Najave

Poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva iz Gorskog kotara gotovo 1,9 milijuna kuna iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ

U petak, 12. srpnja 2019. godine, s početkom u 11 sati u Željezničko tehničkoj školi Moravice (Školska 2a, Moravice), župan Zlatko Komadina sa suradnicima dodijelit će poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s područja Gorskog kotara, ugovore o bespovratnim sredstvima iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017.-2020. za 2019. godinu.

Cilj mjera je potaknuti konkurentnost poduzetnika te razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja malog gospodarstva na ruralnom području Županije kroz sufinanciranje nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti i sufinanciranje pripreme dokumentacije za EU natječaje. Također, izravne potpore poljoprivrednim gospodarstvima dodjeljuju se za nabavu opreme i pokretanje proizvodnje, sufinanciranje troškova certificiranja proizvoda i izrade dokumentacije za prijavu na Nacionalni program ruralnog razvoja te potpore zadrugama za uređenje poljoprivrednih putova.

Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva gotovo 500.000,000 kuna.  

ispiši stranicu ispiši stranicu