Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 2. rujna 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

   Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Primorsko-goranske županije, visini naknade i rasporedu sredstava jedinicama lokalne samouprave za troškove ogrijeva socijalno ugroženim obiteljima te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Integriranje željeznice u sustav javnog gradsko-prigradskog prijevoza

  U petak, 30. kolovoza u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16, 1. kat, s početkom u 11 sati održat će se konferencija za medije - integriranje željeznice u sustav javnog gradsko-prigradskog prijevoza.

  U ime PGŽ sudjelovati će pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima, izv. prof. dr. sc. Ljudevit Krpan.

  opširnije >>
 • Projekt rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres

  U petak, 30. kolovoza 2019. godine s početkom u 11.00 sati u zgradi Zajednice Talijana u Cresu održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljan projekt Rekonstrukcije i dogradnje zapadnog dijela luke Cres, vrijedan gotovo 40 milijuna kuna.

  U ime Primorsko-goranske županije predstavljanju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević.

  opširnije >>
 • Otvorenje 17. Liburnia Film Festival

  U ponedjeljak 26. kolovoza u 20.30 sati na maloj Ljetnoj pozornici Opatija počinje svečano otvaranje 17. liburnija film festivala hrvatskog dokumentarnog filma a koji će se održavati od 26. do 30 kolovoza.

  U ime PGŽ prisustvovati će ravnateljica PPMPH Nikolina Radić Štivić.

  opširnije >>
 • Treće izdanje Ljetnog lica Platka

  U subotu 24. kolovoza 2019. godine, s početkom u 10 sati, održat će se Ljetno lice Platka, u sklopu kojeg je predviđen sportski i zabavni program, a novost je i što će kućni ljubimci imati svoj kutak.

  Naime, u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak. Svi koji dođu sa svojim psima moći će dobiti savjet veterinarke o zdravlju svog četveronožnog ljubimca ili dresera o pravilnom „odgoju“, a bit će podijeljeni i letci o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa. Također, u psećem kutku sudjelovat će i predstavnici Skloništa za životinje Lič i Crikvenica kako bi promovirali udomljavanje pasa.

  Manifestaciju organizira Društvo sportske rekreacije Kvarner pod pokroviteljstvom PGŽ.
  Za sva dodatna pitanja kontakt osoba je Barbara Tunjko – 091 5290 311.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 26. kolovoza 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o turističkim kretanjima na Kvarneru s pokazateljima za prvih sedam mjeseci ove godine, prijedlogu odluke o određivanju visine i raspodjeli turističke pristojbe za 2020.godinu, investicijama u objekte školstva, pripremama za novu školsku godinu te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • PGŽ pokrovitelj izleta Udruga osoba s invaliditetom Grada Opatije

  U subotu, 24. kolovoza 2019. godine, članovi Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije i njihovi pratitelji, u 11 sati iz luke Opatija brodom Dalmatia kreću na izlet na Beli na Cresu.

  Primorsko-goranska županija pokrovitelj je izleta, koji je nastavak obilježavanja svibanjskog Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

  opširnije >>
 • Dan Općine Čavle

  Povodom Dana Općine Čavle u petak 23. kolovoza u 19 sati, u prostoru Doma Čavle održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čavle.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanoj sjednici prisustvovat će predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Bikerska donacija Centru za rehabilitaciju "Fortica" – Kraljevica

  U petak, 23. kolovoza 2019. godine u 18 sati u Centru za rehabilitaciju „Fortica“ Kraljevica, BikeRice i BikeRi motociklisti s područja PGŽ-a, uručit će poklone koji su kupili u sklopu 4. Humanitarne Moto Alke, ravnateljici Centra Danijeli Mihaljević.

  4. Humanitarna Moto Alka organizirana je 17. kolovoza 2019. u Bakru s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Centar za rehabilitaciju "Fortica" Kraljevica.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lokve

  Povodom Dana Općine Lokve u srijedu 21. kolovoza 2019. godine, u društveno kulturnom centru „Žaba“s početkom u 13 sati, održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lokve.

  Svečanoj sjednici u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Dan Općine Klana

  Povodom Dana Općine Klana u petak 16. kolovoza 2019. s početkom u 18.00 sati održat će se Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Klana.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prissustvovati Predsjednik Županijske skupštine PGŽ Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • RUŽICA VINODOLA ZA 2019. GODINU

  Dana 15. kolovoza 2019. s početkom u 20.00 sati održat će se natjecanje za izbor Ružice Vinodola za 2019. godinu.

  U ime Primorsko-goranske županije prisustvovati će Zamjenik župana Petar Mamula.  

   

  opširnije >>
 • Dan Grada Crikvenice

  U srijedu, 14. kolovoza 2019. g. s početkom u 19 sati u lapidariju hotela Kaštel, povodom Dana Grada Crikvenice  održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanoj sjednici prisustvovat će potpredsjednik  Županijske skupštine Robert Maršanić.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad

  Povodom dana Općine Skrad u ponedjeljak 12. kolovoza u 11:00 sati u Domu Kulture u Skradu održati će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Skrad.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Turistički rezultati Kvarnera u srpnju 2019

  U srijedu, 7. kolovoza 2019. g. s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održat će konferenciju za novinare.

  Uz osvrt na turističke rezultate regije Kvarner tijekom prvih sedam mjeseci 2019. godine, na konferenciji će poseban naglasak biti stavljen na rezultate ostvarene u mjesecu srpnju, a dodatno će biti riječi i o aktivnostima TZ Kvarnera u okviru projekata sufinanciranih EU sredstvima.

  opširnije >>
 • Polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u VRO "Olija" ZP Gospić na Ljubovu

  U nedjelju 4. kolovoza 2019. godine u 12.30 sati temeljem obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja delegacija PGŽ predvođena pročelnikom Goranom Petrcom upaliti će svijeće i položiti vijenac na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima u VRO "Oluja" ZP Gospić na Ljubovu.

  opširnije >>
 • Polaganje vijenaca u povodu Dana pobijede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

  U Ponedjeljak 5. kolovoza 2019. povodom Dana pobijede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja polagati će se vijenci na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata (8.20 sati), te na Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata i na centralnom križu Centralnog gradskog groblja Drenova (9.00 sati).

  Delegaciju PGŽ predvoditi će Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Dobrinj.

  U petak, 2. kolovoza 2019. godine s početkom u 18.30 sati u društvenom domu u Dobrinju, održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća povodom obilježavanja Dana Općine Dobrinj.

  U ime Primorsko-goranske županije sjednici će prisustvovati potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu