Novosti

>

 • 22.9.2019

  O zdravstvenom turizmu u Hrvatskoj na konferenciji u Clevlendu

  Cleveland Predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Primorsko-goranske županije i ravnatelj Doma zdravlja Vladimir Mozetič na poziv američkih kolega sudjeluje na 4.Konferenciji ACAP-a u Clevelandu. Radi se o susretu američkih i hrvatskih stručnjaka iz područja zdravstva i zdravsvenog turizma. Prilika je to za direktnu promociju Primorsko-goranske županije kao regije zdravsvenog turizma s naglaskom na promociji županijskih institucija koje su nezaobilazan dio ove vrste turističke ponude, od thalassotherapija u Opatiji i Crikvenici do Lječilišta Veli Lošinj. Predstavljene su i aktivnosti Klastera zdravstvenog turizma, ali i Kvarner kao turistička regija s brojnim sadržajima usmjerenima na aktivan i zdrav odmor.

 • 20.9.2019

  Svečanost otvorenja obnovljene Zdravstvene stanice u Dražicama

  Svečanost otvorenja obnovljene Zdravstvene stanice u Dražicama Svečanim programom i simboličnim rezanjem vrpce danas je, povodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika jelenjske župe i Općine Jelenje, otvorena novouređena Zdravstvena stanica u Dražicama u kojoj su završeni temeljni radovi na unutarnjoj rekonstrukciji i energetskoj obnovi. Novi objekt otvorili su župan Zlatko Komadina i Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje.

 • 20.9.2019

  Vlada dala jamstvo za dovršetak broda kanadskog naručitelja

  sastanak Premijer Andrej Plenković sa suradnicima, posjetio je Brodogradilište “3.maj “ gdje se sastao s predstavnicima Uprave, radnika i Sindikata. Na sastanku su sudjelovali i župan Zlatko Komadina, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić te zamjenik gradonačelnika Marko Filipović. Svi su izrazili zadovoljstvo što je “3. maju” osigurana nova prilika. Uprava i radnici su optimistični i zahvalni na pomoći Vladi RH, Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci, ali i svim vjerovnicima koji su pomogli da se stvore uvjeti za novo “porinuće” našeg riječkog Brodograditelja.

 • 20.9.2019

  Župan održao sastanak s predstavnicima predstavnicima stranaka zastupljenim u Županijskoj skupštini - Rebalans 2019. i Proračun 2020.

  sastanak Župan Zlatko Komadina sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima stranaka zastupljenima u Županskoj skupštini. Tema sastanka bio je Rebalans proračuna za ovu godinu kao i Proračun Primorsko-goranske za 2020. Obje te točke na dnevni red Skupštine dolaze u studenom, a sastanak s predstavnicima stranaka je redoviti način informiranja o sadržaju ta dva dokumenta, ali i prilika za razgovor, prijedloge i sugestije.

 • 19.9.2019

  Na Sušaku počela gradnja nove bolnice za majku i dijete

  
Na Sušaku počela gradnja nove bolnice za majku i dijete
Na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka svečano je danas obilježen početak radova na izgradnji Nove bolnice na Sušaku. „Riječani su predugo čekali početak gradnje svoje nove bolnice, ali su dočekali”, rekao je župan Zlatko Komadina koji je s predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem sudjelovao na obilježavanju ovog velikog investicijskog projekta riječkog KBC-a.

 • 19.9.2019

  Udruga slijepih PGŽ obilježila 70.obljetnicu

  Udruga slijepih PGŽ obilježila 70.obljetnicu Prigodnom svečanosti održanoj danas u Guvernerovoj palači obilježena je 70. obljetnica djelovanja Udruge slijepih Primorsko-goranske županije. Čestitke u povodu ove vrijedne i velike obljetnice Udruzi je uputila zamjenica župana Marina Medarić te naglasila da Primorsko-goranska županija od samoga osnutka prati rad Udruge i financijski pomaže u organiziranju i obogaćivanju slobodnog vremena slijepi i slabovidnih osoba.

 • 19.9.2019

  Održana završna konferencija projekta MOSES

  Završna konferencija projekta MOSES Predstavnici Primorsko-goranske županije sudjelovali su na dvodnevnoj završnoj konferenciji na projektu "MOSES: Maritime and Multimodal transport services based on Ea Sea Way project" koja je održana u Trstu. Projekt MOSES je odobren za financiranje iz sredstava javnog poziva za Standard+projekte u okviru INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020.

 • 18.9.2019

  Potpisani ugovori o obnovi još 6 tradicijskih barki

  Arca Primorsko-goranska županija, kao vodeći partner na projektu Arca Adriatica osigurava obnovu 6 tradicijskih barki, od ukupno 19 predviđenih projektom , čiji je odabir izvršen putem javnog natječaja. Kriteriji za odabir su bili izvornost barke, povijesna vrijednost plovila, tehnički kriteriji za tradicijska plovila, dosadašnji doprinos prijavitelja u očuvanju i revitalizaciji maritimne baštine, sudjelovanje na manifestacijama zasnovanim na pomorskoj baštini (festivali mora, smotre i regate i sl.), sudjelovanje u radionicama tradicijskih pomorskih i brodograditeljskih vještina, te udio financiranja prijavitelja u obnovi barke.

 • 18.9.2019

  Započeli radovi rekonstrukcije županijske ceste Mladenići-Ronjgi

  Započeli radovi rekonstrukcije županijske ceste Mladenići-Ronjgi Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Viškovo Sanja Udović sa suradnicima obišli su radove na rekonstrukciji dijela županijske ceste Ž 5055, I. faza dionica Mladenići-Ronjgi. Rekonstrukciju dijela županijske ceste Ž 5055, I. faza dionica Mladenići-Ronjgi provodi Općina Viškovo u suradnji s Županijskom upravom za ceste PGŽ i Komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija, dok istovremeno HEP ODS izvodi radove na prelaganju EE instalacija.

 • 17.9.2019

  Završna konferencija projekta ArTVision+

  Artvision
U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka održana je završna konferencija projekta ArTVision+. Prisutne su pozdravili, u ime vodećeg projekta Primorsko-goranske županije, zamjenica župana Marina Medarić, Hrvoje Grancarić, projekt-manager programa prekogranične suradnje INTERREG i Susanna Torres, izvršna asistentica voditelja EU projekata u Zakladi Pino Pascali.


ispiši stranicu ispiši stranicu