Najave

 • Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

  U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II. kat), zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o prijedlogu provedbe projekta „Kategorizacija autohtonih vinskih sorti Kvarnera“ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, davanju suglasnosti Thalassotherapiji Crikvenica za rekonstrukciju i nadogradnju  objekta Istra, rasporedu sredstava za pokroviteljstva i sufinanciranje manifestacija od općeg značaja za PGŽ te drugim aktualnostima.

  opširnije >>
 • 2. Nacionalni kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem

  U subotu, 15. lipnja 2019. godine u Hotelu Milenij u Opatiji okupit će se neka od najvećih imena svjetske estetske medicine. Naime, u 9.30 sati započet će 2. Hrvatski kongres estetske medicine s međunarodnim sudjelovanjem na temu „Etika – Estetika - Elegancija“.

  Očekuje se da će na dvodnevnoj Konferenciji sudjelovati preko 100 sudionika iz 13 zemalja.
  Organizator Kongresa je Hrvatska udruga estetske medicine u suradnji s „Union Internationale de Médecine Esthétique“ i „Società Italiana di Medicina Estetica, a pokrovitelji Predsjednica RH, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Sveučilište u Rijeci, Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera i TZ Grada Opatije.

  Uz predsjednicu Hrvatske udruge estetske medicine dr. Elmu Bunar, uzvanicima će se obratiti u ime Primorsko-goranske županije direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić-Živadinov, zamjenica gradonačelnika Opatije Vera Aničić, direktor Svjetskog kongresa anti-aging medicine iz Monaca Thierry Besins i direktor Agora udruženja estetske medicine Alberto Massirone.

  opširnije >>
 • 25. godina vinogradarstva u Pavlomiru

  U subotu, 15. lipnja 2019. godine s početkom u 19.00 sati u Pavlomiru održat će se svečanost povodom obilježavanja 25. godina vinogradarstva u Pavlomiru.
  Prilika je to za podsjetnik na revitalizaciju Vinodolske doline koja, nakon stoljeća pauze zbog trsne uši koja je uništila vinograde, ponovo započinje 1994. godine, dolaskom prognanika iz Vukovara na čelu s Andrijom Biroom i Miroslavom Palinkašem.

  Obnovljeno je 40 hektara zemlje od čega 31 hektar vinograda. U srcu vinograda napravljen je i  novi podrum i kušaonica. Sve to uz pomoć Primorsko-goranske županije i Grada Novog Vinodolskog. Županija je izdvojila oko 1,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za obnovu vinograda, sufinanciranje obnove trajnih nasada, subvencioniranje kredita i nabavu opreme.

  Uz domaćina Miroslava Palinkaša, uzvanicima će se obratiti u ime Primorsko-goranske županije predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

  opširnije >>
 • Svjetski dan darivatelja krvi

  Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, u petak, 14. lipnja 2019. u 11 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/I. kat), o važnosti darivanja krvi, govorit će pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač, predsjednica Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Karin Kuljanić i ravnateljica Vesna Čavar, dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig i student Veleučilišta u Rijeci Antonio Brusić.

  Slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana darivatelja krvi je „Sigurna krv za sve“, a tema kampanje je redovito darivanje krvi i opći pristup sigurnoj transfuziji krvi.

  opširnije >>
 • Koncert Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova „Glazberna u Guveru! Večer filmske glazbe!“

  U suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom hrvatskog primorja Rijeka i pod pokroviteljstvom Primorsko goranske županije, u  četvrtak, 13. lipnja 2019. godine s početkom u 21.00 sat, u perivoju Guvernerove palače (Muzejski trg 1) učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova održat će poseban koncert“Glazbena u Guveru! Večer filmske glazbe!“.

  Učenici glazbene škole predstavit će se u novom ruhu, kao Rock&Roll bend te uz profesionalni razglas i rasvjetu izvest će klasike filmskih hitova.

  Ulaz na koncert je slobodan!

  opširnije >>
ispiši stranicu ispiši stranicu