Novosti

>

 • 29.11.2018

  Zahtjev za prisustvovanje sjednici Županijske skupštine

  Sukladno Odluci o određivanju broja osoba kojima se osigurava istodoban neposredan uvid u rad Županijske skupštine Primorsko-goranske županije ("Službene novine" 9/15) zahtjev za prisustvovanje sjednici Županijske skupštine može se podnijeti po objavi dnevnog reda Županijske skupštine na internetskim stranicama, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 48 sati prije početka sjednice.

  Odluka o određivanju broja osoba kojima se osigurava istodoban nepoosredan uvid u rad Županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

  Zahtjev se podnosi elektronskim putem ili putem telefaksa na slijedećim obrascima:

 • 19.11.2018

  Press kolegij: Župan Komadina o Ekoplusu: Uprava nema mandat da petlja nego da riješi problem

  Press Na redovnom tjednom press kolegiju župan Zlatko Komadina te pročelnici Nada Milošević, Dragica Marač, Krešimir Parat i Ljudevit Krpan izvijestili su novinare o aktualnostima u Županiji.

 • 16.11.2018

  11. sjednica Savjeta za zdravlje PGŽ na temu palijative

  11. sjednica Savjeta za zdravlje PGŽ na temu palijative Održana je 11. sjednica Savjeta za zdravlje PGŽ, a na dnevnom redu bili su konstituiranje novog saziva Savjeta, izvješće o rezultatima na području palijativne skrbi u PGŽ za protekli jednogodišnji period te predstavljanje i uloga JU Regionalna razvojna agencija PGŽ u prijavi i provedbi EU projekata. Sjednici je prisustvovala i pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić.

 • 16.11.2018

  Najavljeni novi avioprijevoznici i linije Zračne luke Rijeka

  Najavljeni novi avioprijevoznici i linije Zračne luke Rijeka Zamjenik župana Marko Boras Mandić i direktor Zračne luke Rijeka Tomislav Palalić najavili su na današnjoj konferencije za novinare uvođenje novih linija s krčkog aerodroma. Istaknuli su također da je Zračna luka Rijeka u 2018.godini oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši sada već preko 180.000 putnika, cargo promet od 4.000t tereta, te preko 5.000 operacija, uz napomenu da je upravo u proteklom listopadu prvi put u povijesti premašen broj od 1.000 operacija u jednom mjesecu. Takav romet prate i financijski rezultati pa će Zračna luka ovu godinu zakjljučiti s preko 27 milijuna kuna prihoda

 • 16.11.2018

  Završena sanacija krova OŠ Klana

  Završena sanacija krova OŠ Klana Osnovna škola Klana nedavno je proslavila 50. godišnjicu škole te 175. obljetnicu školstva u Klani te su župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili školu povodom dovršenja radova na krovu zgrade. Za radove na sanaciji krova, Primorsko-goranska županija izdvojila je 700 tisuća kuna. Također, Županija je dodatno financirala stolariju škole u iznosu od 600 tisuća kuna, a prošle godine i sanaciju kotlovnice.

 • 16.11.2018

  Sabatina 2018. svoje mjesto pronašla na Lošinju

  Sabatina 2018. svoje mjesto pronašla na Lošinju U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije u Malom Lošinju svečano je otvoren 28. Međunarodni susret vinogradara i vinara Sabatina 2018. Ovo je prvi puta da je Sabatina održana u Primorsko-goranskoj županiji koja je ove godine preuzela i ulogu supokrovitelja manifestacije.

 • 15.11.2018

  Premijer Plenković te ministri Horvat i Butković u 3. maju

  Sastanak 3mja Premijer Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom i Olegom Butkovićem nazočio je sastanku u Brodogradilištu “3. maj”. Predstavnik radnika Juraj Šoljić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj pomoći, ali je izrazio strah zbog presporog dolaska plaća.

 • 15.11.2018

  15. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije u Konferencijskoj dvorani „Transadria“. Sjednica je započela Aktualnim satom, a na dnevnom redu je ukupno 15 točaka te će članovi odlučivati o prijedlogu II. izmjena i dopuna Proračuna PGŽ za 2018.g. s projekcijama za 2019. i 2020.g., osnivanju Fonda solidarnosti za djecu i mlade Primorsko-goranske županije, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama. Među točkama dnevnog reda bila je i prijedlog odluke o razrješenju predsjednika Županijske skupštine.

 • 15.11.2018

  Mali Lošinj u znaku masline

  Mali Lošinj u znaku masline U hotelu Bellevue u Malom Lošinju sinoć je svečano otvorena međunarodna radionica pod nazivom “Kulturna ruta – Put maslina”. Događanjem u organizaciji Ministarstva turizma uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera te Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja, obilježava se hrvatsko predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe te predsjedanje Srednjoeuropskom inicijativom.

 • 14.11.2018

  Pomoć švicarske vlade: Goranima 21,5 milijuna franaka za projekte vodoopskrbe i odvodnje

  vODOOPSKRBA I ODVODNJA Otvoreni su radovi na projektima poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture u Delnicama, Fužinama i Brod Moravicama koji će pridonijeti zaštiti podzemnih voda i održivom gospodarskom razvoju.


ispiši stranicu ispiši stranicu