Novosti

>

 • 24.8.2019

  Ljetno lice Platka predstavilo pseći kutak

  Platak
U sklopu manifestacije Ljetno lice Platka prvi puta se prezentirao Pseći kutak posvećen kućnim ljubimcima. U organizaciju Psećeg kutka se aktivno uključila i Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije, čiji su predstavnici informirali prisutne o zakonskim obvezama i odgovornom ponašanju vlasnika pasa.

 • 22.8.2019

  Obilježen Dan Općine Lokve

  Obilježen Dan Općine Lokve Svečanom sjednicom koja je održana u Domu kulture obilježen je Dan Općine Lokve. U ime Primorsko-goranske županije sjednici je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač.

 • 22.8.2019

  I kućni ljubimci u programu Ljetnog lica Platka

  27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku U subotu 24. kolovoza, treću godinu zaredom održat će se Ljetno lice Platka u sklopu kojeg će i kućni ljubimci imati svoj kutak. Naime, u suradnji s Koordinacijskom radnom skupinom za zaštitu životinja PGŽ-a, organiziran je pseći kutak.

 • 21.8.2019

  Primorsko-goranska županija sudjeluje u EU projektu BLUE ISLANDS

  27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku Primorsko-goranska županija sudjeluje u EU projektu BLUE ISLANDS koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) u okviru Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B MEDiteran 2014.- 2020.

 • 20.8.2019

  27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku

  27 susjedstava i Porto Etno – uigravanje počelo u Gomirju, nastavlja se u Čavlima i Vrbniku Uvod u ovogodišnje izdanje Porto etno - festivala svjetske glazbe i gastronomije - kao dijela programa Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture prošlog je vikenda započelo u Gomirju – jednoj od triju odabranih lokacija. Lokacije su dio 27 susjedstava programskog pravca Rijeke 2020 čiju provedbu sufinancira Primorsko-goranska županija.

 • 19.8.2019

  Dan Općine Brod Moravice

  Dan Općine Brod Moravice Svečanom sjednicom u Brod Moravicama obilježen je Dan Općine i Župe Brod Moravice. U ime Primorsko-goranske županije sjednici je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač. U svom obraćanju pročelnica je skrenula pažnju na projekt „Sretna sela“ kojim se u okviru EPK Rijeka 2020 može puno toga napraviti.

 • 19.8.2019

  Malinska zaplovila na "jidra"

  Zajedno u ratu – zajedno u miru, 1995-2020. U Malinskoj se proteklog vikenda prvi put održala Smotra i regata tradicijskih barki „Homo na jidra“ u sklopu europskog projekta "Arca Adriatica – Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine", sufinanciranoga sredstvima EU fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

 • 19.8.2019

  Svečana sjednica Općinskog vijeća Klane

  Svečana sjednica Općinskog vijeća Klane Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je Dan Općine Klana i blagdan zaštitnika Sv.Roka. Načelnica Željka Šarčević Grgić u prigodnom je obraćanju istaknula da su projekti za poboljšanje života najstarijih i najmlađih mještana Klane prioritet općinske vlasti te naglasila da se od 1. rujna po prvi puta u Dječjem vrtiću otvara i grupa jasličke dobi.

 • 16.8.2019

  Deseci tisuća vjernika pohodili Svetište Majke Božje Trsatske

  Deseci tisuća vjernika pohodili Svetište Majke Božje Trsatske U Svetištu Majke Božje Trsatske tradicionalno je proslavljen blagdan Velike Gospe. Kroz cijeli dan, to najstarije marijansko svetište u Hrvatskoj, posjetilo je više desetaka tisuće vjernika, a središnju svečanu misu predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić. Svetoj misi prethodila je hodočasnička procesija s likom Gospe Trsatske kojoj se priključila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović. Ispred Primorsko-goranske županije svetkovini ovog celikog kršćanskog blagdana nazočio je potpredsjednik Županijske skupštine Robert Maršanić.

  (Izvor: rijecanin.rtl.hr / Photo: Nel Pavletic/PIXSELL)

 • 16.8.2019

  Koga briga - 2019.

  Koga briga 2019.Iz udruge Koga briga pristiglo je podsjećanje na ostale akcije koje slijede:

  Naime, jedan tjedan uoči plivanja, odnosno 17. kolovoza, na našoj omiljenoj plaži "Morski prasac" organiziramo i humanitarno natjecanje u kuhanju brudeta, a svoja kuharska umijeća pokazat će političari, novinari, sportaši, glazbenici..., ukupno 15 ekipa čije će "radove" na kraju ocijeniti poznati, priznati i vrhunski kuhar, naš Riječanin Mate Janković! Porcija brudeta i palente bit će prodavana po cijeni 30.00 kuna (tko hoće, može dati i više). Početak kuharskog nadmetanja je predviđen za 17.00 sati.


ispiši stranicu ispiši stranicu