  5. 02. 2019. do 15.02.2019. putem Obrasca sudjelovanja u savjetovanju s javnošću, sve dostupno na web stranici.

  O primjedbama i mišljenjima javnost će biti izvještena po završetku savjetovanja.

  opširnije >>
 • Investicijska ulaganja i nove linije u Zračnoj luci Rijeka

  U srijedu, 6. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu  Županije (Adamićeva10/I), zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić održat će  konferenciju za novinare.   
   
  Na konferenciji će  biti riječi o novim linijama iz Zračne luke Rijeka, kao i nastavku investicijskih ulaganja u zgradu aerodroma na Krku.

  opširnije >>
 • Love ART – Izložba mladih umjetnika i koncert Gitarističkog kvarteta

  U sklopu izložbe „Love ART“, u srijedu, 6. veljače 2019. godine s početkom u 18.30 sati u Galeriji Juraj Klović (Verdijeva 19b, Rijeka) održat će se koncert Gitarističkog kvarteta učenika Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov mentorice Slađane Čolović.
  Jedinstven je to kvartet učenika i mentorice, koji su pripremili koncert s puno glazbenih iznenađenja.

  Edukativni koncept Love ART pokrenut je s idejom osmišljavanja kvalitetnog provođenja vremena učenika srednjoškolskog uzrasta. Cilj projekta je promicanje vizualne kulture i likovnog izražavanja, razvoj svijesti i osjetljivosti, kritičkog razmišljanja, kao i prezentacija vlastitih ostvarenja i likovnih radova, ali i drugih umjetnosti, poput glazbene.

  U sklopu Izložbe bit će održan i koncert gitara i violina pod mentorstvom Maje Veljak.

  opširnije >>
 • Prijem sudionika natječaja „Suncokret ruralnog turizma 2018.“

  U utorak 5. veljače 2019. godine u 10 sati u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II) župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će nagrađene i sudionike natječaja „Suncokret ruralnog turizma 2018.“ s područja Primorsko-goranske županije.

  „Suncokret ruralnog turizma“ organizira Udruga „Klub članova selo“ s ciljem promocije tradicijskih sadržaja, povezivanja najznačajnijih projekata, proizvođača i događaja te očuvanja izvornosti i stvaranja novih proizvoda ruralnog turizma.

  Od ukupno 150 prijava iz cijele Republike Hrvatske, sudionici iz Primorsko-goranske županije osvojili su Zlatan suncokret, zlatnu povelju, 3 srebrne i brončane povelje te posebno priznanje.  

  opširnije >>
 • Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih djelatnika PGŽ

  U utorak, 5. veljače 2019. godine s početkom u 18 sati u sportskoj dvorani Osnovne škole Hreljin održat će se svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2018. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ.

  Nagrade će se dijeliti u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, ekipno i pojedinačno te u kategoriji sportaša s invaliditetom. Također, proglasit će se najbolja školska sportska društva PGŽ u 2018. godini, najuspješniji sportski djelatnik i uručiti nagrade za životno djelo.
  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati zamjenik župana Marko Boras Mandić

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 4. veljače 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o financiranju programa i projekata iz područja skrbi o osobama s invaliditetom u 2019. godini, financiranju decentraliziranih funkcija za ulaganje i održavanje zdravstvenih ustanova te informatizaciju zdravstvene djelatnosti u 2019. godini, financiranju programa "Sigurnost zdravlja i prava na zdravstvene usluge" Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Danima otvorenih vrata Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora, kao i  drugim aktualnostima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu