Novosti

>

 • 20.8.2018

  Press kolegij: Župan Komadina traži od Vlade da odgovorno, žurno i efikasno pronađe rješenje za stanje u "Uljaniku" i "3.maju"

  Bootcamp"Nakon tragičnog događaja u bolnici Lopača i obilaska požarišta tijekom iste večeri mogu reći da je situacija sada pod kontrolom. Kao što sam odmah i najavio naša ustanova, Psihijatrijska bolnica Rab, već je preuzela 12 pacijenata i spremna je preuzeti sve pacijente s psihijatrijskom indikacijom ukoliko to bude potrebno. U ovom trenutku procjena je da će Rab preuzeti dvadesetak pacijenata iz Lopače. Ostali su zbrinuti unutar same bolnice u Lopači ili u riječkom KBC-u", izjavio je na današnjoj press konferenciji župan Zlatko Komadina.

 • 20.8.2018

  Upisi na Bootcamp IT

  BootcampU tijeku su upisi na Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera. Edukaciju provode Centar tehničke kulture Rijeka i Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, a partneri na projektu su Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka te Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka.

 • 18.8.2018

  Svečana sjednica općine Brod Moravice

  Svečana sjednica Brod Moravice

  U Domu kulture u Brod Moravicama održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Brod Moravice. U ime Primorsko-goranske županije čestitke na predanom radu uputio je  zamjenik župana Petar Mamula. Na sjednici su podijeljena priznanja i ovogodišnjim laureatima.

 • 18.8.2018

  Župan Zlatko Komadina i pročelnik Ureda županije Goran Petrc posjetili požarište Psihijatrijske bolnice Lopača

  Foto: Dževad Bećar

  Župan Zlatko Komadina i pročelnik Ureda županije Goran Petrc posjetili su Psihijatrijsku bolnicu Lopača u kojoj je u petak u poslijepodnevnim satima izbio požar u kojem je jedan pacijent smrtno stradao. Sinoć su požarište obišli i premijer Andrej Plenković sa suradnicima te zamjenik riječkoga gradonačelnika Nikola Ivaniš. Župan Komadina u izjavi medijima izrazio je sućut obitelji preminulog pacijenta te zaželio brz oporavak nastradalima."Županija stavlja na raspolaganje Psihijatrijsku bolnicu na Rabu za smještaj kroničnih bolesnika iz Lopače. U ovako teškoj situaciji važno je naglasiti i pohvaliti brzu reakciju interventnih službi. Uz vatrogasce, na teren su izašli timovi hitne medicinske pomoći iz Rijeke, Crikvenice i s Krka, i svi su ozlijeđeni u vrlo kratkom vremenu prebačeni u riječki KBC”, rekao je župan.

 • 17.8.2018

  3. Vrbnička zvona

  BootcampPovodom blagdana Velike Gospe u organizaciji Općine Vrbnik, TZO Vrbnik i umjetničke i produkcijske organizacije "Mittel Europe Ensemble" na Trgu Škujica u Vrbniku održan je glazbeno-scenski program "3. Vrbnička zvona".

 • 17.8.2018

  Lokve i Klana obilježile dan svojih općina

  Dan općine Lokve Zamjenik župana Marko Boras Mandić sudjelovao je sinoć na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Klane kojom je obilježen jubilej, 25.obljetnica osnutka ove općine kao i blagdan sv.Roka zaštitnika Klane. Čestitajući Dan Općine pohvalio je lokalnu vlast na postignutim rezultatima u proteklih 25 godina te naglasio kako Klana svojim skromnim proračunskim sredstvima uspijeva održati utrku s bogatijim općinama. Poručio je kako Klanu vidi i kao područje turističkog razvoja te istaknuo pomoć i podršku Županije u realizaciji razvojnih projekata Općine.

  Zamjenik Boras Mandić jučer je također prisustvovao i svečanosti u Golubinjaku gdje je Općina Lokve svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježila svoj Dan. U pozdravnom govoru naglasio je kako treba inzistirati na promijeni zakonodavstva kako bi daleko više novca nego što je to sada slučaj ostajalo lokalnim samoupravama, a područjima poput Gorskog kotara dodatnim povlasticama olakšalo život, ubrzalo razvoj i zadržalo stanovništvo.

 • 15.8.2018

  58. Sabor trubača u Guči

  58. Sabor trubača u Guči Proteklog vikenda je u posjeti gradu Čačku i općini Lučani –Guča boravila novoosnovana udruga „Gomirje u srcu 1599“, koja je u suradnji sa nogometnim klubom Gomirje organizirala putovanje i posjet 58. Saboru trubača u Guči, jednom od najvećih svjetskih festivala, koji se po broju posjetitelja smješta odmah iza karnevala u Riju i Oktoberfesta u Munchenu.

 • 15.8.2018

  Čestitamo blagdan Vele Gospe

  Blagdan Vele Gospe na Trsatu

  Svim građanima Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije čestitamo

  BLAGDAN VELE GOSPE

 • 14.8.2018

  Završna svečanost međunarodnog volonterskog projekta Eco Heritage Task Force 2018

  Završna svečanost međunarodnog volonterskog projekta Eco Heritage Task Force 2018 U Odgojnom domu Mali Lošinj – podružnica Cres održana je završna svečanost međunarodnog volonterskog projekta Eco Heritage Task Force 2018 na kojoj su sudionici prezentirali su svoj rad i boravak u Primorsko-goranskoj županiji. Završnom druženju prisustvovala je zamjenica župana Marina Medarić koja je pritom podijelila zahvalnice svim sudionicima projekta.

 • 13.8.2018

  Skrad proslavio Dan Općine

  Dan Općine Skrad U skradskom Domu kulture svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine. U ime Primorsko-goranske županije sjednici je prisustvovao potpredsjednik Županijske skupštine PGŽ Robert Maršanić. Čestitajući Skrajanima njihov dan, Maršanić je podsjetio kako županija izdvaja dosta novca za pomoć općinama i gradovima Gorskog kotara, pa tako i u općinu Skrad. Suradnja i pomoć nastaviti će se i u buduće.


ispiši stranicu ispiši stranicu