Najave

 • Poslovni forum HGK ŽK Rijeka

  U utorak 1. listopada 2019. godine u Pomorskom i povijesnom muzej Hrvatskog primorja u Rijeci, s početkom u 10 sati, povodom 150-te obljetnice gradnje željeznice održat će otvorenje Poslovnog foruma HGK ŽK Rijeka „Perspektive južnih vrata Europe“.

  Svečanom otvorenju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.
  opširnije >>
 • Obilježavanje 10. obljetnice upisa „Istarske ljestvice“ na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine

  U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine u 10.00 sati na Krčkom mostu (naplatne kućice, smjer kopno-otok Krk), sopci iz Udruge sopaca otoka Krka 10 minutnom će svirkom svečane mantinjade obilježiti 10. obljetnicu upisa dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrvatskog primorja na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine.

  Također, zahvaljujući Filatelističkom društvu otoka Krka, od ranog jutra u poslovnici Hrvatske pošte u gradu Krku bit će u upotrebi prigodni pečat Hrvatske pošte za pečatiranje svih pošiljki, a pustit će se u promet i prigodne omotnice.

   Istoga dana, u 18.00 sati na izlazu tunela Učka na Istarskoj strani sopci KUD-a Ivan Fonović Zlatela – Kršan također će izvesti svečanu mantinjadu. Za sva dodatna pitanja kontakt osoba je gđa. Jadranka Čubrić iz Hrvatske glazbene unije PGŽ (091 2776 767). 

  opširnije >>
 • Prijem umirovljenika povodom Međunarodnog dana starijih osoba

  Uoči Međunarodnog dana starijih osoba, u ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine, s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predstavnike udruga umirovljenika s područja županije na čelu s predsjednikom Matice umirovljenika PGŽ Josipom Matkovićem.

  Primorsko-goranska županija već tradicionalno poklanja predstavu umirovljenicima povodom njihovog dana, a ove će godine pogledati predstavu „Kako misliš mene nema?!" redateljice Ivice Boban

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 30. rujna 2019. godine s početkom u 10.00 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o nastavku programskih aktivnosti i planovima vezanim uz projekt Putovima Frankopana, prijedlogu odluke o rasporedu sredstava za sufinanciranje manifestacija općeg značaja za PGŽ, programu rada Savjeta mladih za sljedeću godinu te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Nastupni posjet veleposlanice Švicarske Primorsko-goranskoj županiji

  U petak, 27. rujna 2019. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), predsjednik Županijske skupštine g. Erik Fabijanić sa suradnicima primit će veleposlanicu Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, Nj.E. gđu Emiliju Georgievu u pratnji počasne konzulice Švicarske gđe Draženke Moll.

  Riječ je o nastupnom posjetu švicarske veleposlanice koja je 7. rujna 2018. godine predala vjerodajnice Predsjednici Republike Hrvatske.

  Izjave za medije predviđene su po završetku prijema u 13.15 sati

  opširnije >>
 • Dan policije

  Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, u četvrtak 26. rujna 2019. godine, na policijskom plovilu „Marino Jakominić“ na Putničkoj obali (Terminal) u Rijeci, održat će se prigodno druženje s predstavnicima Policijske uprave primorsko-goranske.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju Dana policije prisustvovat će župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Prijem povodom 10. obljetnice upisa „Istarske ljestvice“ na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine

  Uoči 10. obljetnice upisa „Istarske ljestvice“ na UNESCO-vu listu nematerijalne kulturne baštine, u četvrtak, 26. rujna 2019. godine u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) župan Zlatko Komadina sa suradnicima primit će predstavnike Udruge sopaca otoka Krka.

  UNESO je 2009. g. sviranje i pjevanje u sustavu dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrv. primorja ili popularno nazvano „Istarsku ljestvicu“ uvrstio na svoju prestižnu listu nematerijalne kulturne baštine i time dao doprinos očuvanju i valorizaciji naše tradicijske glazbe.

  Prijemu će prisustvovati i ravnatelj Ustanove Ivan Matetić Ronjgov Darko Čargonja, zamjenik gradonačelnika Grada Krka Čedomir Miler, počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić i predstavnici KUD-a „Ivan Fonović Zlatela, Kršan.


  opširnije >>
 • Otvorenje Srednjeeuropskog uzgojnog centra "Tetrijeb" u Gorskom kotaru

  U srijedu, 25. rujna 2019. g. župan Zlatko Komadina sa suradnicima uz predsjednika Hrvatskog lovačkog saveza Đuru Dečaka te u nazočnosti gradonačelnika Grada Čabra Kristijana Rajšela, otvorit će Srednjeeuropski uzgojni centar „Tetrijeb“ na Farjevom Lazu pokraj Tršća.

  Svečano događanje predviđeno je prema sljedećem rasporedu:
  •    Dom kulture Tršće (Školska 1, Tršće)
       o    10.00     uvodno predavanje, pozdravi i dodjela zahvalnica
       o    10.50     polazak na Farjev Laz
  •    Farjev Laz
       o    11.00     Otvorenje Srednjeeuropskog uzgojnog centra „Tetrijeb“ u Gorskom kotaru
       o    11.30     Izjave za medije

  Primorsko-goranska županija za projekt izgradnje Srednjeeuropskog uzgojnog centra „Tetrijeb“ izdvojila je 652.200,00 kn.

  opširnije >>
 • Kongres HDBMB2019-CROSSROAD IN LIFE SCIENCES

  Od  25.-28. rujna 2019. godine u Lovranu (Remisens Hotel Excelsior), Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju organizira kongres HDBMB2019-CROSSROAD IN LIFE SCIENCES.

  Svečanom otvorenju kongresa prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Dan tehničke kulture na Korzu

  Dan tehničke kulture na Korzu, održat će se u četvrtak 26. rujna 2019. rodine s početkom u 13 sati.

  U ime Primorsko-goranske županije organiziranom obilasku prisustvovat će pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 23. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o vrednovanju Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Primorsko-goranske županije, aktualnim investicijama u zdravstvo PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Obilježavanje Europskog dana oralnog zdravlja

  U subotu, 21. rujna 2019. godine djeca, roditelji, odgajatelji i zdravstvene voditeljice dječjih vrtića iz PGŽ, javnozdravstvenim edukativnim programom na Korzu, obilježit će se Europski dan oralnog zdravlja.

  Na edukativan i interaktivan način, prezentirat će se važnost brige o oralnom zdravlju čije se rane navike stječu upravo u dječjoj dobi. Ovom javnozdravstvenom aktivnošću obilježava se petogodišnjica provedbe županijskog programa Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ u dječjim vrtićima.

  Događaj organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka, Klinikom za dentalnu medicinu KBC-a Rijeka, Katedrom za Dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci i Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka.
  Izjave za medije predviđene su u 10.30 sati.

  opširnije >>
 • Svečanost otvorenja obnovljene Zdravstvene stanice u Dražicama

  U petak, 20. rujna 2019. godine s početkom u 11 sati održat će se svečanost otvorenja obnovljene Zdravstvene stanice u Dražicama (Podkilavačka bb, Dražice).

  Radi se o kapitalnom projektu Općine Jelenje vrijednom 1 milijun i 900 tisuća kuna, u kojem je Primorsko-goranska županija sudjelovala s iznosom od 500.000,00 kn. Projekt unutarnje rekonstrukcije i energetske obnove sufinancirali su i Ministarstvo hrvatskih branitelja i FZOEU.

  Uzvanicima će se obratiti župan Zlatko Komadina i načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja.

  opširnije >>
 • Svečana akademija povodom 70-te obljetnice Udruge slijepih PGŽ

  U četvrtak, 19. rujna 2019. godine, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, s početkom  10 sati održat će se svečana akademija povodom 70-te obljetnice Udruge slijepih Primorsko-goranske županije.

  Svečanoj akademiji u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Početak izvođenja radova na izgradnji Nove bolnice na Sušaku

  U četvrtak, 19. rujna 2019. godine u 13 sati na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka (gradilište nove bolnice – sjeverozapadni plato), održat će se svečanost početka izvođenja radova na izgradnji Nove bolnice na Sušaku.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti će prisustvovati župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • Obilazak radova na cesti Mladenići - Ronjgi

  U srijedu, 18. rujna 2019. godine u 11 sati (na raskršću i parkiralištu ispod restorana Ronjgi) župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa suradnicima obići će radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, I. faza dionica Mladenići-Ronjgi.

  Vrijednost ukupnih radova je 18.900.000,00 kuna, a obuhvaćaju rekonstrukciju prometnice s izgradnjom nogostupa, kolničke konstrukcije, javne rasvjete, oborinske odvodnje, DTK mreže, prelaganje niskonaponske i srednjenaponske elektroenergetske mreže, uređenje  privoza, izgradnju  kanalizacijske mreže te izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda.

  opširnije >>
 • Europski tjedan mobilnosti

  U srijedu, 18. rujna 2019. godine, na štandu na Korzu (ispred zgrade bivše pošte), od 17 do 19 sati  izlaganjem radova članova Udruge osoba s mišićnom distrofijom PGŽ obilježit će se Europski tjedan mobilnosti.

  U ime Primorsko-goranske županije obilježavanju će prisustvovati pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Završna konferencija projekta ArTVision+

  U utorak, 17. rujna 2019. godine u 18 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održat će se Završna konferencija projekta ArTVision+.

  Posjetiteljima će biti predstavljeni glavni rezultati Projekta: IT kulturna platforma za povezivanje, edukacijske radionice, prekogranični kulturni događaji te produkcije kratkih promotivnih filmova.

  Cilj projekta ArTVision+ je unaprijediti turistički razvoj te promociju destinacija kroz prizmu kulture.

  U ime vodećeg partnera, Primorsko-goranske županije, prisutne će pozdraviti župan Zlatko Komadina.

  opširnije >>
 • 2. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

  U utorak, 17. rujna 2019. godine, s početkom u 14 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat) održat će se 2. sjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

  Navedenu temu predstavit će dr. med. Leonardo Bressan, predsjednik Koordinacije hrvatske obiteljske medicine PGŽ-a i Marijana Žunić, voditeljica Odsjeka maloljetničke delikvencije PU PGŽ.

  U ime Županije sjednici će prisustvovati predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

  opširnije >>
 • Primopredaja kombi vozila OŠ Ivanke Trohar Fužine

  U utorak, 17. rujna 2019. g. s početkom u 10 sati u Osnovnoj školi Ivanke Trohar Fužine (Breg 124a, Fužine), zamjenica župana Marina Medarić ravnateljici Jasni Štimac predat će kombi vozilo namijenjeno prijevozu učenika-putnika. Na događanju će sudjelovati i zamjenik načelnika Općine Fužine Dražen Starčević.

  Primorsko-goranska županija za nabavku novog kombi vozila izdvojila je 194.349,27 kn  opširnije >>
 • Smotra pripadnika školskih prometnih jedinica

  U utorak, 17. rujna 2019. godine, s početkom u 11 sati na poligonu Doma Mladih (Laginjina 15, Rijeka) održat će se Smotra pripadnika školskih prometnih jedinica.
  U novoj školskoj godini oni će, zajedno s obučenim učenicima iz prethodnih generacija, osiguravati pješačke prijelaze u neposrednoj blizini osnovnih škola s prometno najopasnijim okruženjem na području Primorsko-goranske županije.

  To je završni čin realizacije Plana i programa Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko–goranske županije u dijelu obuke učenika za školske prometnike.
  U ime PGŽ događaju će prisustvovati tajnik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Zdravko Lisac.

  opširnije >>
 • Promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije

  U organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije od 16.-20. rujna 2019. godine od 9-17 sati, na riječkom Korzu održat će se promocija i prodaja autohtonih proizvoda Primorsko-goranske županije.

  Na 8 prodajnih štandova proizvođači će predstaviti šaroliku ponudu: med i pčelinje proizvode, sirupe od ljekovitog bilja, pekmeze, namaze, sireve i maslinovo ulje te suhomesnate proizvode.

  opširnije >>
 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o provedenim izborima za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina za Primorsko-goransku županiju, o rezultatima upisa učenika u 1. razred srednje škole za školsku 2019./2020. godinu na području PGŽ, uključivanju pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač PGŽ za školsku 2019./2020. godinu te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe Insieme u Galeriji Cisterna

  U petak, 13. rujna 2019. godine otvorenjem izložbe Insieme u  Galeriji Cisterna (Mošćenička draga, Antona Rosovića 11) u 17.30  sati započet će prekogranični kulturni događaj u sklopu projekta ArTVision+. Nastavak programa slijedi u 18.30 sati nastupima talijanskih i hrvatskih glazbenika na pozornici u centru Mošćeničke Drage.

  U ime Primorsko-goranske županije događaju će prisustvovati pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

  opširnije >>
 • PGŽ donacija za pčelare – električne ograde za zaštitu pčelinjaka od velikih zvijeri

  U sklopu projekta CARNIVORA DINARICA – prekogranična suradnja i usluge ekosustava u dugoročnom očuvanju populacija velikih zvijeri u sjevernim Dinaridima, Primorsko-goranska županija nabavila je 40 električnih ograda za zaštitu pčelinjaka od velikih zvijeri, ukupne vrijednosti 222 tisuće kuna.

  U petak, 13. rujna 2019. godine u 10.30 sati u Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije (Stara Sušica, Karolinska cesta 87) zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar pčelarima će uručiti donaciju koja je 85% financirana iz EU Fonda za regionalni razvoj, a 15% iz proračuna Primorsko-goranske županije.

  opširnije >>
 • Dan Grada Čabra

  Povodom obilježavanja Dana Grada Čabra, svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Čabra održat će se 12. rujna 2019. godine u dvorcu Zrinski (Narodnog oslobođenja 2, Čabar ) s početkom u 18 sati.

  Svečanoj sjednici u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenik župana Petar Mamula.

  opširnije >>
 • 22. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  U četvrtak, 12. rujna 2019. godine s početkom u 10.30 sati, u Konferencijskoj dvorani „Transadrije“ (Riva Boduli 1), održat će se 22. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Na dnevnom redu sjednice je 12 točka, a članovi Županijske skupštine  raspravljat će o prijedlogu polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna PGŽ za 2019.g., izvještaju o radu Župana za razdoblje prvih 6 mjeseci, prijedlogu odluke o visini turističke pristojbe za 2020.g., koncesijama na pomorskom dobru te drugim temama.

  opširnije >>
 • Završna događanja u sklopu projekta ArTVision+

  U srijedu, 11. rujna 2019. godine s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II) pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić sa suradnicima  i Valnea Ivašić iz TZ Kvarnera najavit će nadolazeća događanja u sklopu EU projekta ArTVision+.

  Riječ je o završnoj konferenciji Projekta koja će se održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i prekograničnom susretu u Mošćeničkoj Dragi.
  Cilj projekta  ArTVision+ je unaprijediti turistički razvoj te promociju destinacija kroz prizmu kulture. U sklopu njega snimljeno je 38 kratkih umjetničkih prikaza turističkih odredišta u četirima regijama (Puglia, Veneto, Kvarner i Dalmacija).

  opširnije >>
 • Otvorenje izložbe 'Ja bi voljela sanjati san da se mama i tata pomire i da svi živimo zajedno'

  U srijedu, 11. rujna 2019. godine, u 11.30 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16/prizemlje, održat će se otvorenje izložbe postavljene na gradskim postamentima na Korzu, pod nazivom 'Ja bi voljela sanjati san da se mama i tata pomire i da svi živimo zajedno'.

  Otvorenju ozložbe u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

  opširnije >>
 • Pet godina provođenja preventivnog programa "Zdravi zubi, sretan dječji osmijeh"

  Uoči Europskog dana oralnog zdravlja, u srijedu, 11. rujna 2019. godine u 9.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat) bit će najavljene aktivnosti povodom pet godina provođenja preventivnog programa unaprjeđenja oralnog zdravlja djece u vrtićima „Zdravi zubi, sretan dječji osmijeh“.

  Program se provodi u sklopu županijskog programa „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u Primorsko-goranskoj županiji“.

  Na konferenciji za novinare sudjelovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ ravnatelj Vladimir Mićović i koordinatorica javnozdravstvenih aktivnosti  za promociju i unaprjeđenje oralnog zdravlja Nevenka Vlah, a ime Katedre za Dječju stomatologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci pročelnica Nataša Ivančić Jokić.

  opširnije >>
 • Svečano predstavljanje projekta „Želimo vježbati vid“

  U ponedjeljak, 9. rujna 2019. godine, s početkom u 19 sati, u foajeu HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci održat će se predstavljanje vezano uz inicjativu „Otvori oči“ koja se kao dio projekta „Želimo vježbati vid“ razvila unutar zadnje godine dana. Inicijativa je to koja će omogućiti utvrđivanje točnog broja slabovidne i djece s oštećenjima vida u Primorsko – goranskoj županiji, a koji će uvelike utjecati na otvaranje kabineta za vježbanje vida u našoj županiji.

  Svečanom predstavljanju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

  opširnije >>
 • Obilježavanje početka radova na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi

  U utorak, 10. rujna 2019. godine, s početkom u 11 sati, na rivi u Mošćeničkoj Dragi obilježit će se početak radova na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi (u slučaju kiše događaj će se održati u Građevini javne namjene, Barbarike 5a, M. Draga).

  Zahvatom je obuhvaćeno produženje postojeće operativne obale i izgradnja nove obale u nastavku, sa šetnicom u zaleđu. Operativna obala se produžuje u istoj ravnini za 25 m. Vrijednost investicije je 8.839.671,48 kuna.

  Događaju će prisustvovati župan Zlatko Komadina, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, ravnatelj ŽLU Opatija-Lovran-Mošćenička Draga Fernando Kirigin i drugi gosti.

  opširnije >>
 • Primopredaja ključeva kombi vozila OŠ Klana

  U ponedjeljak, 9. rujna 2019. g. s početkom u 9. sati u Osnovnoj školi Klana (Klana, Zatrep 5), župan Zlatko Komadina ravnateljici Jeleni Grbčić Samardžić predat će ključeve kombi vozila namijenjenog za prijevoz učenika.

  Primorsko-goranska županija za potrebe nabavke kombi vozila izdvojila je 200.000,00 kn.
  Događaju će prisustvovati i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić.

  opširnije >>
 • 4. Međunarodna kolonija umjetničke keramike u Ronjgima

  U subotu, 7. rujna 2019. g. s početkom u 19 sati u Glazbenoj slušaonici Ustanove  „Ivan Matetić Ronjgov“ održat će se svečano otvortenje radova nastalih na 4. Međunarodnoj koloniji umjetničke keramike u Ronjgima.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanom otvorenju prisustvovat će pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

  opširnije >>
 • Međunarodni dan strvinara

  U subotu, 7. rujna 2019. g. s početkom u 11 sati u Centru za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli na Cresu obilježit će se Međunarodni dan strvinara prilikom koje će se održati primopredaja vozila namijenjenog za transport hrane, kako za supove na hranilištu, tako i za one na oporavku.

  Obilježavanju Međunarodnog dana strvinara u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić.

  opširnije >>
 • Turistički rezultati Kvarnera u kolovozu 2019

  U petak, 6. rujna 2019. g. s početkom u 10.30 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), župan Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov održat će konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati turističke sezone ostvareni na Kvarneru tijekom prvih osam mjeseci ove godine, s posebnim naglaskom na rezultatima ostvarenim u mjesecu kolovozu.

  opširnije >>
 • Završetak radova na Dječjem vrtiću u Klani

  Po prvi put u povijesti Klane, kreće s radom jaslička skupina za koju je adaptiran prostor u Dječjem vrtiću Klana. Tim povodom, u četvrtak, 5. rujna 2019. godine, u 12.30 sati, zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, u pratnji načelnice Općine Klana Željke Šarčević Grgić, posjetit će Dječji vrtić u Klani (u zgradi OŠ „Klana“, Zatrep 5).

  opširnije >>
 • Izložba povodom rođendana fotografije

  Škola fotografije Rijeka:

  "Raspisivanjem natječaja konceptualnog karaktera - u smislu da se može fotografirati samo 19. 8. - skrećemo pažnju koliko je kratka povijest fotografije, a koja je kao medij postala najrasprostranjenija i najdostupnija s obzirom na ugrađene kamere u mobilnim telefonima. Projektom potičemo i kreativnost jer nije dovoljno samo stisnuti gumb za „okidanje“. Treba nešto i znati, i osjećati. Na natječaj je prispjelo 200 fotografija od 40 autora. Žiri u sastavu Rebeka Legović, Slovenija, Boro Rudić, Makedonija i Borislav Božić, Hrvatska pregledao je sve fotografije i za izložbu odabrao njih 40. Na otvorenju izložbe proglasit će se pobjednik i pohvaliti nabolje. Pored nagrada žirija imat ćemo i nagradu publike, a to će biti autor i fotografija koja je prikupila najviše lajkova. Odabrane fotografije su u albumu LAJKAJ SVOGA FAVORITA na Facebook profilu Škole fotografije Rijeka."

  U ime Primorsko-goranske županije na otvaranju izložbe sudjelovati će pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić

  opširnije >>
 • Ministar uprave u posjetu Primorsko-goranskoj županiji

  U utorak, 3. rujna 2019. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.), zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima sastat će se s ministrom uprave Ivanom Malenicom. Sastanku će prisustvovati i predstojnica Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji Ingrid Mrđen.

  Na sastanku će biti riječi o usklađivanju ustroja Primorsko-goranske županije s povjerenim poslovima Ureda državne uprave u PGŽ te definiranju aktivnosti oko tehničkih prilagodbi povjerenih poslova.

  Izjave za medije predviđene su po završetku sastanka u 10.30 sati.

  opširnije >>
 • Svečano otvorenje luke otvorene za javni promet Carovo u Kraljevici

  U utorak, 3. rujna 2019. godine, u 12.00 sati, održat će se svečano otvorenje luke otvorene za javni promet Carovo u Kraljevici (na platou ispred ribarske kuće ŠRK Škarpina iz Kraljevice), projekt Primorsko-goranske županije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena vrijedan 7,3 milijuna kuna.

  Novoizgrađena luka Carovo obuhvaća pet armirano-betonskih gatova dužine 282 metra i ukupne površine 1.102 četvorna metra sa 110 vezova s vanjske strane i mogućnošću priveza manjih plovila s unutarnje strane gatova.

  Otvorenju luke prisustvovat će ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, ravnateljica ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena Dijana Mihaljević i drugi gosti.

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu