Najave

 • 14.Susret bivših omladinskih aktivista Istre,Rijeke,Hrvatskog primorja ,otoka i Gorskog Kotara

  14.Susret bivših omladinskih aktivista Istre,Rijeke,Hrvatskog primorja ,otoka i Gorskog Kotara, održat će se 30.ožujka 2019. godine na Učki. Ove godine obilježava se 75. obljetnica preformiranja 1.Istarske brigade „Vladimir Gortan“ i održavanja Prve Oblasne konferencije  USAOH-a za Istru  i 64.obljetnice 1.omladinskog marša na Učku.

  U ime Primorsko-goranske županije Susretu će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 1. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o poslovanju Regionalne razvojne agencije PGŽ, planu rada Regionalne energetske agencije, prijedlogu odluke raspodjele sredstava namijenjenih pomoći u održavanju javnih i nerazvrstanih cesta te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 19. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 28. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 19. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je 21 točka, a članovi Županijske skupštine  raspravljat će o prijedlogu plana razvoja sustava civilne zaštite, prijedlozima za dodjelu nagrada Primorske–goranske županije - godišnjih i za životno djelo, utvrđivanju mreže hitne medicine te drugim temama.

  opširnije >>
 • Otvorenje PAR International Leadership Conference

  29. i 30. ožujka 2019. g. u Opatiji pod nazivom "UTJECAJ POSLOVNIH ANĐELA NA GLOBALNO PODUZETNIŠTVO" održati će se 8. međunarodna znanstveno-stručna konferenciju PILC (PAR International Leadership Conference). Svečani dio konferencije održati će se u hotelu Milenij, Opatija s početkom u 10:00 sati, a ispred PGŽ prisustvovati će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Otvorenje Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja

  U srijedu, 27. ožujka 2019. godine u 13.00 sati na Rivi lošinjskih kapetana ispred Muzeja Apoksiomena, ministar turizma Gari Cappelli, župan Zlatko Komadina i gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić otvorit će Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja, smješten u potpalublju lošinjskog logera „Nerezinac“.

  IC pomorske baštine otoka Lošinja sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014. – 2020. u sklopu provedbe projekta MALA BARKA 2 – „Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana“, sredstvima Primorsko-goranske županije, Ministarstva turizma, Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

  Uoči otvorenja Centra, u 11.30 sati u Muzeju Apoksiomena župan Zlatko Komadina otvorit će završnu konferenciju projekta Mala barka 2 na kojoj će projektni partneri predstaviti ostvarene rezultate. 

  opširnije >>
 • 11. konferencija Sigurnost gradova – SIGG 2019.

  U utorak, 26. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u Guvernerovoj palači (Muzejski trg 1), održat će se otvorenje 11. konferencije Sigurnost gradova – SIGG 2019.

  Otvorenju konferencije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Humanitarna akcija Dan narcisa

  U organizaciji Udruge žena operiranih dojki Nada, u subotu, 23. ožujka 2019. godine, na Korzu (ispred Gradske vijećnice), održat će se obilježavanje Dana narcisa.

  Sredstva koja se prikupe prodajom narcisa, utrošit će se za nabavku opremljenih kreveta za potrebe Klinike za kirurgiju KBC-a Rijeka i rad Udruge Nada.

  U 11 sati su predviđene izjave za medije. U akciji će ispred Primorsko-goranske županije sudjelovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare. Na konferenciji će sudjelovati i Davor Drezga, izvršni direktor Porina i glavni tajnik UNISONA te Dražen Baljak član Upravnog odbora Porina, velike glazbene manifestacije koja se održava u Rijeci pod pokroviteljstvom PGŽ i TZ Kvarnera.

  Na konferenciji će biti riječi i o dnevnom redu 19. sjednice Županijske skupštine sazvane za 28. ožujka, odabiru projekata razvoja selektivnih oblika turizma koji će se financirati iz proračuna PGŽ, odobrenju financijskih sredstava za programe i projekte iz područja zdravstva te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Najava završne konferencije projekta MALA BARKA 2 i otvorenja Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja

  U petak, 22. ožujka 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Županije (Adamićeva 10/I) župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i ravnateljica PPMHP Nikolina Radić Štivić najavit će završnu konferenciju projekta MALA BARKA 2 i otvorenje Interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja.

  Projektom Mala barka 2 ostvaruje se očuvanje, zaštita, razvoj i promicanje pomorske baštine sjevernog Jadrana kroz turističku valorizaciju temeljenu na načelima održivog turizma. Jedan od rezultata projekta je i  Interpretacijski centar pomorske baštine otoka Lošinja, smješten u potpalublju lošinjskog logera „Nerezinac“, koji će posjetiteljima otvoriti svoja vrata idući tjedan.

  opširnije >>
 • Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske

  U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati u sportskoj dvorani Centra Zamet u Rijeci (Trg riječkih olimpijaca 1), održat će se manifestacija Dan otvorenih vrata Policijske akademije i Policijske uprave primorsko-goranske.

  U ime Primorsko-goranske županije manifestaciji će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Svjetski dan oralnog zdravlja

  U srijedu, 20. ožujka 2019. godine u 11 sati u dvorani 2 na Medicinskom fakultetu u Rijeci, održat će se obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko

  U srijedu, 20. ožujka 2019. g. u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Vrbovskog Dražena Mufića te ravnatelja Antona Burića obići će Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom (Kralja Tomislava 18).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Školi provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.
  Vrijednost radova na Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića iznosila je 4.064.939,43 kuna.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora o financiranju programa i projekata udruga nacionalnih manjina u Primorsko-goranskoj županiji

  U utorak, 19. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predstavnike udruga nacionalnih manjina koje djeluju na području Primorsko-goranske županije.

  Tom prigodom potpisat će se ugovori kojima će Primorsko-goranska županija sufinancirati  aktivnosti udruga u 2019. godini. Županija pomaže 31 udrugu s iznosom od 535.000,00 kuna, prateći njihove brojne programe i projekte.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o provedbi programa pomoć u kući kojeg jedinicama lokalne samouprave sufinancira Županija, prijedlogu Odluke o određivanju morskih plaža na kojima će se provoditi praćenje kakvoće mora za kupanje, izvješću o stanju sustava civilne zaštite na području PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije od 18.-22. ožujka 2019. godine od 9.-17 sati, na riječkom Korzu održat će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Na 10 prodajnih štandova proizvođači će predstaviti šaroliku ponudu: med i pčelinje proizvode, sirupe od ljekovitog bilja, pekmeze, namaze, sireve i maslinovo ulje te suhomesnate proizvode.

  Ovo je prvi u nizu od 5 sajmova koji će se ove godine održati na Korzu.

  opširnije >>
 • Obilazak gradilišta novog vrtića u Fužinama

  U petak, 15. ožujka 2019. godine u 9.30 sati župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Fužine David Bregovac obići će radove na gradilištu dječjeg vrtića u Fužinama.

  Gradilište novog vrtića smješteno je 200 metara od raskrižja u središtu Fužina prema naselju Lič.

  opširnije >>
 • Obilazak firme CSW d. o. o.

  U petak, 15. ožujka 2019. g. u 11 sati župan Zlatko Komadina posjetit će firmu CSW d. o. o u Prezidu (Goranska 159, bivši granični prijelaz), koja se bavi proizvodnjom sportske odjeće.
  Vlasnik firme Denis Đuranić poduzetnik je iz Gerova koji se vratio u Gorski kotar, preselivši firmu iz Ljubljane u Prezid.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ „Petar Zrinski“ Čabar

  U petak, 15. ožujka 2019. g. u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Čabra Kristijana Rajšela i ravnateljice Silvane Šebalj-Mačkić obići će Osnovnu školu „Petar Zrinski“ u Čabru (Narodnog oslobođenja 5).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova na Osnovnoj školi „Petar Zrinski“ u Čabru iznosila je 4.067.669,62 kuna.

  opširnije >>
 • Svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije "Gorski kotar"

  U utorak, 12. ožujka 2019. godine, s početkom u 11:30 sati u prostorijama zgrade SPC Goranka održat će se svečanost potpisivanja Sporazuma o suradnji na kreiranju, razvoju i promociji turističkog branda regije "Gorski kotar".

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti potpisivanja prisustvovat će župan Zlatko Komadina te  ministar turizma Gari Cappelli, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice Primorsko-goranske županije Irena Peršić Živadinov te predstavnici općina, odnosno gradova i turističkih zajednica Brod Moravice, Čabar, Delnice, Fužine, Lokve, Mrkopalj, Ravna Gora, Skrad i Vrbovsko.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će  biti riječi o raspisivanju javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti za razvoj malog gospodarstva, prijedlogu odluke o rasporedu sredstava za decentralizirane funkcije između zdravstvenih ustanova, rasporedu sredstava za pokroviteljstva manifestacija i događaja od općeg značaja za PGŽ  te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Predstava „Ručni rad“

  U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, u nedjelju, 10. ožujka 2019. godine s početkom u 18 sati u Filodrammatici (I.kat) održat će se predstava „Ručni rad“ u izvedbi KUD-a PRIMORKA KRASICA.

  Predstava je nastala na temelju Jean-Claude Danaudovog teksta iz 1977. godine, a na pozornicu ju je postavila redateljica Alisa Debelić. Riječ je o crnoj komediji koja govori o sudbini triju žena. Glavne akterice predstave su amaterske glumice: Gordana Kovačević, Karmen Mlacović i Elizabeta Striebl u ulogama gospođice Pasić, Udovice i Tončice.

  opširnije >>
 • 5. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije

  U petak, 8. ožujka 2019. godine s početkom u 12.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) održat će se 5. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je Izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije u 2018. godinu, Izvješće o stanju cesta i objekata za 2018. godinu, realizacija programa održavanja državnih cesta u PGŽ za 2018. godinu i druge teme.

  U ime Županije sjednici će prisustvovati pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

  opširnije >>
 • 37. tematska sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ

  U četvrtak, 7. ožujka 2019. godine s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) održat će se 37. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ na temu „PRAV(D)A ZA ŽENE“ povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena.

  Navedenu temu predstavit će potpredsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ Jadranka Tomašić, predsjednica Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasna A. Petrović i sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Vesna Musulin.
  U ime Županije sjednici će prisustvovati potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  opširnije >>
 • Dani čiste energije

  U hotelu Aurora u Malom Lošinju, 8.-9. ožujka 2019. g. održat će se Dani čiste energije. Riječ je o događaju koji se organizira u sklopu planiranih aktivnosti inicijative Čista energija za EU otoke koju provodi Tajništvo za otoke pri Europskoj komisiji.

  U ime Primorsko-goranske županije Danima čiste energije prisustvovat će član Županijske skupštine Đanino Sučić.

  opširnije >>
 • Najava 3. međunarodnog eno – gastro festivala WINE'RI

  U utorak, 5. ožujka 2019. g. s početkom u 11 sati u Centru autohtonih proizvoda Primorsko–goranska kašetica (Krojačka ulica 1/ I. kat, Rijeka) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti 3. međunarodni eno–gastro festival WineRi.

  Organizator Festivala je marketinška agencija aha marketing d.o.o., a suorganizator Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko–goranske županije. Ove godine predstavit će se 67 izlagača, a ovogodišnji slogan Festivala je „Trs je naš“.

  Na konferenciji će sudjelovati u ime PGŽ pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš, ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić i direktor marketinške agencije aha marketing Žarko Stilin.

  opširnije >>
 • Prijem predstavnika Čeških Budejovica

  U utorak, 5. ožujka 2019. g. s početkom u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima primit će predstavnike Čeških Budejovica: zamjenika gradonačelnika dr.sc. Viktora Vojtka, zamjenika ravnatelja razvojne agencije RERA Matouša Radimeca te predsjednika Turističke zajednice Južne Češke, Jaromira Polašeka.

  Tijekom trodnevne posjete delegacije Čeških Budejovica Primorsko-goranskoj županiji, domaćin će im biti Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije.

  Susret s predstavnicima Županije bit će prigoda za upoznavanje i razmatranje mogućnosti zajedničke suradnje.

  opširnije >>
 • Prijem delegacije Grada Čačka

  U subotu, 2. ožujka 2019. g. s početkom u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/2. kat), održat će se zajednički prijem Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke za članove delegacije Grada Čačka koju predvodi predsjednik skupštine Igor Trifunović. 

  Delegaciju će primiti zamjenik župana Petar Mamula i zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš, koji je ujedno i predsjednik Udruge Hrvatsko-srpskog prijateljstva.

  Susret je dio trodnevnog programa delegacije s kojom je došla i karnevalska grupa koja će 3. ožujka sudjelovati na Riječkom karnevalu.

  Prijemu će prisustvovati i generalni konzul Republike Srbije Goran Petrović, predstavnici Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva i Srpskog kulturnog društva Prosvjeta iz Rijeke.

  opširnije >>
 • 19. međunarodni velemajstorski ženski šahovski turnir „Cvijet Mediterana“

  U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine u 13 sati ispred zgrade Grada Rijeke održat će se predstavljanje igračica  19. Međunarodnog velemajstorskog ženskog šahovskog turnira „Cvijet Mediterana“ koji će se održati od 3.-9. ožujka.

  Svečanom otvorenju turnira u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.


  opširnije >>
 • Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine

  U subotu, 2. ožujka 2019. godine s početkom u 19:30 sati, u Kongresnoj sali Islamskog centra u Rijeci. održat će se obilježavanje Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati župan Zlatko Komadina i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 4. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će  biti riječi o radu turističkih ambulanti i pojačanih službi hitne medicinske pomoći tijekom ljeta, poslovanju ustanove REA Kvarner, raspisivanju javnog poziva za prijavu kapitalnih projekata razvoja turizma, rasporedu sredstava za sufinanciranje programa nacionalnih manjina u PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu