Novosti

>

 • 18.1.2019

  Rekordna turistička sezona na Kvarneru

  Rekordna turistička sezona na Kvarneru Župan i predsjednik TZ Kvarnera Zlatko Komadina i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov održali su konferenciju za novinare s osvrtom na ostvarene turističke rezultate u 2018. godini na Kvarneru te najavili aktivnosti za 2019. godinu. Uvodno je župan istaknuo kako je 2018. godina bila rekordna. Kvarner je posjetilo 4% više gostiju što (3milijuna dolazaka) koji su ostvarili 2% više noćenja (19 milijuna noćenja) u odnosu na 2017. godinu.

 • 17.1.2019

  Druženje s članovima slovenske zajednice u Gradu Čabru

  Druženje s članovima slovenske zajednice u Gradu Čabru U okviru posjeta ministra za Slovence u zemejstvu i po svijetu Petra J. Česnika, u vatrogasnom domu u Prezidu održalo se druženje s članovima slovenske zajednice u Gradu Čabru.

 • 16.1.2019

  Kreativni natječaj Hrvatske zajednice županija

  Kreativni natječaj Hrvatske zajednice županija Hrvatska zajednica županija raspisala je kreativni natječaj EU2ME kojim se želi potaknuti mlade da sami stvaraju i razmišljaju o Europskoj uniji, kao i svim pozitivnim aspektima koje je članstvo u Europskoj uniji donijelo Republici Hrvatskoj. Ovaj kreativni natječaj dio je projekta CROSSOVER kojeg Hrvatska zajednica županija provodi u sklopu programa Europa za građane.

 • 15.1.2019

  Župan na sastanku u Vladi: PGŽ ostaje u sastavu jedinstvene Jadranske statističke regije

  Župan na sastanku u Vladi: PGŽ ostaje u sastavu jedinstvene Jadranske statističke regije Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatske zajednice županija i Udruga općina i gradova kako bi ih informirao o prijedlogu novih statističkih regija u RH. Sastanku je prisustvovao i župan Zlatko Komadina koji kaže kako je Vlada prezentirala prijedlog temeljen na analitičkoj podlozi Instituta za razvoj i međunarodne odnose, a kojeg bi do kraja mjeseca trebala poslati u Bruxelles.

 • 15.1.2019

  Potpisan porazum između Sveučilišta u Rijeci i Doma zdravlja PGŽ

  Potpisivanja sporazuma između Sveučilišta u Rijeci i Doma zdravlja PGŽ Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija i ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič potpisali su Sporazum o pružanju zdravstvene zaštite i korištenju prostora i opreme za potrebe ordinacije opće/obiteljske medicine Doma zdravlja PGŽ. Dom zdravlja PGŽ će pružati primarnu zdravstvenu zaštitu iz osnovnog i kada je primjenjivo, dopunskog zdravstvenog osiguranja studentima, djelatnicima i drugim osiguranicima, ukoliko se opredijele za tim opće/obiteljske medicine koji radi u prostorima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

 • 14.1.2019

  Župan Komadina:Očekujem ostavku direktora Ekoplusa

  Press kolegij „U 2019.godinu ulazimo s pet otvorenih tema, a to su „3.maj“, Marišćina, LNG terminal, KBC Rijeka i EPK 2020“, rekao je na redovnoj tjednoj konferenciji za novinare župan Zlatko Komadina. Kriza brodogradnje koja je eskalirala prošle godine dovela je 3.maj do predstečajnog postupka, koji se po ocjeni župana, mogao izbjeći da je Vlada brže reagirala.

 • 10.1.2019

  Ermina Duraj dobitnica nagrade PRO PR Awards

  Pro PR Organizacijski odbor PRO PR konferencije, u sklopu kojega djeluje i Komisija PRO PR Awards, objavio je imena dobitnika priznanja PRO PR Awards u kategorijama PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager te PRO PR Awards. PRO PR Vision City namijenjen je gradu u zemlji domaćinu PRO PR konferencije, koji je zahvaljujući kontinuiranoj komunikaciji ostvario pozitivan publicitet na regionalnoj i međunarodnoj razini. S obzirom na to da je zemlja domaćin 17. PRO PR konferencije Hrvatska, priznanje u ovoj kategoriji pripalo je Gradu Malom Lošinju.

 • 9.1.2019

  Ledeno doba u Tunelu

  Ispraćaj stare godine u Fužinama U prostoru Tunela Ri, u sklopu manifestacije Advent u Tunelima, izvedena je druga po redu, edukativna radionica Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Ledeno doba u Tunelu. Djeca su se upoznala s terminom ledeno doba te su imala priliku razgovarati o uvjetima života tokom oledbi, ledenodobnim životinjama i njihovim prilagodbama na hladne životne uvjete te životu čovjeka i životinja u špilji.

 • 6.1.2019

  Mir Božji, Hristos se rodi!

  Hristos se rodi! Svim stanovnicima Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije koji slave Božić prema julijanskom kalendaru upućujemo srdačne i iskrene čestitke. Mir Božji, Hristos se rodi!

 • 1.1.2019

  Sretna nova 2019. godina

  Sretnu novu 2019. želi Vam PGŽ Svim građanima Primorsko-goranske županije želimo sretnu i uspješnu novu 2019. godinu.


ispiši stranicu ispiši stranicu