Važne obavijesti

KORONA

COVID-19- važne obavijesti Doma zdravlja PGŽ

S ciljem sprječavanja daljnjeg širenja COVID-19, molimo sve korisnike naših usluga da fizički dolazak u ordinacije svedu na najmanju potrebnu mjeru, uz prethodni kontakt telefonom. 

Od dana 24.ožujka 2020. stupio je na snagu novi raspored rada ordinacija opće/obiteljske medicine, a od 25.ožujka 2020 i zdravstvene zaštite predškolske djece, pri čemu će dio timova biti dostupan u ordinacijama, a dio putem telefona i maila. 

Preporučuje se da u narednom razdoblju izabrane liječnike pacijenti kontaktiraju putem telefonskih linija i e-maila. Ukoliko liječnik ustanovi kako je potrebno da pacijent ipak dođe u ordinaciju, kontaktirati će tim koji je na zamjeni, te ga uputiti na pregled.

Svi kontakti liječnika opće/obiteljske medicine i pedijatara Doma zdravlja i koncesionara s područja Primorsko-goranske županije nalaze se pod rubrikom KONTAKTI na internetskoj stranici www.domzdravlja-pgz.hr.

Ugovorne stomatološke ordinacije Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Ispostave Rijeka od dana 25. ožujka 2020. raditi će isključivo na adresi Studentska 1 u Rijeci gdje će radnim danima, vikendima i praznicima u vremenu od 8-20 sati primati isključivo hitne slučajeve. Telefonski broj ordinacije je 051 494 896.

Dentalne ordinacije Doma zdravlja Primorsko-goranske županije na ostalim lokacijama Ispostave Rijeka biti će zatvorene, a timovi će biti dostupni putem maila.

Obavljanje specijalističkih pregleda, dijagnostike i ambulantne terapije odgađa se od 24.03.2020. do daljnjeg!

Thalassotherapia Crikvenica do daljnjeg odgađa obavljanje svih specijalističkih pregleda, dijagnostičkih pretraga, pružanje ambulantnih fizikalnih terapija te daljnje naručivanje pacijenata.

Zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj


S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta istalnog boravka.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je danas Odluku kojom se zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti COVID-19. Zabrana iz točke I. ove odluke ne odnosi se na:
 • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja
 • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe
 • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala,
 • izvješćivanje javnosti
 • stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb
 • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci iii starijim osobama iii kupnje hrane i osnovnih potrepština
 • putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne maze se obaviti od kuće
 • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju sirenja bolesti COVID- 19
Prilikom ulaska i izlaska s područja mjesta prebivališta i stalnog boravka moraju se poštovati sljedeće mjere:
 • socijalnog distanciranja
 • ne zadržavanja na javnim prostorima
 • posjedovati valjanu propusnicu
Propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi, odnosno izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožeri civilne zaštite.

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Rijeci, svoje propusnice za napuštanje područja Rijeke iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, mogu zatražiti putem maila: propusnice.cz@rijeka.hr.

Potrebni podaci za izdavanje ove propusnice su:
 1. Ime i prezime
 2. OIB
 3. Adresa
 4. Mjesto u koje odlazite prilikom napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
 5. Razlog napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
 6. Ime, prezime i OIB osobe zbog koje napuštate mjesto prebivališta i stalnog boravka
 7. Datum napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka
 8. Datum povratka u mjesto prebivališta i stalnog boravka

Također, počevši od sutra (24. ožujka), sve informacije o ovoj temi građani Rijeke mogu dobiti na broj telefona 051 209 478, koji je dostupan svakog dana (i vikendom) od 8 do 20 sati.

Uz navedeni telefon i dalje je aktivna i mail adresa Stožera civilne zaštite Grada Rijeke stozer.cz@rijeka.hr.

UPUTA o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II. Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj (Narodne novine broj 35/20) nalazi se na linku.
ispiši stranicu ispiši stranicu