Najave

 • Potpisivanje Ugovora o građevinskim radovima na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi

  U četvrtak, 1. kolovoza 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, ravnatelj ŽLU Opatija – Lovran - Mošćenička Draga Fernando Kirigin i predstavnik izvođača radova Krešo Gabrić potpisat će Ugovor o građevinskim radovima na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi, vrijednim preko 8 milijuna kuna.

  Ovim projektom planirana je dogradnja postojeće operativne obale i izgradnja nove, kao i novih površina u zaleđu na kojim su planirane operativne površine i šetnica, uključujući i nove instalacije struje i vode.

  Potpisivanju Ugovora prisustvovat će i zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Zajedno u ratu-zajedno u miru 1995-2020

  U utorak, 30. srpnja 2019. godine u 10.30 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat), bit će najavljen projekt zajedničkog obilježavanja 25. godišnjice VRO Oluja i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja 2020.

  Nositelj projekta je Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkule“, a partneri udruge iz Domovinskog rata PGŽ. Pokrovitelji su Primorsko-goranska županija i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a supokrovitelji gradovi i općine s područja Primorsko-goranske županije.

  O planiranim aktivnostima govorit će zamjenica župana Marina Medarić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Nikola Ivaniš, predstavnik „Ajkula“ Perica Prpić, Robert Barešić iz 111. brigade HV, predstavnik Vojne policije Željko Selci, zamjenik gradonačelnika Grada Bakra Tomislav Dundović i Zlatan Cuculić iz Općine Čavle.

  opširnije >>
 • Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića u Ravnoj Gori.

  Svečano polaganje kamena temeljca dana 30. srpnja 2019. godine (utorak), s početkom u 10,00 sati, na samom gradilištu, u blizini Osnovne škole Dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori početak je izgranje novog dječjeg vrtića u Ravnoj Gori sufinanciranom sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a kojeg je Općina Ravna Gora kandidirala na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” u okviru mjere 7 “Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

  opširnije >>
 • Prezentacija na temu „Oznaka izvornosti Goranskog meduna“

  U četvrtak, 25. srpnja 2019. godine s početkom u 12.00 sati, u prostorijama Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ (Karolinska cesta 87, Stara Sušica), bit će održana prezentacija na temu „Oznaka izvornosti Goranskog meduna“.

  Ministarstvo poljoprivrede donijelo je rješenje o zaštiti naziva „Goranski medun“ oznakom izvornosti. Projekt su pripremili Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ i Udruga proizvođača meduna uz financijsku potporu Primorsko-goranske županije.

  Na sutrašnjoj radionici pčelarima će biti prezentirani kriteriji za dobivanje oznake izvornosti „Goranski medun“.

  Prezentaciji će u ime PGŽ prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

  opširnije >>
 • Nastavak 21. sjednice Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 25. srpnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se nastavak 21. sjednice Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu su 23 točke i 2 točke dopune o čijem uvrštenju će odlučiti članovi Županijske skupštine. Od ostalih tema na dnevnom redu je prijedlog odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Primorsko-goranske županije, kriteriji za određivanje zakupa poslovnih prostora zdravstvenih ustanova, funkcionalna integracija zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije, koncesije na pomorskom dobru te druge teme.

  opširnije >>
 • Natjecateljice izbora za "Miss Hrvatske" u posjeti Kašetici primorsko-goranskoj

  Neke od natjecateljica izbora za „Miss Hrvatske“ u srijedu, 24. srpnja 2019. godine, u 10.30 sati okupit će se u Kašetici primorsko–goranskoj (Krojačka 1) gdje će se upoznati s ponudom autohtonih proizvoda županije.

  Tom prigodom zamjenica župana Marina Medarić i direktorica Direkcije izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta Maja Vračarić potpisat će Ugovor o sponzorstvu ovogodišnjeg izbora koji će se održati u Malom Lošinju.

  opširnije >>
 • Podjela ugovora poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s otoka i priobalja iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ

  U utorak, 23. srpnja 2019. godine, s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat), župan Zlatko Komadina sa suradnicima podijelit će poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s područja otoka i priobalja, ugovore o bespovratnim sredstvima iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017. - 2020. za 2019. godinu.

  Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva gotovo 500.000,000 kuna. Potpore će dobiti 31 poduzetnik i 15 vlasnika poljoprivrednih gospodarstva s područja otoka i priobalja.

  Cilj mjera je potaknuti konkurentnost poduzetnika te razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja malog gospodarstva na ruralnom području Županije kroz sufinanciranje nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti i sufinanciranje pripreme dokumentacije za EU natječaje.

  Također, izravne potpore poljoprivrednim gospodarstvima dodjeljuju se za nabavu opreme i pokretanje proizvodnje, sufinanciranje troškova certificiranja proizvoda i izrade dokumentacije za prijavu na Nacionalni program ruralnog razvoja.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o odabiru projekata za sufinanciranje temeljem Fonda za Gorski kotar iz Županijskog proračuna za 2019. godinu, rasporedu sredstava za potrebe provedbe projekta „Unije-samoodrživi otok, rasporedu proračunskih sredstava za potpore provedbi aktivnosti iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2019. godini te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Izvanredna akcija darivanja krvi

  Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje, Erste bankom d.d., Policijskom upravom primorsko-goranskom i Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, organizira izvanrednu akciju darivanja krvi koja će se održati u petak, 19. srpnja 2019. godine od 9.00 do 12.00 sati u prostoru Narodne čitaonice Gradske knjižnice Rijeka (Korzo 24).

  Cilj je osigurati dovoljne količine doza krvi za potrebe odjela transfuzije KBC Rijeka, zbog povećane potrebe za dozama krvi i krvnim pripravcima u ljetnim mjesecima.

  Izjave za medije previđene su u 10.30 sati.

  U znak zahvalnosti svim darivateljima osiguran je obrok u ugostiteljskom objektu „AS".

  opširnije >>
 • Predstavljanje projekta „Preseli se u PGŽ“

  U petak, 19. srpnja 2019. godine s početkom u 12.00 sati, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održat će se predstavljanje web stranice i promotivnog video filma JU Regionalna razvojne agencije Primorsko-goranske županije „Preseli se u PGŽ – Move to PGŽ“!

  U filmu će 12 istaknutih pojedinaca odgovoriti na pitanje zašto je dobro živjeti u Primorsko-goranskoj županiji. Radi se o ljudima koji dolaze iz različitih dijelova naše županije i različitih društvenih i gospodarskih sektora, a koji su dali velik doprinos u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao raznovrsne, uspješne i privlačne regije. Tom prigodom bit će predstavljeno i obnovljeno izdanje investicijskog kataloga.

  Uzvanicima će obratiti župan Zlatko Komadina i ravnatelj županijske RRA PGŽ Vedran Kružić, a o promotivnom filmu govorit će rektorica Snježana Prijić-Samaržija i arhitekt Bojan Bilić.

  opširnije >>
 • Svečanost početka radova na dogradnji osnovne škole „Dr. Andrije Mohorovičića“ u Matuljima

  U petak, 19. srpnja 2019. godine s početkom u 9.15 sati, prigodnim programom obilježit će se početak radova na dogradnji OŠ „Dr. Andrije Mohorovičića“ u Matuljima (Drage Gervaisa 2).

  Vrijednost ovog projekta je gotovo 12 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Primorsko-goranska županija i Općina Matulji s udjelima od po 50%.

  Ukupan broj učionica povećat će se sa postojećih 16 na 22, čime će se omogućiti rad škole u jednoj smjeni za sve učenike. Cjelokupnim zahvatom postojeća građevina škole povećat će se za 873,90 m2 bruto površine.

  Uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Matulji Mario Ćiković i ravnateljica Škole Astrid Massari.

  opširnije >>
 • Prijem djece iz Srebrenice

  U četvrtak, 18. srpnja 2019. godine, u 10 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i zamjenica župana Marina Medarić primit će djecu iz Srebrenice.

  Klub gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije organizira 12. godinu u kontinuitetu dolazak djece Srebrenice na naš Kvarner. Ove godine dolazi ukupno 32 djece Srebrenice i njihovi pratitelji (socijalne radnice i terapeuti). Okupljenima će se obratiti i mons. Ivan Devčić, riječki nadbiskup metropolit, Marin Miletić, predsjednik Kluba Ivan Merz i Đudita Franko, ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije

  opširnije >>
 • 21. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  Na dnevnom redu sjednice je 20 točka, a članovi Županijske skupštine raspravljat će o prijedlogu odluke o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Primorsko-goranske županije, kriterijima za određivanje zakupa poslovnih prostora zdravstvenih ustanova, funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja obavljanja djelatnosti hitne medicine na području Primorsko-goranske županije, koncesijama na pomorskom dobru te drugim temama.

  opširnije >>
 • Promocija 50. jubilarnog broja i 15. godina izlaženja magazina "Zeleno i plavo" PGŽ

  Promocija 50. jubilarnog broja i obilježavanje 15. godina izlaženja magazina "Zeleno i plavo" Primorsko-goranske županije održat će se u utorak, 16. srpnja 2019. godine u 11.00 sati na terasi Velikog doma na Platku.

  Tom prilikom osvrnut ćemo se na teme i suradnike koji su obilježili prvih 15 godina lista. Primorsko-goranska županija, jedina je županija u Hrvatskoj koja ima svoj magazin kroz koji promovira posebnosti i ljepote županije, koji ima 4825 pretplatnika i dostavlja se na više od 10 000 adresa, od Korza, cijele Hrvatske do Amerike i Kine.

  opširnije >>
 • Prijem predsjednika Vijeća Autonomne regije Friuli Venezia Giulia

  U ponedjeljak, 15. srpnja 2019. g. s početkom u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima primit će predsjednika Vijeća Autonomne regije Friuli Venezia Giulia g. Maura Piera Zanina.

  Prijem se održava u okviru jednodnevnog posjeta tijekom kojeg će se predsjednik Zanin osim s predstavnicima Primorsko-goranske županije susresti i s predstavnicima Talijanske unije i Zajednica Talijana te s predstavnicima Istarske županije u Pazinu.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 15. srpnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti najavljena 21. sjednica Županijske skupštine te će biti riječi o odabiru programa i projekata ravnomjernog razvitka za sufinanciranje iz Županijskog proračuna za 2019. godinu,  rasporedu sredstava za pokroviteljstva, (su)financiranje manifestacija i drugih događaja od općeg značaja za Županiju, financiranju radova na objektima osnovnih škola kojima je Primorsko-goranska županija osnivač te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Komemoracija povodom godišnjice stradanja podhumskih žrtava

  U petak 12. srpnja 2019. godine s početkom u 19:30 sati na spomen groblju Soboli, održat će se komemoracija povodom godišnjice stradanja podhumskih žrtava.

  U ime Primorsko-goranske županije komemoraciji će prisustvovati pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva iz Gorskog kotara gotovo 1,9 milijuna kuna iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ

  U petak, 12. srpnja 2019. godine, s početkom u 11 sati u Željezničko tehničkoj školi Moravice (Školska 2a, Moravice), župan Zlatko Komadina sa suradnicima dodijelit će poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s područja Gorskog kotara, ugovore o bespovratnim sredstvima iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017.-2020. za 2019. godinu.

  Cilj mjera je potaknuti konkurentnost poduzetnika te razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja malog gospodarstva na ruralnom području Županije kroz sufinanciranje nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti i sufinanciranje pripreme dokumentacije za EU natječaje. Također, izravne potpore poljoprivrednim gospodarstvima dodjeljuju se za nabavu opreme i pokretanje proizvodnje, sufinanciranje troškova certificiranja proizvoda i izrade dokumentacije za prijavu na Nacionalni program ruralnog razvoja te potpore zadrugama za uređenje poljoprivrednih putova.

  Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva gotovo 500.000,000 kuna.  

  opširnije >>
 • Dan Grada Bakra

  U petak, 12. srpnja 2019. godine, s početkom u 19 sati u Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru, održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Bakra.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanoj sjednici prisustvovat će zamjenik župana Marko Boras Mandić.

  opširnije >>
 • 6. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije

  U srijedu, 10. srpnja 2019. godine, s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), održat će se 6. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je Izvješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području Primorsko-goranske županije u prvih 6 mjeseci 2019. godine, Izvješće o radu na poslovima održavanja prometnica za 2018. godinu, Izvješće o tehničkim pregledima vozila u Primorsko-goranskoj županiji za 2018. godinu, prijedlog pilot projekta Sustava automatskog nadzora nepoštivanja crvenoga svijetla i druge teme.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

  opširnije >>
 • Obilazak novouređenih prostora Zavoda za psihologiju KBC-a Rijeka

  U srijedu, 10. srpnja 2019. godine, u 12 sati zamjenica župana Marina Medarić u društvu zamjenice ravnatelja KBC-a Rijeka Lidije Bilić Zulle i pročelnice Zavoda Helene Sveško-Visentin obići će novouređene prostore Zavoda za psihologiju KBC-a Rijeka, lokalitet Kantrida.

  Primorsko-goranska županija osigurala je 160 tisuća kuna za uređenje i opremanje senzorne sobe, čekaonice i ambulante Odjela za psihologiju Dječje bolnice  Kantrida, a timu kliničkih psihologa omogućeno je financiranje edukacije i testa ADOS-2 (opservacijski protokol za dijagnostiku autizma) koji predstavlja "zlatni standard" u postupku dijagnostike poremećaja iz spektra autizma u najranijoj dobi.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na Centru za posjetitelje o velikim zvijerima i na uređenju objekta za preradu voća i punionicu meda

  U utorak, 9. srpnja 2019. godine, u 11.30 sati župan Zlatko Komadina sa suradnicima obići će radove na budućem Centru za posjetitelje o velikim zvijerima (neposredno uz dvorac Stara Sušica, Karolinska cesta 87, Ravna gora).

  U sklopu ovog projekta obnovit će se i prenamijeniti postojeća ruševna zgrada u Centar za posjetitelje, koji će svoju interpretaciju temeljiti na zanimljivostima o medvjedu, vuku i risu, te Gorskom kotaru, kao njihovom optimalnom staništu. Vrijednost projekta je 8.180.006,45 kuna.

  Tijekom boravka u Staroj Sušici, župan Zlatko Komadina posjetit će i objekt za preradu voća i punionicu meda gdje je u tijeku 2. faza građevinskih radova. Osnovna namjena objekta, kojim će upravljati Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ,  bit će uslužna prerada voća u cilju pokretanja gospodarskih aktivnosti i ulaganja, prvenstveno na području Gorskog kotara. Ukupna vrijednost projekta je oko 4.200.000,00 kuna.

  Oba projekta dio su plana gospodarskog korištenja kompleksa Stara Sušica.

  opširnije >>
 • Osvrt na ostvarene turističke rezultate u prvih šest mjeseci 2019. godine na Kvarneru

  U utorak, 9. srpnja 2019. godine s početkom u 10 u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će konferenciju za novinare. Tema je osvrt će na ostvarene turističke rezultate u prvih šest mjeseci 2019. godine na Kvarneru.

  Iz godine u godinu regija Kvarner u razdoblju predsezone nastavlja s rastom posjećenosti i ostvarivanju sve boljih turističkih rezultata.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 8. srpnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenik župana Petar Mamula sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu Pravilnika o uvjetima i kriterijima za sufinanciranje projekata iz Fonda za Gorski kotar, o funkcionalnoj integraciji zdravstvenih ustanova radi organiziranja sustava hitne medicine na području Primorsko-goranske županije te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Znanstveno-stručni skup "420 godina Manastira Gomirje – Srbi u Gorskom kotaru u povijesnoj i suvremenoj perspektivi"

  U subotu, 6. srpnja 2019. godine, u Manastiru Gomirje u 10.15 sati započet će znanstveno-stručni skup „420 godina Manastira Gomirje – Srbi u Gorskom kotaru u povijesnoj i suvremenoj perspektivi“, koji organizira Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“.

  Na skupu će se razgovarati o povijesnim, vjerskim, ekonomskim, političkim i kulturnim aspektima života Srba u Hrvatskoj te posebno u Gorskom kotaru.

  Neke od tema su povlastice pravoslavnoj crkvi i stanovništvu u 17. i 18. stoljeću i pravoslavna općina u Rijeci, Gorski kotar u Drugom svjetskom ratu, iz svakodnevnog života stanovnika Gorskog kotara i ogulinsko-plaščanske zavale između dva svjetska rata i drugo.
  U ime Primorsko-goranske županije, skupu će prisustvovati zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 20. susret umirovljenika Primorsko-goranske županije

  Gotovo dvije tisuće umirovljenika iz cijele Hrvatske okupit će se u Park šumi Golubinjak, u subotu, 6. srpnja 2019. godine, s početkom u 9.30 sati. Tradicionalni 20. susret umirovljenika Primorsko-goranske županije otvorit će zamjenik župana Petar Mamula.

  Susret organizira Matica umirovljenika PGŽ, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije. Uz sportska natjecanja, predviđen je nastup pjevačkih zborova, folklornih i plesnih grupa.

  Uz zamjenika župana, sudionicima će se obratiti i načelnik Općine Lokve Toni Štimac i predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske Višnja Fortuna.

  opširnije >>
 • Potpisivanje Sporazuma o provedbi projekta "Karakterizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera"

  U petak, 5. srpnja 2019. godine s početkom u 11 sati,  u Centru autohtonih proizvoda Primorsko-goranska kašetica (Krojačka 1) zamjenica župana Marina Medarić i rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija potpisat će Sporazum o provedbi projekta „Karakterizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera.“

  Cilj projekta je, uz očuvanje autohtonih vinskih sorti Primorsko-goranske županije, povećanje proizvodnje i podizanje novih nasada s autohtonim sortimentom, nove moguće komercijalizacije i promocije te povezivanja sa sektorom turizma i ugostiteljstva.

  U sklopu potpisivanja sporazuma održat će se i prezentacija vrhunskih vina proizvedenih iz autohtonih sorti PGŽ.

  opširnije >>
 • Digitalizirana zbirka „Zaspal Pave“ - čuvar baštine Istre i Hrvatskog primorja

  Zbirka narodnih pjesama Istre i Hrvatskog primorja, koje je sakupio i notno zabilježio Ivan Matetić Ronjgov, „Zaspal Pave“ odnedavno je opremljena u suvremenom ruhu na istoimenoj multimedijalnoj platformi.

   Platforma je nastala u sklopu rada studenata na Odsjeku za kulturalne studije te suradnje Ustanove Ivan Matetić Ronjgov i Laboratorija za istraživanje kulturne složenosti pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

  U četvrtak, 4. srpnja 2019. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) u 10 sati predstavit će ju pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, dekanica Filozofskog fakulteta Ines Srdoč Konestra, profesori Diana Grgurić i Benedikt Perak te ravnatelj Ustanove I. M. Ronjgov Darko Čargonja sa suradnicom Doris Brusić.


  opširnije >>
 • 10. godišnjica održavanja izložbe sportske fotografije "Odlučujući trenutak"

  U srijedu, 3. srpnja 2019. godine u 12 sati na riječkom Korzu (ispred Gradske vijećnice, Korzo 16) pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić otvorit će retrospektivnu izložbu povodom 10. godišnjice održavanja izložbe sportske fotografije "Odlučujući trenutak".

  Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, kao pokretač natječaja za sportsku fotografiju, skupila je tijekom 10 godina zavidnu arhivu s oko 3500 fotografija. Ovom retrospektivnom izložbom predstavit će se najistaknutije fotografije pristigle na natječaj u proteklih deset godina. 

  Također, bit će predstavljena i Monografija radova kako bi se trajno obilježio fotografski opus nagrađenih radova od 2009. do 2018. godine.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 28. obljetnice osnutka 111. brigade ZNG/HV

  U utorak, 2. srpnja 2019. godine s početkom u 11.30 sati, u Omišlju (ispred škole), održat će se Svečana akademija povodom 28. obljetnice 111. brigade ZNG/HV.

  U ime Primorsko-goranske županije Svečanoj akademiji prisustvovat će pročelnik Ureda županije Goran Petrc.

  opširnije >>
 • Izbor najljepše Hrvatice u Malom Lošinju

  Finalno natjecanje izbora Miss Hrvatske za Miss svijeta ove će se godine održati u Malom Lošinju.

  O detaljima samog događaja u utorak, 2. srpnja 2019. godine u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) govorit će zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić – Živadinov, direktorica Direkcije izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta Maja Vračarić i direktor TZ Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

  Izbor organizira Direkcija izbora Miss Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Malog Lošinja, TZ Kvarnera i TZ Malog Lošinja.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu