Najave

 • PGŽ pokrovitelj tradicionalnog koncerta "Božić je judi"

  U četvrtak, 26. prosinca 2019. godine u katedrali Sv.Vida održat će se tradicionalni koncert HGU Podružnica Rijeka „Božić je judi“. Ovogodišnje izdanje koncerta posebno je svečano jer se obilježava 25 godina od kada je koncert prvi puta izveden na riječkom Korzu i emitiran na valovima Radio Rijeke.

  Kroz to razdoblje u Božićnom koncertu nastupilo  je oko 2000 glazbenika,a ove godine nastupit će njih 60 pod dirigentskom palicom Olje Dešića i Aleksandra Valenčića. Koncert započinje u 20 sati, besplatan je, a organizaciju je kao pokrovitelj podržala Primorsko-goranska županija.
   

  opširnije >>
 • Dodjela priznanja Primorsko-goranske županije udrugama nacionalnih manjina PGŽ

  U ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10. 2. kat) zamjenik župana Petar Mamula dodijelit će priznanja Primorsko-goranske županije Zajednici Albanaca Primorsko-goranske županije Češkoj besedi Rijeka, Demokratskoj zajednici Mađara Hrvatske – udruga Primorsko-goranske županije, Matici Slovačkoj Rijeka i Kulturnom društvu Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ Primorsko-goranske županije.

  Priznanje ovim udrugama nacionalnih manjina Primorsko-goranske županije odlukom Župana dodjeljuje se povodom 25 i 15 godina rada te za izniman doprinos multikulturalnosti, poštivanju i prihvaćanju različitosti.

  opširnije >>
 • Posjet djelatnicima Lučke kapetanije i granične policije na državnom graničnom prijelazu Rupa

  Povodom nadolazećih blagdana, u ponedjeljak, 23. prosinca 2019. godine u 10 sati predstavnici Primorsko-goranske županije predvođeni zamjenicom župana Marinom Medarić posjetit će djelatnike Lučke kapetanije Rijeka (Lučka kapetanija Rijeka, Senjsko pristanište 3).

  Potom će predvođeni zamjenikom župana Markom Borasom Mandićem u 11.30 sati posjetiti djelatnike granične policije na državnom graničnom prijelazu Rupa.

  Uz blagdanske čestitke, zamjenici župana uručit će i prigodne darove djelatnicima Lučke kapetanije Rijeka i Graničnog prijelaza Rupa.

  opširnije >>
 • Božićno-novogodišnji prijem Primorsko-goranske županije

  U petak, 20. prosinca 2019. godine s početkom u 12 sati u Centru Gervais u Opatiji (Nikole Tesle 5) održat će se svečani božićno-novogodišnji prijem Primorsko-goranske županije. Tom prigodom, župan Zlatko Komadina obratit će se prisutnima s osvrtom na proteklu 2019. godinu.

  Uz gradonačelnike i načelnike jedinica lokalne samouprave s područja Primorsko-goranske županije, predstavnike Sveučilišta u Rijeci, kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, prijemu će prisustvovati i predstavnici Hrvatske vojske, PU primorsko-goranske, Ureda državne uprave, trgovačkih društava, konzularnih predstavništava, saborski zastupnici s područja naše županije, djelatnici Primorsko-goranske županije, novinari te drugi uvaženi gosti.

  U prigodnom programu nastupit će učenici Glazbene škole I. M. Ronjgov.

  opširnije >>
 • Obilazak ceste Plemenitaš-Zaumol-Blaževci

  U četvrtak 19. prosinca 2019. godine, zamjenik župana Petar Mamula s ravnateljem Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije, Georgom Žeželićem obići će lokalnu cestu Plemenitaš-Zaumol-Blaževci.

  U navedenu prometnicu Primorsko-goranska županija putem Županijske uprave za ceste u protekle 2 godine uložila je više od 3 milijuna kuna. Obilazak će biti prigoda za najavu daljnjih ulaganja na području Grada Vrbovskog.

  Okupljanje sudionika predviđeno je ispred marketa u Lukovdolu (na raskrižju Blaževci/Močile) u 14.00 sati.


  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu