Najave

Novi projekt NZZJZ PGŽ za prevenciju i ranu detekciju kroničnih nezaraznih bolesti

U petak, 13. ožujka 2020. godine s početkom u 12 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, 1. kat) bit će predstavljen projekt NZZJZ PGŽ "Jačanje kapaciteta za prevenciju i ranu detekciju rizika i stanja vezanih uz kronične nezarazne i maligne bolesti u PGŽ i RH" vrijedan 946.463,07 kn.

Svrha projekta je jačanjem kapaciteta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ kao i drugih županijskih zavoda te domova zdravlja s područja RH, unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika za učinkovitije upravljanje i provedbu aktivnosti prevencije i rane detekcije kroničnih nezaraznih bolesti s naglaskom na šećernu bolest, kardiovaskularne i maligne bolesti.

Projekt se financira sredstvima EU iz Europskog Socijalnog Fonda, a partneri na projektu su Dom zdravlja PGŽ i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Projekt će predstaviti pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović, ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič, voditelj projekta iz NZJZPGŽ Darko Roviš i voditelj Službe za javno zdravstvo Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo Ranko Stevanović.

ispiši stranicu ispiši stranicu