Najave

 • Prijem predstavnika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije

  U četvrtak, 2. svibnja 2019. godine, s početkom u 12 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije, (Adamićeva 10, 2. kat), zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima primit će predstavnike Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije u povodu blagdana Sv. Florijana i Dana vatrogastva koji se obilježava 4. svibnja.

  Primorsko-goranska županija ove godine je izdvojila 1.915.000,00 kuna za redovnu djelatnost Vatrogasne zajednice PGŽ. Planirana su također i sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna za Energetsku obnovu Upravne zgrade u Centru za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije u Šapjanama.

  opširnije >>
 • Komemorativni skup "Lipa pamti"

  U utorak, 30. travnja 2019. godine s početkom u 17 sati, u Lipi održat će se komemorativni skup „Lipa pamti“ povodom 75. obljetnice stradanja civilnog pučanstva sela Lipa.
  Skup organizira SABA Primorsko-goranske županije i UABA Liburnija, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Matulji.

  U ime Primorsko-goranske županije sudionike će pozdraviti župan Zlatko Komadina.   

  opširnije >>
 • Središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe

  U utorak, 30. travnja 2019. godine, održat će se središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe čiji su organizatori Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Zavod za hitnu medicinu PGŽ uz pomoć Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke. 2019. jubilarna je godina, jer je 125. obljetnica obavljanja djelatnosti hitne medicine u Primorsko-goranskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

  U 12 sati je predviđen obilazak 21 tima i vozila hitne medicinske pomoći na Korzu. Djelatnici HMS-a iz svih dijelova RH nizom edukacijskih programa nastojat će približiti djelatnosti HMS građanima i ukazati na važnost prepoznavanja hitnih stanja radi boljeg zdravstvenog ishoda ozlijeđene ili oboljele osobe.

  U 12.45 sati predviđena je Svečana akademija u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

  Obilasku i Akademiji prisustvovat će ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Zlatko Komadina, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat i brojni drugi gosti.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  Ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenici župana Marko Boras Mandić i Petar Mamula održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Zamjenici će se osvrnuti na zaključke konferencije „Gorski kotar u fokusu“, a bit će riječi i o dodjeli sredstava za pokroviteljstva, sufinanciranje manifestacija i događaja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju, dodjeli sredstva za projekte iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje nove rive na Susku

  U ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine, u 12.00 sati, održat će se svečano otvorenje nove rive na Susku, projekta Primorsko-goranske županije, ŽLU Mali Lošinj i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vrijednom gotovo 17 milijuna kn. Dodatnih 1,5 milijuna kuna utrošeno je za izradu projektne dokumentacije i popratnih aktivnosti nadzora.

  Izgrađen je novi propusni mol i lukobran s trajektnom rampom čime se unaprjeđuje prometna povezanost otoka i sigurnost plovidbe. Dogradnjom pristana i trajektne rampe na otoku Susku završena je I. i II. faza projekta uređenja luke.

  Otvorenju rive prisustvovat će predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Zlatko Komadina, gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić, ravnatelj ŽLU Mali Lošinj Filip Balija i brojni drugi gosti.

  opširnije >>
 • Predsjednica RH u posjeti Primorsko-goranskoj županiji

  Od 28. – 30. travnja 2019. godine predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović boravit će u Primorsko-goranskoj županiji.Tom prigodom župan Zlatko Komadina Predsjednici će predstaviti županijske kapitalne projekte na otocima Rabu, Lošinju, Susku, Unijama i Cresu.

  Predsjednica RH i župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u nedjelju, 28. travnja, nakon sudjelovanja u procesiji Rapski križi, posjetit će zgradu u koju će biti smješten područni Dom za starije na Rabu. Obići će i OŠ Ivana Rabljanina Rab, uključenu u županijski projekt energetske obnove zgrada škola. Vrijednost radova na Školi iznosi 4,74 milijuna kn, dok je za PŠ Barbat izdvojeno 1,2 milijuna kn za realizaciju radova.

  Predsjednica RH obići će i županijsku Psihijatrijsku bolnicu Rab u koju je Županija u zadnjih 18 godina uložila gotovo 74 milijuna kuna. Bolnica je ujedno najveći poslodavac na otoku Rabu s gotovo 250 zaposlenika. 

  Isti dan poslijepodne u Malom Lošinju, planiran je posjet nedavno otvorenog interpretacijskog centra pomorske baštine otoka Lošinja vrijedan 3 milijuna kn, a koji je financiran kroz europski projekt Mala barka u kojem je Primorsko-goranska županija vodeći partner. 

  29. travnja delegacija će obići i Centar zdravlja Magnolija u Lječilištu Veli Lošinj kojim je završena II. faza projekta vrijedna oko 17 milijuna kuna. Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj kapitalni je projekt Primorsko-goranske županije te jedan od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva na ovom području.

  Predsjednica će sudjelovati i na svečanosti otvorenja novoizgrađene rive na Susku, projektu Primorsko-goranske županije, ŽLU Mali Lošinj i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vrijednom gotovo  17 milijuna kn.

  Planiran je obilazak i otoka Unije koji je dio županijskog projekta samoodrživog otoka, potom Centra otočkog folklora u Orlecu u koji je Županija uložila oko 1 milijun kuna. U Orlecu će delegacija obići i mjesto gdje će biti izgrađena prva solarna elektrana na otocima, najveća sunčana elektrane u Hrvatskoj. Projekt vrijedan 45 milijuna kuna. Predsjednica RH bit će gošća i Centra za posjetitelje Beli s Oporavilištem za bjeloglave supove. Nositelji ovog projekta su Primorsko-goranska županija i županijska Javna ustanova "Priroda" uz potporu Grada Cresa, a ukupna vrijednost projekta obnove stare škole koja je pretvorena u edukativno-izložbeni prostor, je oko 4.000.000 kuna.

    

  OKVIRNI PROGRAM

  Nedjelja, 28. travnja 2019.
  OTOK RAB
  09:30 Predsjednica Republike sudjelovat će u procesiji „Rapski križ“
  10:00 Misno slavlje u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije
  13:10 Predsjednica Republike posjetit će korisnike Doma za starije i nemoćne osobe
  13:30 Posjet Predsjednice obnovljenoj Osnovnoj školi „Ivan Rabljanin“ i susret s učenicima (Banjol 10)
  14:10 Predsjednica Republike obići će Psihijatrijsku bolnicu Rab (Kampor 224)

  OTOK LOŠINJ
  17:30 Posjet Predsjednice Republike Interpretacijskom centru maritimne baštine – županijski projekt mala barka, Mali Lošinj

  Ponedjeljak, 29. travnja 2019.
  OTOK LOŠINJ
  10:10 Obilazak Lječilišta Veli Lošinj
  10:50 Obilazak Instituta za istraživanje i zaštitu mora „Plavi svijet“ i prezentacija projekta zaštite Dobrog dupina i morskih kornjača „Dolphin watching“, novog centra o Znanosti o moru (Kaštel 24)

  OTOK SUSAK
  12:00 Predsjednica Republike nazočit će ceremoniji svečanog otvorenja nove rive
  Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike
  12:30 Obilazak Osnovne škole Susak (škola na daljinu)
  12:45 Predsjednica Republike posjetit će Dom iseljenika

  OTOK VELE SRAKANE
  14:30 Posjet Predsjednice Republike otoku i susret sa stanovnicima otoka

  OTOK UNIJE
  15:30 Prezentacija projekta „Otok Unije – samoodrživi Otok“

  OTOK LOŠINJ
  SVETI JAKOV
  17:40 Susret Predsjednice Republike s mještanima Nerezina, Svetog Jakova, svećenikom i članovima Udruge „Prsten“

  Utorak, 30. travnja 2019.

  OTOK CRES
  OSOR
  10:20 Obilazak Osora
  ORLEC
  11:20 Obilazak lokacije za gradnju buduće solarne elektrane
  11:35 Posjet Centru otočkog folklora
  LUBENICE
  12:25 Susret Predsjednice Republike s mještanima Lubenica

  12:50 Posjet Predsjednice Republike Muzeju ovčarstva

  BELI
  15:40 Posjet Predsjednice Republike Županijskom centru Beli

   

  opširnije >>
 • Konferencija „Gorski kotar u fokusu“ u organizaciji Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Primorsko-goranske županije, u petak 26. travnja 2019. godine, s početkom u 10 sati,  u Domu kulture u Mrkoplju (Ul. Novi Varoš 1) održat će se Konferencija „Gorski kotar u fokusu“ koja će otvoriti pitanja i objediniti zaključke vezane za razvoj ovog brdsko-planinskog dijela Hrvatske.

  Kako bi zajednički razmotrili mjere za brži razvoj Gorskog kotara, župan Zlatko Komadina na ovoj je Konferenciji domaćin goranskim gradonačelnicima i općinskim načelnicima, kao i predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Sveučilišta u Rijeci i poduzetnicima te gostima iz Francuske na čelu s Christophe Legerom, predsjednikom SUACI Montagn’Alpes i predstavnikom Francuske poljoprivredne komore u Europskoj mreži Euromontana. Na Konferenciji će biti  riječi i o važećem zakonodavnom okviru i dostupnim programima, a Zaključci konferencije i prijedlozi mjera uputit će se nadležnim nacionalnim tijelima za izradu Program razvoja brdsko-planinskih područja.

  Uz Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, suorganizatori konferencije su županijske javne ustanove Regionalna razvojna agencija i Regionalna energetska agencija „Kvarner“.

  Program konferencije možete preuzeti na linku.

  opširnije >>
 • Svečano puštanje u rad drugogo mlinksog kola u Martinovom selu

  U četvrtak, 25. travnja 2019. godine u 11 sati u Martinovom selu održat će se svečano puštanje u rad drugog mlinskog kola u jedinom aktivnom mlinu u Primorsko-goranskoj županiji.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Sastanak s direktorom Kineske međunarodne gospodarske komore za privatni sektor i predstavnicima tvrtke China Huzhou Optoelectronic Technology Co. Ltd.

  U četvrtak, 25. travnja 2019. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.) župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će sastanak s direktorom kineske međunarodne gospodarske komore za privatni sektor (CICCPS) Sun Yanjunom i predstavnicima tvrtke China Huzhou Optoelectronic Technology Co.Ltd.

  Na sastanku će biti riječi o projektima Primorsko-goranske županije te će se  razmotriti mogućnost suradnje. 

  Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 11.45 sati.

  opširnije >>
 • Prijem umirovljenih djelatnika Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i najava Nacionalnog dana HMS

  U srijedu, 24. travnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) zamjenica župana Marina Medarić primit će umirovljene djelatnike Zavoda za hitnu medicinu PGŽ.

  Prijemu će prisustvovati zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Ingrid Bošan Kilibarda, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PGŽ Davor Vukobrat.

  Bit će to prigoda za razgovor i najavu aktivnosti za nadolazeći Nacionalni dan hitne medicinske službe. Domaćin središnje svečanosti ove je godine Zavod za hitnu medicinu  PGŽ uz Primorsko-goransku županiju i Grad Rijeku.

  opširnije >>
 • Posljednji tjedan foto natječaja „Volim svoju županiju“

  Četvrti krug foto natječaja Hrvatske zajednice županija „Volim svoju županiju“ otvoren je još samo do 22. travnja, a najbolje fotografije iz svake županije ući će u postav putujuće izložbe koja će biti predstavljena diljem Hrvatske.

  Autori mogu predati najviše tri fotografije, jednostavnom registracijom na link

  opširnije >>
 • 90. obljetnica Hotelijersko-turističke škole Opatija

  U srijedu, 17. travnja 2019. godine s početkom u 12. sati u Kulturno-turističkom centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5), održat će se svečanost povodom 90. obljetnice Hotelijersko-turističke škole Opatija, najstarije škole u sektoru turizma i ugostiteljstva na Jadranu.

  Predviđen je prigodni program te dodjela nagrada najuspješnijim učenicima, kao i predstavljanje monografije Hotelijersko-turističke škole.

  U ime Županije, sudionicima će se obratiti zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Promocija knjige “Kuharica iz bakine škrinjice - običaji tijekom godine”

   U utorak, 16. travnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) održat će se promocija knjige “Kuharica iz bakine škrinjice - običaji tijekom godine” autorice Blažice Sveticki.

  Kuharica u izdanju Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara sadrži ukupno 170 recepata i oživljuje okuse, mirise i običaje Ravne Gore i Gorskoga kotara.

  Knjigu će predstaviti autorica Blažica Sveticki i Rahela Vitasović, direktorica TZ Ravna Gora.

  U okviru predstavljanja moći će se degustirati uskršnja jela i slastice iz kuharice.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ

   U utorak, 16. travnja 2019. godine u 10.45 sati u Hotelu Padova na Rabu (Banjol 322), župan Zlatko Komadina, predstavnici JLS s područja županije, načelnik PU PGŽ Tomislav Dizdar, Silvana Škorić iz Hrvatskih Cesta, ravnatelj ŽUC-a PGŽ Georg Žeželić te ravnatelj županijske Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić potpisat će Sporazum o suradnji na provedbi Operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ.

  Sporazumom se stvaraju uvjeti za provedbu ciljeva definiranih Operativnim planom razvoja cikloturizma, a u svrhu pozitivnih utjecaja na ruralni prostor te stvaranje i unaprjeđenje novih turističkih proizvoda, povećanju sveukupne turističke ponude te porasta potrošnje na području Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o koncesijama na pomorskom dobru, programu rada Županijske uprave za ceste, dodjeli potpora male vrijednosti poduzetničkim potpornim institucijama za razvoj malog gospodarstva te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Četvrti susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Županije

  U ponedjeljak i utorak, 15. i 16. travnja 2019. godine u Hotelu Padova u Rabu (Banjol 322) održat će se četvrti susret župana Primorsko-goranske županije s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja Županije.

  Na susretu će biti riječi o obavezama JLS i regionalnog koordinatora temeljem Zakona o regionalnom razvoju, Projektu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja i 25. godišnjice VRO Oluja 5. kolovoza 2020. te Operativnom planu razvoja cikloturizma PGŽ. 

  U sklopu Susreta održat će se i potpisivanje Sporazuma o provedbi operativnog plana razvoja cikloturizma PGŽ.

  Program susreta nalazi se u privitku.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Primorsko-goranske županije

  Povodom Dana Primorsko-goranske županije, u petak, 12. travnja 2019. godine u 12 sati u Kulturno-turističkom centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5), održat će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će biti dodijeljene nagrade za životno djelo i godišnje nagrade Primorsko-goranske županije.

  Dobitnici nagrada za životno djelo Primorsko-goranske županije su akademik Elso Kuljanić i Alenka Juretić, dok su godišnje nagrade pripale Dini Škami, Nikici Sečenu i Hani Rižovski Delogu te Plesnom klubu „Dance Queen“ Kraljevica.

  Dolazak na svečanost potvrdila je predsjednica RH gospođa Kolinda Grabar-Kitarović. Gosti svečanosti također će biti i brojni uglednici iz hrvatskog javnog života, župani hrvatskih županija i čelnici regija prijatelja.

  Uoči svečane sjednice, u 9.30 sati županijsko izaslanstvo predvođeno županom Zlatkom Komadinom i predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem, pred Središnjim križem na groblju Drenova položit će vijenac u spomen na sve preminule građane i poginule branitelje s područja Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Najava 9. nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda

  U četvrtak, 11. travnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1) Dražen Lušić s Katedre za zdravstvenu ekologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci,  Dalibor Šoštarić,  ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Branko Vidmar, predsjednik Udruge „Biopčela“ te Mirko Almaši, tajnik Udruženja pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije, najavit će 9. nacionalnu konferenciju o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda.

  Deveta nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda na temu „Mehanizmi tržišnog uređenja“ održat će se 12. travnja 2019. u Marini Novi u Novom Vinodolskom.

  Konferencija je namijenjena sagledavanju odrednica zdravstvene ispravnosti, sigurnosti, kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda no isto tako i institucionalnim i vaninstitucionalnim aspektima njihove primarne proizvodnje.

  opširnije >>
 • Početak radova na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom

  U srijedu, 10. travnja 2019. godine s početkom u 11 sati (Ulica Jurkovo, u neposrednoj blizini Autobusnog kolodvora Novi Vinodolski) obilježit će se početak radova na izgradnji nove zgrade Doma zdravlja u Novom Vinodolskom.

  Ukupno procijenjeni troškovi izgradnje objekta su 11.292.827,50 kn (s PDV-om). Dom zdravlja Primorsko-goranske županije investitor je izgradnje, Grad Novi Vinodolski ustupa gradsko zemljište, a financiranje projekta planirano je prodajom zgrade postojećeg Doma zdravlja PGŽ u Novom Vinodolskom. Izvođač radova je GP KRK d.d.

  Gradilište će obići župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič i predsjednik Uprave GP Krka Josip Purić.

  opširnije >>
 • Posjet Poliklinici Terme Selce

  U srijedu, 10. travnja 2019. godine u 9 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima posjetit će Polikliniku Terme Selce (Prilaz I.L.Ribara 8, Selce). S vodstvom Klinike, na čelu s dr. Vlastom Brozičević župan će razgovarati o planovima i potencijalima javnih i privatnih zdravstvenih ustanova na čijem se radu temelji zdravstvena turistička ponuda Kvarnera.

  Poliklinika je članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Već 30 godina zdravstveni je centar za dijagnostiku, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Više od 44 zaposlenih stručnjaka provode zdravstvene programe za posebne ciljne skupine pacijenata i klijenata njegujući razvoj cjelogodišnjeg zdravstvenog turizma.

  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe fotografija „PGŽ kroz vaš objektiv“

  U ponedjeljak 8. travnja 2019. godine s početkom u 17 sati, u Galeriji Principij (Pod voltun 4) župan Zlatko Komadina otvorit će izložbu najuspješnijih fotografija pristiglih na foto natječaj PGŽ „Županija kroz vaš objektiv“.  

   Na natječaj je pristiglo 298 fotografija s različitim motivima koje su snimili fotografi amateri iz svih krajeva Primorsko-goranske županije u proteklih godinu dana. Bit će izložene 22 fotografije koje su u mjesečnom izboru proglašene najboljima.

  opširnije >>
 • Svjetski dan zdravlja

  U subotu, 6. travnja 2019. godine od 9 do 13 sati na riječkom Korzu obilježit će se Svjetski dan zdravlja u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Doma zdravlja PGŽ, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i drugih partnera.

  Uz tradicionalno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, mjerenje očnog tlaka, pregled zuba za djecu te dijeljenja edukativnih brošura, u rekreativno-zabavnom dijelu programa sudjelovat će Društvo sportske rekreacije Zumba Rijeka  i bend Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci „Dijagnoze“.

  Izjave za medije predviđene su u 10.30 sati.

  Događaju će u ime PGŽ prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 8. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o poslovanju proračunskih korisnika u sustavu zdravstva PGŽ, o financijskom poslovanju odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač Primorsko-goranska županija, prijedlogu rasporeda sredstava za sufinanciranje manifestacija  od općeg značaja za PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava Pomorskoj školi Bakar

  U petak, 5. travnja 2019. g. s početkom u 9 sati u Pomorskoj školi Bakar (školska dvorana, Nautička ulica 14) ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Škole Gordan Papeš potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu školske opreme za izvođenje nastave sukladno zahtjevima STCW Konvencije.

  Radi se o projektu koji je inicirala Primorsko-goranska županija. Ukupna vrijednost Ugovora je 1.061.597,50kn, a sredstva će se iskoristiti za nabavu računalne opreme, za popravak i odražavanje školskog broda „Vila Velebita II“ te za projekt nabave opreme za hidrauliku.
  U ime osnivača Škole, potpisivanju će prisustvovati župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

  opširnije >>
 • 1. simpozij "Dr. Kajetan Blečić"

  U sklopu manifestacije Dani javnog zdravstva NZZJZ PGŽ, u petak, 5. travnja 2019. godine s početkom u 9.30 sati u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ (Krešimirova ul. 52A, 5. kat) održat će se 1. simpozij „Dr. Kajetan Blečić“ na temu „Povezivanjem do bolje zdravstvene zaštite“.

  Neke od tema simpozija su uloga Doma zdravlja PGŽ u sustavu zdravstvene zaštite, veza zdravstvenog i nezdravstvenog sektora na primjeru Lječilišta Veli Lošinj, unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ, promicanje i zaštita mentalnog zdravlja u sustavu javnog zdravstva i druge teme.

  U ime županije na Simpoziju ću sudjelovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić koja će i održati predavanje na temu projekta „Zdrava županija“, a u ime Grada Rijeke prisutnima će se obratiti gradonačelnik Vojko Obersnel.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Frane Petrića Cres

  U petak, 5. travnja 2019. g. u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji gradonačelnika Grada Cresa Kristijana Jurjaka te ravnatelja Josipa Pope obići će Osnovnu školu Frane Petrića (Šetalište 20. travnja 56, Cres).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi Frane Petrića Cres provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova na Osnovnoj školi Frane Petrića iznosila je  7.686.588,49 kuna.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 70. godišnjice Pomorskog fakulteta

  Povodom 70. godišnjice Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u srijedu 4. travnja 2019. godine s početkom u 17 sati, u HNK Ivana pl. Zajca, održat će se svečana akademija.

  Svečanoj akademiji u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Proširena sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore

  U subotu 06. travnja 2019.godine, s početkom u 10,30 sati u hotelu Milenij u Opatiji ( Ul Maršala Tita 109.), održat će se proširena  sjednica Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore, pod predsjedanjem predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca.

  Proširena sjednica održat će se povodom 50. godišnjice postojanja Udruženja obrtnika Opatija.

  Sjednici će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Press konferencija na temu presude Upravnog suda u predmetu tužbe Općine Omišalj radi ocjene zakonitosti izdavanja lokacijske dozvole za realizaciju projekta plutajućeg LNG terminala

  U srijedu, 3. travnja 2019. godine, u 15:00 sati, u zgradi Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10), održat će se konferencija za novinare na kojoj će načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina komentirati presudu Upravnog suda u predmetu tužbe Općine Omišalj protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja radi ocjene zakonitosti izdavanja I. izmjene i dopune lokacijske dozvole za realizaciju projekta plutajućeg LNG terminala.

  opširnije >>
 • Edukacija dužnosnika u pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom

  U srijedu, 3. travnja 2019. godine u 10 sati u konferencijskoj dvorani Transadria (Riva Boduli 1), održat će se edukacija dužnosnika s područja Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja izvješća o imovinskom stanju.

  Na edukaciji, koju organizira Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, bit će riječi o tumačenju pojedinih odredbi Zakona o sprječavanju sukoba interesa kroz primjere iz prakse, svrsi podnošenja, rokovima i pravilnom popunjavanju obrasca izvješća o imovinskom stanju te postupku provjere podataka.

  opširnije >>
 • Dani javnog zdravstva Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ

  U srijedu, 3. travnja 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković i koordinatorica znanstveno-istraživačkih aktivnosti Odjela socijalne medicine NZZJZ PGŽ Iva Sorta-Bilajac Turina najavit će Dane javnog zdravstva NZZJZ PGŽ.

  Višednevnom manifestacijom Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom,  Domom zdravlja PGŽ i drugim partnerima pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja.

  Ovogodišnja tema koju svake godine definira Svjetska zdravstvena organizacija je „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom“.

  opširnije >>
 • Najava vatrogasne vježbe „CRES MODEX 2019“

  U utorak, 2. travnja 2019. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u 12.30 sati župan Zlatko Komadina, uz glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Slavka Tucakovića, zamjenika gradonačelnika Grada Cresa Marina Gregorovića te predsjednika Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavka Gauša najavit će međunarodnu vatrogasnu vježbu „CRES MODEX 2019“.

  Riječ je o prvoj međunarodnoj vježbi gašenja šumskih požara u povijesti Europske unije te ujedno i prvoj vježbi čija je organizacija povjerena Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Vježba će se na otoku Cresu održati u razdoblju od 7. do 9. travnja 2019. godine te će okupiti preko 300 sudionika iz 15-ak europskih zemalja kao i mobilizirati preko 90 vozila i specifične opreme, uključujući zrakoplove.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu