Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 20. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu izmjena i dopuna proračuna PGŽ za 2019. godinu, rasporedu sredstava za pokroviteljstva i sufinanciranje manifestacija, izvješću o koncesijskim ugovorima na pomorskom dobru i radu koncesionara te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 18. olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  U subotu, 18. svibnja 2019. godine s početkom u 10.45 sati na nogometnom igralištu Blato u gradu Rabu održat će se 18. olimpijski festival Dječjih vrtića Primorsko-goranske županije, koji organiziraju Dječji vrtić „Pahuljica“ Rab i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

  Na Festivalu će sudjelovati djeca iz 11 dječjih vrtića s područja županije, a natjecat će se u trčanju na 50 m, štafeti 4 x 25 m, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj, potezanju konopa i nogometu.

  Pokrovitelji Festivala su Primorsko-goranska županija, Grad Rab, Hrvatski olimpijski odbor i Ina d.d..

  U ime PGŽ sudionike će pozdraviti izaslanik Župana, predsjednik Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Rab Marin Lazarić.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Senata povodom Dana Sveučilišta u Rijeci

  U petak, 17. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati na Građevinskom fakultetu  u Rijeci održat će se svečana sjednica Senata povodom Dana riječkog Sveučilišta.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovat župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije „Svjetski dan pčele 2019“

  U petak, 17. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) koordinator UPU PGŽ Dražen Lušić, Jurica Manestar iz pčelarskog društva Kuš Grada Crikvenice i Općine Vinodolske i suradnica za promociju i razvoj autohtonih proizvoda Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Teodora Cimaš najavit će manifestaciju „Svjetski dan pčele 2019“.

  Manifestaciju organizira Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije i Hrvatski pčelarski savez. Cilj je da javnost postane svjesna važnosti zaštite pčela i njihovih staništa za održivu poljoprivredu i bioraznolikost.

  opširnije >>
 • Konferencija za medije na temu radova na RSRTC Platak i najave za predstojeću sezonu

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. g. u Malom Domu Platak (Soboli, Platak 6) u 12 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, uz načelnicu Općine Čavle Ivanu Cvitan Polić te direktora Goranskog sportskog centra d.o.o. Alena Udoviča, predstavit će, a potom i obići aktualne radove na sustavu za zasnježenje na Regionalnom sportsko rekreacijskom i turističkom centru Platak.

  Sudionici tiskovne konferencije također će se osvrnuti na prethodnu sezonu te najaviti planove za buduću suradnju s međunarodnim partnerima, kao i aktivnosti koje će se realizirati tijekom ljetne sezone na Platku.

  opširnije >>
 • Otvorena vrata JU Zavoda za prostorno uređenje PGŽ

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. godine, s početkom u 12.15 sati, u prostorijama JU Zavoda za prostorno uređenje Primorsko-goranske županije (Splitska 2/II. kat), održat će se 5. otvorena vrata Zavoda za učenike srednjih škola.

  „Otvorena vrata Zavoda“ zamišljena su s ciljem upoznavanja učenika s prostornim planiranjem i značenjem prostornog planiranja kao i usmjeravanja učenika na daljnje školovanje u tom području. Isto tako omogućit će im se direktan uvid u prostorne planove, geodetsku dokumentaciju, studije i geoportal prostornih planova.

  Uz ravnatelja Zavoda Adama Butigana, učenike će pozdraviti i pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković.

  opširnije >>
 • Predstavljanje županijskih potpora te mjera iz Programa ruralnog razvoja RH LAG-ovima i LAGUR-ima

  U četvrtak, 16. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar predstavit će županijske potpore prema Lokalnim akcijskim grupama i LAGUR-ima s područja Primorsko-goranske županije.

  Predsjednik LAG-a Vinodol i LAGUR-a Tunera Ivica Jerčinović, voditeljica LAGUR-a Tunera Sanja Lerga, voditeljica LAG-a Kvarnerski otoci Maja Kirinčić, predsjednica LAG-a Gorski kotar Sanja Čop, predsjednica LAG-a Terra Liburna Anđela Cvjetković i voditeljica LAGUR-a Vela Vrata Elijana Zec Solina, prezentirat će dosadašnji tijek i rezultate provedbe mjera iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020 koje provode na svome području.

  Ukupni iznos potpora je oko 60 milijuna kuna za programsko razdoblje do 2020. godine sukladno uvjetima iz programa i provedenim natječajima.

  opširnije >>
 • Najava 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 15. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I.), održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti 18. olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije.

  Festival organizira Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Pahuljica iz Raba pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Raba i Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni sponzor je Ina d.d.

  Na konferenciji će sudjelovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc, gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić, ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica Sanja Grozdanić i glavni tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević.

  opširnije >>
 • Prijem Savjeta mladih Primorsko-goranske županije

  U utorak, 14. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina primit će predstavnike Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

  Novi Saziv savjeta mladih izabran je za razdoblje od 2019. do 2021. godine. Predsjednik Savjeta Robert Matić predstavit će aktivnosti i planove za promicanje prava, potrebe i interesa mladih na lokalnoj i regionalnoj razini.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o poslovanju i izvršenju godišnjeg programa rada županijskih lučkih uprava, davanju suglasnosti za ugovaranje radova na sanaciji gradske rive u Malinskoj, odabiru kapitalnih projekata razvoja turizma za sufinanciranje iz županijskog proračuna te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Nova veleposlanica Kraljevine Švedske u službenom posjetu Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci

  U ponedjeljak, 13. svibnja 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Vojko Obersnel primit će Nj.E. gđu Dianu Helen Madunic, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj.

  Nastupni posjet švedske veleposlanice ujedno je i njen prvi posjet  Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci nakon što je 7. rujna 2018. godine predala vjerodajnice predsjednici Republike Hrvatske.

  opširnije >>
 • 13. Opatijska olimpijada umirovljenika

  U petak, 10. svibnja 2019. g. s početkom u  9 sati u dvorani "Marino Cvetković" održat će se otvorenje 13. Opatijske olimpijade umirovljenika.

  U ime Primorsko-goranske županije otvorenju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • „Edukacija komunalnih redara“ u sklopu Programa zaštite životinja

  U petak, 10. svibnja 2019. g. u Skloništu za nezbrinute životinje Lič (Banovina 1d, Lič, Fužine) održat će se  „Edukacija komunalnih redara“ u sklopu Programa zaštite životinja, koji je donijela Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.

  Edukacija je namijenjena službenicima jedinica lokalne samouprave na području Primorsko-goranske županije koji obavljaju komunalne poslove vezane za zaštitu životinja. Cilj edukacije je upoznavanje sudionika s postupanjem, obvezama i ovlastima komunalnih redara sukladno propisima koji uređuju područje zaštite životinja, kao i njihovom učinkovitom primjenom u praksi. U sklopu edukacije održat će se i demonstracija prilaska psu i uspješnog očitavanja čipa bez uznemiravanja životinje i straha od napada.

  U 11.30 sati predviđena je konferencija za novinare na kojoj će sudjelovati pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te članovi Koordinacijske radne skupine za zaštitu životinja PGŽ - voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Lič Milka Mijanović, veterinarska inspektorica Melanija Kramarić, komunalni redar u Općini Čavle Danijel Mavrinac i Tea Trdoslavić, zamjenica predsjednika KRS-a.

  opširnije >>
 • Završetak radova na energetskoj obnovi OŠ Viktora Cara Emina Lovran

  U petak, 10. svibnja 2019. g. u 11 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u pratnji načelnika Općine Lovran Bojana Simoniča te ravnateljice Ive Erceg obići će Osnovnu školu Viktora Cara Emina (9. rujna 4, Lovran).

  Obilazak ujedno označava i završetak radova na Osnovnoj školi Viktora Cara Emina Lovran provedenih u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“ koji predstavlja najveću kapitalnu županijsku investiciju u školstvu u vrijednosti od 37.111.357,55 kn.

  Vrijednost radova na Osnovnoj školi Viktora cara Emina iznosila je  5.479.935,55 kuna.

  opširnije >>
 • Najava manifestacije "Gremo na Učku"

  U četvrtak, 9. svibnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, I. kat) predsjednik Savjeta mladih PGŽ Robert Matić i zamjenik Kristian Tončić te predsjednik Savjeta mladih Istarske županije Alen Gržinić najavit će manifestaciju "Gremo na Učku".

  Cilj manifestacije je na zanimljiv način obilježiti Dan Europe i Dan pobjede nad fašizmom kroz promociju vrijednosti antifašizma. Događaj organizira Savjet mladih Primorsko-goranske i Istarske županije.

  opširnije >>
 • Otvorenje Thalasso medical spa u Thalassotherapiji Crikvenica

  U srijedu, 8. svibnja 2019. godine u 11 sati u prostorima Thalassotherapije Crikvenica (Gajevo šetalište 21) župan Zlatko Komadina  otvorit će Thalasso medical spa.

  Thalasso medical spa novost je u ponudi Thalassotherapije Crikvenica. Uređene su nove prostorije u kojima će se pružati usluge komplementarne dosadašnjoj ponudi TH Crikvenica, poput širokog izbora masaža, tretmana ljepote, oblikovanja tijela te programa za prevenciju i očuvanje zdravlja. Sveukupni iznos ulaganja iznosio je preko 400.000,00 kn.

  opširnije >>
 • Svečano obilježavanje 10. obljetnice djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner

  U utorak, 7. svibnja 2019. g. s početkom u 11 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1), župan Zlatko Komadina sudjelovat će na svečanom obilježavanju 10. obljetnice djelovanja Regionalne energetske agencije Kvarner.

  Primorsko-goranska županija osnovala je REA-u Kvarner 2009. godine s ciljem uspostavljanja jedinstvenog organizacijskog i institucionalnog okvira za racionalnije korištenje postojećih energetskih resursa te poticanje proizvodnje energije iz obnovljivih i alternativnih izvora.

  Svečanim programom u Guvernerovoj palači predstavit će se uspješni projekti i programi te rezultati koje je uz podršku Županije kao osnivača, REA Kvarner postigla tijekom desetgodišnjeg djelovanja.

  opširnije >>
 • Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije od 6.-10. svibnja 2019. godine od 9.00 - 17.00 sati, na riječkom Korzu održat će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Na 6 prodajnih štandova proizvođači će predstaviti šaroliku ponudu: med i pčelinje proizvode, sirupe od ljekovitog bilja, pekmeze, namaze, sireve i maslinovo ulje te suhomesnate proizvode.

  Ovo je drugi u nizu od 5 sajmova koji će se ove godine održati na Korzu.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije za 2018. godinu, provedbi programa javno-zdravstvenih mjera zaštite zdravlja od štetnih čimbenika okoliša u 2018. godini te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje novog poslovnog prostora i početak radova na izgradnji novih boksova na Automotodromu Grobnik

  U ponedjeljak, 6. svibnja 2019. godine, u 12.30 sati , župan Zlatko Komadina, načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić i najstariji član Moto kluba Kvarner Vinko Surina otvorit će nove uredske prostorije i Race control room na Automotodromu Grobnik, čime su završeni radovi na prvoj fazi uređenja centralne zgrade.

  opširnije >>
 • Prvo ispuštanje jedinke risa u Nacionalnom parku Risnjak

  U subotu, 4. svibnja 2019. godine, u Nacionalnom parku Risnjak održat će se ispuštanje prvog od četiri risa, koja će se u sklopu LIFE Lynx projekta dovesti u Hrvatsku.

  Cilj projekta je zaustavljanje izumiranja populacije risa u Dinaridima i jačanje postojeće risje populacije na našem području. Iz Karpata će se u Hrvatsku i Sloveniju dovesti 14 risova (od toga će 4 jedinke biti ispuštene na području RH) kako bi se u našim krajevima zaustavilo parenje u srodstvu, koje ugrožava našu današnju populaciju risova.

  Organizator „ispuštanja“ je Veterinarski fakultet iz Zagreba u suradnji sa županijskom JU „Priroda“. Okupljanje je predviđeno u upravi NP u Crnom Lugu u 10.00 sati, odakle će se krenuti na lokaciju ispuštanja.

  U ime Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati župan Zlatko Komadina. 

  opširnije >>
 • 25 godina u službi humanosti

  Povodom 25 godina postojanja i rada Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije, u petak, 3. svibnja 2019. godine, u 10.30 sati održat će se otvorenje izložbe „25 godina u službi humanosti“. Otvorenju će u ime Primorsko-goranske županije prisustvovati pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu