Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 3. lipnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu  plana operativne provedbe posebnih mjera zaštite od požara u PGŽ, kalendaru početka i završetka nastavne godine za školsku 2019/2020. godinu, sklapanju ugovora o rekonstrukciji i prenamjeni stambene zgrade u „Centar za posjetitelje o velikim zvijerima“  te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 13. sjednica Županijskog operativnog centra

  U petak, 31. svibnja 2019. g. s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2/VI) održat će se 13. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

  Na dnevnom redu sjednice je prijedlog plana provedbe akcije čišćenja mora, obale i podmorja povodom Svjetskog dana zaštite okoliša te stanje operativnih priprema i pripravnost subjekata iz Plana intervencija za provođenje mjera u slučaju iznenadnog onečišćenja mora tijekom turističke sezone 2019. godine.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja

  U petak, 31. svibnja 2019. godine održat će se obilježavanje Svjetskog dana nepušenja čiji je ovogodišnji moto „Pušenje-krade ti dah“.

  Oko 300 učenika riječkih i županijskih osnovnih škola od 3. do 7. razreda okupit će se na Korzu s prigodnim programom.

  Manifestaciju organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, a dio je programa „Trening Životnih Vještina“. Program pruža informacije o štetnosti rizičnih ponašanja i konzumiranja cigareta, alkohola i droge te promiče zdravlje i osobni razvoj učenika.

  Izjave za medije predviđene su u 11 sati na Korzu (kod Gradskog tornja).
  U ime Županije obilježavanju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • 20. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 20. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je 40 točka, a članovi Županijske skupštine  raspravljat će o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2018. godinu i rebalansu proračuna za 2019.,  financijskom planu Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije, koncesijama na pomorskom dobru te drugim temama.

  opširnije >>
 • Prijem studenata Fakulteta za javnu upravu i financije iz Ludwigsburga

  U četvrtak, 30. svibnja 2019. g. s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, primit će studente Fakulteta za javnu upravu i financije iz Ludwigsburga koji borave u Rijeci tijekom studijskog posjeta Pravnom fakultetu.

  Ovom prigodom studenti će se upoznati s djelokrugom rada Ureda županije, Upravnog odjela za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima te Upravnog odjela za gospodarenje imovinom i opće poslove.

  opširnije >>
 • Akcija "Motociklom u život"

  U četvrtak, 30. svibnja 2019. godine, s početkom u 15.30 sati u dvorani za sastanke zgrade Automotodroma „Grobnik“ održat će se konferencija za novinare povodom akcije „Motociklom u život“.

  Preventivnu-edukativnu akciju "Motociklom u život" provodi Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije, a namijenjena je vozačima A2 i A kategorije. Kroz posebno pripremljen program i teoretska i praktična predavanja stručnjaka vozačima motocikla se žele pružiti korisne informacije o sigurnoj vožnji.

  Na konferenciji će sudjelovati predsjednik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ Boris Skeledžić, tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac, voditelj Ispitnog centra HAK-a Livio Hubička, instruktor sigurne vožnje Krešimir Eerdec i prof. dr. Darko Ledić.

  opširnije >>
 • Predstavljanje rezultata projekta „FOCUS IN CD“

  U srijedu, 29. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I), pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, Goran Palčevski i Kristina Baraba Dekanić iz Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka, Marina Milinović, predsjednica Udruge za celijakiju PGŽ i Alemka Mirkov, voditeljica projekta za PGŽ, predstavit će rezultate projekta „Fokus na celijakiji - Inovativne zdravstvene usluge usmjerene na pacijente – prednosti uspostavljanja uske srednjoeuropske mreže u zdravstvenoj skrbi pacijenata oboljelih od celijakije“.

  Riječ je o projektu sufinanciranom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg Središnja Europa 2014.-2020. koji je okupio 12 partnera iz 5 zemalja: Slovenije, Mađarske, Italije, Njemačke i Hrvatske.

  Cilj projekta je doprinijeti poboljšanju zdravstvene skrbi za osobe oboljele od celijakije, unapređenju stručnih medicinskih znanja i vještina te učinkovitijem upravljanju zdravstvenim sustavom razvojem inovativnih zdravstvenih usluga.

  opširnije >>
 • 39. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

  U srijedu, 29. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II), održat će se 39. tematska sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.

  Na dnevnom redu sjednice je izlaganje i rasprava na temu „Inicijativa rodno osjetljivog proračuna u Primorsko-goranskoj županiji“. 

  Temu će predstaviti docentica Ana – Marija Sikirić s Ekonomskog fakulteta Rijeka.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi škola na otoku Rabu

  U srijedu, 29. svibnja 2019. g. u 9.45 sati župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić sa suradnicima i ravnateljicom Anamari Šarin obići će Područnu školu Barbat (Barbat 104, Barbat) nakon čega će uslijediti obilasci Područne škole Banjol (Banjol 524, Banjol), Područne škole Mundanije (Mundanije 140, Mundanije) te Osnovne škole Ivana Rabljanina (Banjol 10, Rab).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na svih osam zgrada osnovnih škola u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.290.717,52 kn. Vrijednost radova na Područnoj školi Barbat iznosila je 1.185.896,58 kuna, a na Osnovnoj školi Ivana Rabljanina 4.900.427,36 kuna.

  Energetsku obnovu Područnih škola Banjol i Mundanije u ukupnoj vrijednosti od 3.501.789,00 kuna sufinancirao je Grad Rab iznosima od 933.603,64 kuna za školu u Banjolu te 903.552,30 za školu u Mundanijama.

  opširnije >>
 • Jadranska konferencija o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim i štetnim tvarima – ADRIASPILLCON

  U utorak, 28. svibnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji (M. Tita 200) zamjenik župana Petar Mamula sudjelovat će na otvorenju Četvrte Jadranske konferencije o onečišćenju Jadrana uljima i opasnim i štetnim tvarima - ADRIASPILLCON.

  ADRIASPILLCON održava se svake treće godine te predstavlja najvažnije regionalno okupljanje dionika koji aktivno sudjeluju u nacionalnim i regionalnim sustavima prevencije, pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora. Ove godine događanje će od 28. do 30. svibnja u Opatiji okupiti predstavnike ključnih globalnih organizacija kao što su Međunarodna organizacija mora (IMO), Regionalni centar za žurne intervencije na Mediteranu (REMPEC), Međunarodni fond za naknadu štete zbog onečišćenja uljem (IOPC Funds), Mediteranska grupa naftne industrije (MOIG), Međunarodna organizacija za nadzor nad izljevima nafte (ISCO) i druge.

  Organizator Konferencije je Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC) uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske.

  opširnije >>
 • Svečano obilježavanje početka radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ "Jelenje-Dražice" i izgradnji školske sportske dvorane

  U utorak, 28. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati na lokaciji OŠ „Jelenje-Dražice“ u Dražicama (Školska 53) održat će se svečano obilježavanje početka radova na rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ „Jelenje-Dražice“ i izgradnji školske sportske dvorane.

  Vrijednost ovog kapitalnog projekta je gotovo 40 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Primorsko-goranska županija sa 60 posto i Općina Jelenje s 40 posto udjela.
  Kapacitet postojeće zgrade u Dražicama proširit će se s trenutnih 10 učionica na 21, čime će se omogućiti rad škole na jednoj lokaciji u jednoj smjeni.

  Uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja i ravnateljica Dejana Paškvan–Žeželj.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije "Creski kaić"

  U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Cresa Kristijan Jurjako i predsjednik Jedriličarskog kluba Reful Marčelo Damijanjević najavit će manifestaciju “Creski kaić-Dani creske pomorske baštine i tradicije”.

  Cilj manifestacije  je očuvanje i valorizacija tradicionalnog načina života otoka Cresa kao nematerijalne kulturne baštine, podizanje svijesti javnosti o  pomorskoj i ribarskoj baštini te očuvanje identiteta otoka.

  Konferenciji će prisustvovati i ravnateljica Creskog muzeja Jelena Dunato i predsjednik Županijske lučke uprave Cres Marin Gregorović.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 27. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/I. kat), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o nacrtu Plana usavršavanja zdravstvenih radnika u razdoblju od pet godina, prijedlogu udruživanja sredstava za Program oglašavanja zračnog prijevoza, dopuni odluke o osnivanju Fonda solidarnosti za djecu i mlade te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Dan sjećanja na Velebitske junake

  Dana 24. svibnja 2019. godine u 11,00 sati u Rizvanuši, pored Gospića obilježiti će se Dan sjećanja na Velebitske junake, u spomen na 26 pripadnika Specijalne policije poginulih na Velebitu u vrijeme Domovinskog rata.

  Delegaciju PGŽ predvoditi će Pročelnik Ureda Županije Goran Petrc. 

  opširnije >>
 • Predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova PGŽ Kamo dalje?

  U petak, 24. svibnja 2019. godine s početkom u 12.30 sati u prostoru zgrade Sveučilišnih odjela (Kampus na Trsatu) održat će se predstavljanje srednjih škola i učeničkih domova PGŽ pod nazivom „Kamo dalje?“ u organizaciji Primorsko-goranske županije.

  Predstavljanje je namijenjeno učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi im se približili različiti programi, dodatne aktivnosti i mogućnosti koje pružaju škole i učenički domovi te im se na taj način olakšalo donošenje odluke o nastavku obrazovanja.

  Događaj će biti otvoren sažetkom predstave "Kamo sutra?" kreirane s idejom popularizacije strukovnih zanimanja i upisa u strukovne škole. Predstava je autorski projekt Edukativnog kazališta EduKaz, a glumci su srednjoškolci.

  U ime Županije, manifestaciji će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin. Unaprijed zahvaljujemo na odazivu i srdačno vas pozdravljamo.

  opširnije >>
 • 8. Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije - FIUMARE 2019

  U petak, 24. svibnja 2019. godine na Botelu Marina s početkom u 12 sati održati će se press konferencija povodom 8. Kvarnerskog festivala mora i pomorske tradicije - FIUMARE 2019. na Botelu Marina s početkom u 12.00 sati.

  Na konferenciji će sudjelovati Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije, Rajko Jurman, voditelj Sektora komercijalnih poslova u Lučkoj upravi Rijeka, Darko Glažar, lučki kapetan Lučke kapetanije Rijeka, dr. sc. Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, Helga Večerinović, stručna suradnica za razvoj proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke i prof. dr. sc. Robert Mohović, predsjednik Udruge „Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre – “Tradicijska jedra Kvarnera i Istre ". Na konferenciji kao aktivni gosti također sudjeluju predstavnici "Kuće krčkog pršuta Žužić" i Vinarije „Nada“ iz Vrbnika.

  Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – FIUMARE 2019. zajednički organiziraju Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre – “Tradicijska jedra Kvarnera i Istre”, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Kvarnera i Lučka uprava Rijeka uz čitav niz programskih partnera. Podupiru ga i pomažu u realizaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Lučka kapetanija Rijeka, Luka Rijeka d.d., Rijeka plus d.o.o., Jadranski pomorski servis i turističke zajednice s područja Kvarnera. Festival okuplja 30 programskih partnera i 10 gostujućih udruga, a održat će se na 25 lokacija sa stotinjak raznih događanja, izložbi, predavanja ne temu mora i maritimne baštine.

  opširnije >>
 • 9. državni susret MATP-a

  U petak, 24. svibnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u Sportskoj dvorani u Kostreni, održat će se 9. državni susret specijalne olimpijade djece s poteškoćama u razvoju (MATP) u organizaciji Centra za rehabilitaciju „Fortica“ Kraljevica.

  Tom prigodom bit će organiziran sportski poligon s elementima sportova kroz koji će se prezentirati vještine ruku, nogu te vještine kretanja za djecu sa teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

  Sudjelovat će oko 250 natjecatelja s područja cijele Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Bosne i Hercegovine, s težim i teškim intelektualnim i motoričkim teškoćama.

  opširnije >>
 • Okrugli stol na temu "Sigurnost u prometu - turizam i auto moto sport"

  U četvrtak, 23. svibnja 2019. godine s početkom u 9.30 sati na Automotodromu Grobnik održat će se okrugli stol na temu "Sigurnost u prometu - turizam i auto moto sport" koji organiziraju Moto klub „Kvarner“, Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama PGŽ i Turistička zajednica Kvarnera.

  Cilj je kroz stručna i znanstvena izlaganja ukazati na probleme sigurnosti u prometu s naglaskom na turistički promet i auto moto sport.

  Na okruglom stolu izlagat će pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, dekanica FMTU Dora Smolčić Jurdana i drugi.

  opširnije >>
 • Tradicionalno darivanje krvi u sklopu Maturijade

  U srijedu, 22. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić i predsjednik Savjeta darivatelja krvi Ivo Vidotto predstavit će akciju darivanja krvi koja je održana u sklopu Maturijade.

  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i ove je godine organiziralo akciju darivanja krvi u sklopu Maturijade za punoljetne učenike srednjih škola i učeničkih domova s područja grada Rijeke.

  opširnije >>
 • 46. Dies academicus – dodjela akademskih priznanja

  U utorak, 21. svibnja 2019. godine, s početkom u 12.30 sati, u Auli magna Rektorata održat će se 46. Dies academicus – dodjela akademskih priznanja.

  U ime Primorsko-goranske županije dodjeli će prisustvovati pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

  opširnije >>
 • 28. godišnjice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga

  U srijedu, 20. svibnja 2019. godine s početkom u 11 sati, u vojarni „sžb Ante Šaškor“ u Delnicama,  održat će se svečano obilježavanje 28. godišnjice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

  Svečanom obilježavanju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom Dana neovisnosti Crne Gore

  U srijedu, 20. svibnja 2019. godine s početkom u 20 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka,  održat će se svečana akademija povodom Dana neovisnosti Crne Gore.

  Svečanoj akademiji u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Prezentacija mobilne aplikacije Heroes Nearby - snaga zajednice za humaniji i sigurniji grad

  U utorak, 21. svibnja 2019. godine, s početkom u 11 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, održat će se prezentacija mobilne aplikacije Heroes Nearby – snaga zajednice za humaniji i sigurniji grad.

  U ime Primorsko-goranske županije prezentaciji će prisustvovati pročelnica UO socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu izmjena i dopuna proračuna PGŽ za 2019. godinu, rasporedu sredstava za pokroviteljstva i sufinanciranje manifestacija, izvješću o koncesijskim ugovorima na pomorskom dobru i radu koncesionara te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 18. olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  U subotu, 18. svibnja 2019. godine s početkom u 10.45 sati na nogometnom igralištu Blato u gradu Rabu održat će se 18. olimpijski festival Dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, koji organiziraju Dječji vrtić „Pahuljica“ Rab i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

  Na Festivalu će sudjelovati djeca iz 11 dječjih vrtića s područja županije, a natjecat će se u trčanju na 50 m, štafeti 4 x 25 m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, potezanju konopa i nogometu.

  Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Grad Rab, Hrvatski olimpijski odbor i Ina d.d..

  U ime PGŽ sudionike će pozdraviti izaslanik Župana, predsjednik Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Rab Marin Lazarić.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci

  U petak, 17. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati na Građevinskom fakultetu  u Rijeci održat će se svečana sjednica Senata povodom Dana riječkog Sveučilišta.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovat župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije „Svjetski dan pčele 2019“

  U petak, 17. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) koordinator UPU PGŽ Dražen Lušić, Jurica Manestar iz pčelarskog društva Kuš Grada Crikvenice i Općine Vinodolske i suradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Teodora Cimaš najavit će manifestaciju „Svjetski dan pčele 2019“.

  Manifestaciju organizira Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije i Hrvatski pčelarski savez. Cilj je da javnost postane svjesna važnosti zaštite pčela i njihovih staništa za održivu poljoprivredu i bioraznolikost.

  opširnije >>
 • Konferencija za medije na temu radova na RSRTC Platak i najave za predstojeću sezonu

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. g. u Malom Domu Platak (Soboli, Platak 6) u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, uz načelnicu Općine Čavle Ivanu Cvitan Polić te direktora Goranskog sportskog centra d.o.o. Alena Udoviča, predstavit će, a potom i obići aktualne radove na sustavu za zasnježenje na Regionalnom sportsko rekreacijskom i turističkom centru Platak.

  Sudionici tiskovne konferencije također će se osvrnuti na prethodnu sezonu te najaviti planove za buduću suradnju s međunarodnim partnerima, kao i aktivnosti koje će se realizirati tijekom ljetne sezone na Platku.

  opširnije >>
 • Otvorena vrata JU Zavoda za prostorno uređenje PGŽ

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. godine, s početkom u 12.15 sati, u prostorijama JU Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije (Splitska 2/II. kat), održat će se 5. otvorena vrata Zavoda za učenike srednjih škola.

  „Otvorena vrata Zavoda“ zamišljena su s ciljem upoznavanja učenika s prostornim planiranjem i značenjem prostornog planiranja kao i usmjeravanja učenika na daljnje školovanje u tom području. Isto tako omogućit će im se direktan uvid u prostorne planove, geodetsku dokumentaciju, studije i geoportal prostornih planova.

  Uz ravnatelja Zavoda Adama Butigana, učenike će pozdraviti i pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković.

  opširnije >>
 • Predstavljanje županijskih potpora te mjera iz Programa ruralnog razvoja RH LAG-ovima i LAGUR-ima

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar predstavit će županijske potpore prema Lokalnim akcijskim grupama i LAGUR-ima s područja Primorsko-goranske županije.

  Predsjednik LAG-a Vinodol i LAGUR-a Tunera Ivica Jerčinović, voditeljica LAGUR-a Tunera Sanja Lerga, voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci Maja Kirinčić, predsjednica LAG-a Gorski kotar Sanja Čop, predsjednica LAG-a Terra Liburna Anđela Cvjetković i voditeljica LAGUR-a Vela Vrata Elijana Zec Solina, prezentirat će dosadašnji tijek i rezultate provedbe mjera iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 koje provode na svome području.

  Ukupni iznos potpora je oko 60 milijuna kuna za programsko razdoblje do 2020. godine sukladno uvjetima iz programa i provedenim natječajima.

  opširnije >>
 • Najava 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 15. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I.), održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti 18. olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.

  Festival organizira Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Pahuljica iz Raba pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Raba i Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni sponzor je Ina d.d.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica Sanja Grozdanić i glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević.

  opširnije >>
 • Prijem Savjeta mladih Primorsko-goranske županije

  U utorak, 14. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina primit će predstavnike Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

  Novi Saziv savjeta mladih izabran je za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Predsjednik Savjeta Robert Matić predstavit će aktivnosti i planove za promicanje prava, potrebe i interesa mladih na lokalnoj i regionalnoj razini.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o poslovanju i izvršenju godišnjeg programa rada županijskih lučkih uprava, davanju suglasnosti za ugovaranje radova na sanaciji gradske rive u Malinskoj, odabiru kapitalnih projekata razvoja turizma za sufinanciranje iz županijskog proračuna te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Nova veleposlanica Kraljevine Švedske u službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

  U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel primit će Nj.E. gđu Dianu Helen Madunic, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.

  Nastupni posjet švedske veleposlanice ujedno je i njen prvi posjet  Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci nakon što je 7. rujna 2018. godine predala vjerodajnice predsjednici Republike Hrvatske.

  opširnije >>
 • 13. Opatijska olimpijada umirovljenika

  U petak, 10. svibnja 2019. g. s početkom u  9 sati u dvorani "Marino Cvetković" održat će se otvorenje 13. Opatijske olimpijade umirovljenika.

  U ime Primorsko-goranske županije otvorenju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • „Edukacija komunalnih redara“ u sklopu Programa zaštite životinja

  U petak, 10. svibnja 2019. g. u Skloništu za nezbrinute životinje Lič (Banovina 1d, Lič, Fužine) održat će se  „Edukacija komunalnih redara“ u sklopu Programa zaštite životinja, koji je donijela Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.

  Edukacija je namijenjena službenicima jedinica lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije koji obavljaju komunalne poslove vezane za zaštitu životinja. Cilj edukacije je upoznavanje sudionika s postupanjem, obvezama i ovlastima komunalnih redara sukladno propisima koji uređuju područje zaštite životinja, kao i njihovom učinkovitom primjenom u praksi. U sklopu edukacije održat će se i demonstracija prilaska psu i uspješnog očitavanja čipa bez uznemiravanja životinje i straha od napada.

  U 11.30 sati predviđena je konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te članovi Koordinacijske radne skupine za zaštitu životinja PGŽ - voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič Milka Mijanović, veterinarska inspektorica Melanija Kramarić, komunalni redar u Općini Čavle Danijel Mavrinac i Tea Trdoslavić, zamjenica predsjednika KRS-a.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Viktora Cara Emina Lovran

  U petak, 10. svibnja 2019. g. u 11 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Lovran Bojana Simoniča te ravnateljice Ive Erceg obići će Osnovnu školu Viktora Cara Emina (9. rujna 4, Lovran).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi Viktora Cara Emina Lovran provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova na Osnovnoj školi Viktora cara Emina iznosila je  5.479.935,55 kuna.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije "Gremo na Učku"

  U četvrtak, 9. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) predsjednik Savjeta mladih PGŽ Robert Matić i zamjenik Kristian Tončić te predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Alen Gržinić najavit će manifestaciju "Gremo na Učku".

  Cilj manifestacije je na zanimljiv način obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom kroz promociju vrijednosti antifašizma. Događaj organizira Savjet mladih Primorsko-goranske i Istarske županije.

  opširnije >>
 • Otvorenje Thalasso medical spa u Thalassotherapiji Crikvenica

  U srijedu, 8. svibnja 2019. godine u 11 sati u prostorima Thalassotherapije Crikvenica (Gajevo šetalište 21) župan Zlatko Komadina  otvorit će Thalasso medical spa.

  Thalasso medical spa novost je u ponudi Thalassotherapije Crikvenica. Uređene su nove prostorije u kojima će se pružati usluge komplementarne dosadašnjoj ponudi TH Crikvenica, poput širokog izbora masaža, tretmana ljepote, oblikovanja tijela te programa za prevenciju i očuvanje zdravlja. Sveukupni iznos ulaganja iznosio je preko 400.000,00 kn.

  opširnije >>
 • Svečano obilježavanje 10. obljetnice djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner

  U utorak, 7. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1), župan Zlatko Komadina sudjelovat će na svečanom obilježavanju 10. obljetnice djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner.

  Primorsko-goranska županija osnovala je REA-u Kvarner 2009. godine s ciljem uspostavljanja jedinstvenog organizacijskog i institucionalnog okvira za racionalnije korištenje postojećih energetskih resursa te poticanje proizvodnje energije iz obnovljivih i alternativnih izvora.

  Svečanim programom u Guvernerovoj palači predstavit će se uspješni projekti i programi te rezultati koje je uz podršku Županije kao osnivača, REA Kvarner postigla tijekom desetgodišnjeg djelovanja.

  opširnije >>
 • Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije od 6.-10. svibnja 2019. godine od 9.00 - 17.00 sati, na riječkom Korzu održat će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Na 6 prodajnih štandova proizvođači će predstaviti šaroliku ponudu: med i pčelinje proizvode, sirupe od ljekovitog bilja, pekmeze, namaze, sireve i maslinovo ulje te suhomesnate proizvode.

  Ovo je drugi u nizu od 5 sajmova koji će se ove godine održati na Korzu.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2018. godinu, provedbi programa javno-zdravstvenih mjera zaštite zdravlja od štetnih čimbenika okoliša u 2018. godini te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje novog poslovnog prostora i početak radova na izgradnji novih boksova na Automotodromu Grobnik

  U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, u 12.30 sati , župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i najstariji član Moto kluba Kvarner Vinko Surina otvorit će nove uredske prostorije i Race control room na Automotodromu Grobnik, čime su završeni radovi na prvoj fazi uređenja centralne zgrade.

  opširnije >>
 • Prvo ispuštanje jedinke risa u Nacionalnom parku Risnjak

  U subotu, 4. svibnja 2019. godine, u Nacionalnom parku Risnjak održat će se ispuštanje prvog od četiri risa, koja će se u sklopu LIFE Lynx projekta dovesti u Hrvatsku.

  Cilj projekta je zaustavljanje izumiranja populacije risa u Dinaridima i jačanje postojeće risje populacije na našem području. Iz Karpata će se u Hrvatsku i Sloveniju dovesti 14 risova (od toga će 4 jedinke biti ispuštene na području RH) kako bi se u našim krajevima zaustavilo parenje u srodstvu, koje ugrožava našu današnju populaciju risova.

  Organizator „ispuštanja“ je Veterinarski fakultet iz Zagreba u suradnji sa županijskom JU „Priroda“. Okupljanje je predviđeno u upravi NP u Crnom Lugu u 10.00 sati, odakle će se krenuti na lokaciju ispuštanja.

  U ime Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati župan Zlatko Komadina. 

  opširnije >>
 • 25 godina u službi humanosti

  Povodom 25 godina postojanja i rada Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u petak, 3. svibnja 2019. godine, u 10.30 sati održat će se otvorenje izložbe „25 godina u službi humanosti“. Otvorenju će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovati pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu