Najave

Podjela ugovora poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s otoka i priobalja iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ

U utorak, 23. srpnja 2019. godine, s početkom u 11.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 2. kat), župan Zlatko Komadina sa suradnicima podijelit će poduzetnicima i vlasnicima poljoprivrednih gospodarstva s područja otoka i priobalja, ugovore o bespovratnim sredstvima iz Programa provedbe mjera Ruralnog razvoja PGŽ za razdoblje 2017. - 2020. za 2019. godinu.

Iznos potpora za poduzetnike je gotovo 1,5 milijun kuna, a za vlasnike poljoprivrednih gospodarstva gotovo 500.000,000 kuna. Potpore će dobiti 31 poduzetnik i 15 vlasnika poljoprivrednih gospodarstva s područja otoka i priobalja.

Cilj mjera je potaknuti konkurentnost poduzetnika te razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja malog gospodarstva na ruralnom području Županije kroz sufinanciranje nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti i sufinanciranje pripreme dokumentacije za EU natječaje.

Također, izravne potpore poljoprivrednim gospodarstvima dodjeljuju se za nabavu opreme i pokretanje proizvodnje, sufinanciranje troškova certificiranja proizvoda i izrade dokumentacije za prijavu na Nacionalni program ruralnog razvoja.

ispiši stranicu ispiši stranicu