Novosti

>

 • 19.5.2018

  17. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  17. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije Na igralištu NK Mune u Munama održan je 17. olimpijski festival Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, koji organiziraju Dječji vrtić Matulji i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije.

 • 18.5.2018

  Primorsko-goranska županija dobila status Županija-prijatelj djece, među prve dvije županije u Hrvatskoj

  Primorsko-goranska županija dobila status Županija-prijatelj djece, među prve dvije županije u Hrvatskoj
Na svečanosti povodom 15 godine Hrvatske zajednice županija održanoj u Saboru, županu Zlatku Komadini uručena je povelja za dobivanje statusa Županija-prijatelj djece. Prve županije u Hrvatskoj koje su zaslužile taj status su Primorsko-goranska i Krapinsko-zagorska županija.

 • 18.5.2018

  Srednje škole i učenički domovi PGŽ na manifestaciji „Kamo dalje“

  Kamo dalje
Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin otvorile su danas u Kampusu manifestacija „Kamo dalje“ na kojoj su učenicima završnih razreda osnovnih škola predstavljenii obrazovni programi srednjih škola Primorsko-goranske županije kao i aktivnosti učeničkih domova PGŽ.

 • 18.5.2018

  Održana 10. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ

  Održana 10. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ
U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je 10. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

 • 18.5.2018

  Svečanost obilježavanja 15. godišnjice od osnutka Hrvatske zajednice županija

  Svečanost obilježavanja 15. godišnjice od osnutka Hrvatske zajednice županija
U Maloj vijećnici Hrvatskog sabora u Zagrebu održana je svečanost obilježavanja 15. godišnjice od osnutka Hrvatske zajednice županija. Kao prvi predsjednik Hrvatske zajednice županija prisutne je pozdravio župan Zlatko Komadina istaknuvši kako mu je čast biti među ljudima koji su zajedno s njim prije 15 godina promišljali potrebu decentralizacije Republike Hrvatske i međusobne organizacije razine regionalne samouprave.

 • 18.5.2018

  Fotografija iz PGŽ osvojila drugo mjesto na foto natječaju „Volim svoju županiju“

  Kongres Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola i Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja
Na treće izdanje foto natječaja Hrvatske zajednice županija pristiglo je rekordnih 2835 fotografija iz svih dijelova Hrvatske. Prema ocjeni stručnog žirija, fotografija Višnje Magdalene Bolf iz naše Županije osvojila je drugo mjesto dok je Lucijan Španića iz Ličko senjske-županije pobjednik natječaja. Treće mjesto pripalo je Igoru Luliću, čija će fotografija predstavljati Brodsko-posavsku županiju.

 • 17.5.2018

  11. Sjednica Županijske skupštine

  Županijska skupština Održana je 11. Sjednica Županijske skupštine. Na dnevnom redu bilo je 20 točaka, a članovi Skupštine raspravljali su o prijedlogu godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna PGŽ, izvješću o radu Županijske uprave za ceste, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama. Najavljujući raspravu o proračunu, pročelnik Krešimir Parat rekao je da Proračun Primorsko-goranske županije kao i prethodne dvije godine iskazuje suficit i na konsolidiranoj i na županijskoj razini.

 • 17.5.2018

  Obilježen Dan Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci

  Obilježen Dan Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je svečanost povodom 45. Dana Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci. Uz izvješća o radu u protekloj godini koja su podnijeli rektorica Snježana Prijić - Samaržija i predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Pegi Pavletić, prisutnima su se obratili zamjenica župana Marina Medarić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović te predsjednik rektorskog zbora RH Vlado Guberac.

 • 17.5.2018

  Svi na Platak!

  Svi na Platak! "Krenuo je proljetno-ljetni dio događanja na Platku", tim riječima zamjenik župana Marko Boras Mandić započeo je konferenciju za novinare na temu Platka i manifestacije koja će se održati ovu subotu.

 • 17.5.2018

  Održana akcija "Motociklom u život"

  Motociklom u životČetrnaesta akcija "Motociklom u život" održana je na Automotodromu "Grobnik". U akciji je sudjelovalo 22 kandidata koji su kroz zanimljiv i dinamičan program upoznati s važnim temama u cilju povećanja sigurnost u prometu vozača motocikla.


ispiši stranicu ispiši stranicu