Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 1. srpnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva 10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu odluke o dodjeli potpora male vrijednosti poduzetnicima za razvoj malog gospodarstva kao i poljoprivrednim gospodarstvima, raspisivanju javnog natječaja za sufinanciranje obnove tradicijskih barki u sklopu projekta Arca Adriatica te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje dograđene luke Mišnjak

  U petak, 28. lipnja 2019. godine, uplovljavanjem trajekta u pristanište, u 11.20 sati započet će svečanost otvorenja dograđene luke Mišnjak.

  Riječ je o projektu vrijednom gotovo 19 milijuna kuna, financiranom sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranske županije i ŽLU Rab. Obuhvaćao je radove podizanja obale, dogradnje triju utvrdnica i platoa s dvije rampe.

  Otvorenju dograđene luke prisustvovat će  ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Raba Nikola Grgurić, ravnatelj ŽLU Rab Nenad Debelić i brojni drugi gosti.

  Trajekt sa pristaništa Stinica polazi u 11 sati.

  opširnije >>
 • Akcija "Umjetnost dobrobiti" – berba lavande u terapijske svrhe

  U petak, 28. lipnja 2019. godine u bolničkom polju Psihijatrijske bolnice Rab održat će se tradicionalna akcija „Umjetnost dobrobiti“- berba lavande u terapijske svrhe.
         
  Akciju organizira Odsjek za integrativnu rehabilitaciju Bolnice. Volonterima, djelatnicima i osobama na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Rab, u branju i pospremanju lavande za sušenje pridružit će se zamjenica župana Marina Medarić.

  Izjave za medije predviđene su u 8.00 sati.

  opširnije >>
 • Prijem predstavnika Kluba Zapovjedništva i Udruga 111. brigade "Zmajevi"

  U četvrtak, 27. lipnja 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat) predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima te zamjenici gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i Nikola Ivaniš održat će prijem predstavnika Udruga 111. brigade i Kluba Zapovjedništva predvođenih predsjednikom Kluba Vladom Milkovićem.

  Nizom prigodnih aktivnosti, članovi Kluba Zapovjedništva i Udruga ove će godine obilježiti 28. godišnjicu osnutka 111. brigade ZNG/HV, "Zmajeva".

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske

  U utorak, 25. lipnja 2019. godine delegacija Primorsko-goranske županije polaganjem vijenaca svečano će obilježiti Dan državnosti Republike Hrvatske.

  Vijenci će se polagati  u 9 sati u Aleji poginulih branitelja te u 9.20 sati na Središnjem križu Centralnog gradskog groblja Drenova.

  Završno polaganje vijenaca održat će se u 10 sati na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

  Delegaciju Primorsko-goranske županije predvodit će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Dana antifašističke borbe

  U subotu, 22. lipnja 2019. godine u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine s više događanja svečano će se obilježiti Dan antifašističke borbe.

  Obilježavanje započinje u 9 sati polaganjem vijenaca na Spomeniku oslobođenja na Delti gdje će delegaciju Primorsko-goranske županije predvoditi potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovat će proslavi u Lukovu koja započinje u 10.00 sati polaganjem vijenaca na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.
  Na Tuhobiću proslava započinje u 11 sati, a u ime župana Zlatka Komadine uzvanicima će se obratiti načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

  Povodom proslave Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, u srijedu, 19. lipnja 2019. godine u 12 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održat će se svečana akademija.

  Uz nastup učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Sergeja Božića i Danijele Pende, te višestrukog dobitnika Porina, Darka Jurkovića – Charlija prigodnim govorom na svečanosti obratit će se predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

  opširnije >>
 • Bogat program ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana glazbe

  HGU - Podružnica Rijeka i ove je godine pripremila bogat program povodom Svjetskog dana glazbe. U sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u utorak, 18. lipnja 2019. godine u 12 sati predstavit će ga pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić,  tajnik HGU PGŽ Toni Tibljaš  te neki od sudionika programa - Aleksandar Valenčić, Duško Jeličić-Dule, Predrag Kraljević - Kralj.

  Obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ , ovogodišnjeg mota „…glazbom u pohode po mjestima  Primorsko goranske županije…“, HGU Podružnica Rijeka organizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom HDS-ZAMP, HUZIP i Ministarstva kulture RH. Cilj je približiti glazbu građanima obilaskom gradova i općina županije, odnosno domova te ustanova socijalne skrbi u kojima se tijekom godine rjeđe zbivaju susreti s glazbenicima.

  opširnije >>
 • Gotovo 100 izlagača na ovogodišnjem Kvarner expo-u

  Na prodajnom sajam suvenira, vina i autohtonih proizvoda „Kvarner expo“ okupit će se proizvođači izvornih i originalnih suvenira iz cijele Hrvatske. O detaljima samog događaja u utorak, 18. lipnja 2019. godine u 10 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) govorit će zamjenik župana Marko Boras Mandić, pročelnica UO za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Crikvenice Jasminka Citković i potpredsjednik Obrtničke komore PGŽ Kristijan Koščić.

  Sajam organizira Obrtnička komora PGŽ i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva turizma, Primorsko–goranske županije, Grada Crikvenice, HGK i Obrtničke komore PGŽ.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu provedbe projekta „Kategorizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera“ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, davanju suglasnosti Thalassotherapiji Crikvenica za rekonstrukciju i nadogradnju  objekta Istra, rasporedu sredstava za pokroviteljstva i sufinanciranje manifestacija od općeg značaja za PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 2. Nacionalni kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem

  U subotu, 15. lipnja 2019. godine u Hotelu Milenij u Opatiji okupit će se neka od najvećih imena svjetske estetske medicine. Naime, u 9.30 sati započet će 2. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Etika – Estetika - Elegancija“.

  Očekuje se da će na dvodnevnoj Konferenciji sudjelovati preko 100 sudionika iz 13 zemalja.
  Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i „Società Italiana di Medicina Estetica, a pokrovitelji Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera i TZ Grada Opatije.

  Uz predsjednicu Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elmu Bunar, uzvanicima će se obratiti u ime Primorsko-goranske županije direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić, direktor Svjetskog kongresa anti-aging medicine iz Monaca Thierry Besins i direktor Agora udruženja estetske medicine Alberto Massirone.

  opširnije >>
 • 25. godina vinogradarstva u Pavlomiru

  U subotu, 15. lipnja 2019. godine s početkom u 19.00 sati u Pavlomiru održat će se svečanost povodom obilježavanja 25. godina vinogradarstva u Pavlomiru.
  Prilika je to za podsjetnik na revitalizaciju Vinodolske doline koja, nakon stoljeća pauze zbog trsne uši koja je uništila vinograde, ponovo započinje 1994. godine, dolaskom prognanika iz Vukovara na čelu s Andrijom Biroom i Miroslavom Palinkašem.

  Obnovljeno je 40 hektara zemlje od čega 31 hektar vinograda. U srcu vinograda napravljen je i  novi podrum i kušaonica. Sve to uz pomoć Primorsko-goranske županije i Grada Novog Vinodolskog. Županija je izdvojila oko 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu vinograda, sufinanciranje obnove trajnih nasada, subvencioniranje kredita i nabavu opreme.

  Uz domaćina Miroslava Palinkaša, uzvanicima će se obratiti u ime Primorsko-goranske županije predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

  opširnije >>
 • Svjetski dan darivatelja krvi

  Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, u petak, 14. lipnja 2019. u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I. kat), o važnosti darivanja krvi, govorit će pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić i ravnateljica Vesna Čavar, dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig i student Veleučilišta u Rijeci Antonio Brusić.

  Slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana darivatelja krvi je „Sigurna krv za sve“, a tema kampanje je redovito darivanje krvi i opći pristup sigurnoj transfuziji krvi.

  opširnije >>
 • Koncert Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova „Glazberna u Guveru! Večer filmske glazbe!“

  U suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom hrvatskog primorja Rijeka i pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije, u  četvrtak, 13. lipnja 2019. godine s početkom u 21.00 sat, u perivoju Guvernerove palače (Muzejski trg 1) učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održat će poseban koncert“Glazbena u Guveru! Večer filmske glazbe!“.

  Učenici glazbene škole predstavit će se u novom ruhu, kao Rock&Roll bend te uz profesionalni razglas i rasvjetu izvest će klasike filmskih hitova.

  Ulaz na koncert je slobodan!

  opširnije >>
 • Primopredaja novog ultrazvuka u Cresu

  Stanovnici Cresa dobit će novi ultrazvučni aparat sa sondama, primopredaja kojeg će se održati u četvrtak, 13. lipnja 2019. u 16 sati u prostorijama Doma zdravlja PGŽ u gradu Cresu (Turion 26).

  “Unapređenje primarne zdravstvene zaštite na otocima Primorsko-goranske županije” zajednički je EU projekt vodećeg partnera Primorsko-goranske županije i Doma zdravlja PGŽ vrijedan ukupno 3.091.164,20 kuna. U sklopu projekta, nabavljen je, između ostalog, i navedeni ultrazvučni aparat.

  Primopredaji će prisustvovati župan Zlatko Komadina, pomoćnik ministra zdravstva dr.sc. Mate Car, gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako i ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič.

  opširnije >>
 • Završna konferencija projekta +Health

  Župan Zlatko Komadina prisustvovat će otvorenju završne konferencije projekta +Health programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska, koja će se održati u četvrtak, 13. lipnja 2019. u 12 sati u Hotelu Bellevue u Malom Lošinju.

  Na konferenciji će biti predstavljene aktivnosti i rezultati projekta kojemu je glavni cilj poboljšanje zdravstvene skrbi na pograničnom području, aplikacije s lokacijama defibrilatora i zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, Sloveniji i šire, a prezentirat će se i certifikat kvalitete „Destinacija zdravlja“. Projekt je vrijedan 860.740,50 €.

  U ime Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera koji je vodeći partner obratit će se predsjednik Vladimir Mozetič. Dom zdravlja PGŽ, NZZJZ PGŽ i Medicinski fakultet u Rijeci partneri su s hrvatske strane. Primorsko-goranska županija je dala podršku projektu te je pridruženi partner, uz Ministarstvo zdravstva u ime kojega će na Konferenciji sudjelovati dr. Mate Car, pomoćnik ministra zdravstva.

  opširnije >>
 • 26. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ

  U srijedu, 12. lipnja 2019. godine s početkom u 12 sati, u prostorijama Zajednice Talijana (Circolo, Uljarska 1, Rijeka) održat će se 26. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća PGŽ.

  Na dnevnom redu Sjednice je Izvještaj Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije o radu za 2018. godinu te prezentacija projekta "Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije.

  Sjednici će u prisustvovati pročelnica UO za turizam,poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan te članovi gospodarsko-socijalnih vijeća Primorsko-goranske, Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije.

  opširnije >>
 • Dodjela županijskih nagrada u kulturi za 2018. godinu

  U utorak, 11. lipnja 2019. godine, s početkom u 12 sati na arheološkom lokalitetu Fulfinum – Mirine u blizini Omišlja, župan Zlatko Komadina dodijelit će županijske nagrade u kulturi za 2018. godinu. Ukupna vrijednost nagrada iznosi gotovo 300 tisuća kuna.

  Porinovci Neno Belan, Klapa Luka, Ivan Popeskić i Olja Dešić samo su neki od nagrađenih koji će nastupati u programu iznenađenja.


  opširnije >>
 • Zdravstveni turizam u Primorskoj-goranskoj županiji – 2. hrvatski kongres estetske medicine

  O novostima u ponudi zdravstvenog turizma Primorsko-goranske županije,  vezi između turizma, zdravstva i znanosti, govorit će zamjenica župana Marina Medarić, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera Vladimir Mozetič te predsjednica Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elma Bunar i potpredsjednica dr. Asja Perović.

  To je i prilika za najavu 2. Hrvatskog kongresa estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Republici Hrvatskoj koji će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednice RH, Ministarstva turizma, Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije, Sveučilišta u Rijeci, Grada Opatije, TZ Kvarnera, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Hrvatske turističke zajednice.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 10. lipnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu pravilnika za sufinanciranje projekata razvoja otoka, rasporedu kapitalne donacije Vatrogasnoj zajednici PGŽ, završnom izvješću o projektu Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Festival sportske rekreacije Primorsko–goranske županije

  U subotu, 8. lipnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati na Platku započet će „Festival sportske rekreacije Primorsko–goranske županije” koji organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

  Sudionici će se moći uključiti u pješačenje, planinarenje, nordijsko hodanje, trčanje, tubing, mali nogomet, odbojku, rukomet, boćanje, a predviđena je i olimpijada umirovljenika, utrka vlasnika i pasa te aerobic day i yoga.

  Bit će organiziran i zdravstveni kutak gdje će svi zainteresirani moći dobiti zdravstvene savjete od strane stručnjaka iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Društva crvenog križa PGŽ.

  U ime Županije, sudionicima će se obratiti pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

  opširnije >>
 • 8. festivala bibliobusa

  opširnije >>
 • Akcija čišćenja mora, obale i podmorja "Čisto more i obala 2019."

  Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, u petak, 7. lipnja 2019. godine na području otoka sv. Marko i uvale Voz, održat će se akcija čišćenja mora, obale i podmorja „Čisto more i obala 2019“.

  U akciji, koju organizira Županijski operativni centar za provedbu plana intervencije kod iznenadnog onečišćenja mora PGŽ, sudjeluju učenici Pomorske škole Bakar, ronioci Sport Toursa te djelatnici Dezinsekcije d.o.o.

  Akciji će prisustvovati pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković.

  Za predstavnike medija organiziran je polazak brodom Lučke kapetanije „Burin“ iz uvale Črišnjevo u 13.00 te povratak u 14.00 sati. Sva dodatna pitanja molimo da se obratite tajniku ŽOC-a g. Zdravku Liscu na br. tel – 091 300 3009.

  opširnije >>
 • Prijem najuspješnijih učenika i mentora Primorsko- goranske županije

  U petak, 7. lipnja 2019. godine s početkom u 11.00 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja (Muzejski trg 1) održat će se svečani prijem učenika i mentora osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji su u školskoj 2018./2019. godini na natjecanjima i smotrama osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini.

  Zamjenik župana Marko Boras Mandić pozdravit će više od 200 učenika i njihovih mentora s područja cijele županije i zajedno s pročelnicom UO za odgoj i obrazovanje Editom Stilin podijeliti im prigodne darove.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kastva

  Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kastva održati će se Kastvu, u Gradskoj loži, u četvrtak, 6. lipnja 2019. godine u 19,00 sati. U ime Primorsko-goranske županije prisustvovati će Pročelnik Ureda županije Goran Petrc. 

  opširnije >>
 • Nogometni turnir Bruno Ban u Dražicama

  24. Memorijalni nogometni turnir "Bruno Ban", kojim se već više od dva desetljeća čuva tradicija i sjećanje na tragično preminulog Brunu Bana, člana tadašnjih pionira Nogometnog kluba Rječina, bit će održan 8. i 9. lipnja.

  Banu u čast organizira se respektabilan nogometni turnir namijenjen mlađim kategorijama, pa će se na nogometnom igralištu Rječine u Dražicama u subotu i nedjelju okupiti nogometne ekipe Rječine, Grobničana, Rijeke, nogometni klubovi Grbci 2000, Primorac, Naprijed, Halubjan, Opatija, Pomorac, Gospić, Hajduk i Uljanik. Organizatori turnira je NK Rječina uz podršku i pokroviteljstvo Općine Jelenje, Turističke zajednica Jelenje, Primorsko-goranske županije i tvrtke TTO Thermotechnik.

  opširnije >>
 • Festival sportske rekreacije PGŽ

  U četvrtak, 6. lipnja 2019. s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I) održat će se konferencija za novinare na kojoj će se najaviti Festival sportske rekreacije Primorsko-goranske županije.

  Festival se održava petu godinu za redom, a organizira ga Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.

  Na konferenciji će govoriti pročelnik Ureda županije Goran Petrc, predsjednik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Mladen Pokrajčić i direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

  opširnije >>
 • Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim Fakultetima u Hrvatskoj

  U Srijedu, 5. lipnja 2019. godine na Pravnom fakultetu u Rijeci s početkom u 12.00 sati održati će se konferencija povodom otvaranja projekta Providentia studiorum iuris - Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj gdej će se uvodnom rječju obratiti Župan Zlatko Komadina. 

  opširnije >>
 • Konferencija za novinare na temu novih planova i programa županijskih ustanova u kulturi

  U srijedu, 5. lipnja 2019. g. u 10.30 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka (Muzejski trg 1) župan Zlatko Komadina sa suradnicima predstavit će nove programe i planove aktivnosti ustanova u kulturi Primorsko-goranske županije.

  Osim osvrta na realizirane projekte tijekom 2018. i prvih pet mjeseci 2019. godine, sudionici tiskovne konferencije dobit će uvid u planirane aktivnosti Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Prirodoslovnog muzeja Rijeka i Ustanove Ivan Matetić Ronjgov.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu