Novosti

>

15. 1. 2016

Obilazak Doma za starije osobe Salvia

Dom za starije osobe SalviaZamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak obići će nedavno otvoreni  Salvia Senior Residence, Dom za starije osobe Salvia u Crikvenici. Tom prigodom ravnateljica Doma Salvia Karolina Kudelić-Rasonja uručila je i novčanu donaciju namijenjenu Centru za rehabilitaciju "Fortica" u iznosu od 10.000 kuna.

Zamjenica župana istaknula je zadovoljstvo jer je na području naše županije otvoreno prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj sagrađeno po europskom modelu domova četvrte generacije s vrhunskim standardima u svim segmentima djelatnosti.

Medarić je naglasila da uz smještajne kapacitete, sadržaji kao što su medicinski sadržaji, kulturno-zabavne i sportsko-rekreativne aktivnosti te domaća kuhinja omogućuju korisnicima bolju integraciju i život sličniji životu kod kuće.

"Primorsko-goranska županija je u svojoj razvojnoj strategiji usluge ovog tipa predvidjela kao jedan od razvojnih prioriteta. Županija je osnivač 4 doma za starije i nemoćne i redovito ulaže u poboljšanje standarda za korisnike domova. Ponosni smo na svoje domove na Krku, u Opatiji, na Malom Lošinju i u Rijeci u kojima je trenutačno smješteno oko 780 starijih i nemoćnih osoba. Na listama podnijetih zahtjeva za smještaj u županijske domove trenutno se nalazi ukupno oko 1.200 zainteresiranih osoba. Od starosti ne možemo pobjeći, u njoj moramo uživati a siguran i udoban smještaj s mediteranskom klimom i pogledom koji seže prema Krku i Kvarnerskoj rivijeri zasigurno omogućuju posebnu kvalitetu života", poručila je Medarić.

Dom Salvia je prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj izgrađeno po europskom modelu domova četvrte generacije koji podrazumijeva bolju integraciju korisnika i njihovo sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima. Dom ima tri tipa smještaja: sobe i apartmane, sobe s pojačanom skrbi te apartmane koji se prodaju.

Projekt je financiran kreditom HBOR-a, a ukupna vrijednost investicije je 80 milijuna kuna.

 

Zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i...

Posted by Primorsko-goranska županija on Friday, January 15, 2016

ispiši stranicu ispiši stranicu