Novosti

>

12. 5. 2016

Promocija novog projekta tradicijske glazbe "Adria Microtonalis"

Press muzikaU sjedištu Primorsko-goranske županije održana je konferencija za novinare o novom projektu promocije hrvatske tradicijske glazbe "Adria Microtonalis".

Projekt provodi ustanova "Ivan Matetić Ronjgov" u suradnji s Hrvatskom udrugom mikrotonalnog umjetničkog stvaralaštva iz Zagreba. Riječ je o promociji hrvatske tradicijske glazbe te razvitku i unaprjeđenju suvremene autorske mikrotonalne glazbe. Mikrotonalna glazba već je prepoznata kao smjer razvoja glazbe u budućnosti, a hrvatska tradicijska glazba  s područja Istre, Like, Hvara i drugih hrvatskih krajeva pruža izvanredne primjere mikrotonalnog sustava.

Na konferenciji su sudjelovali pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić, ravnatelj Ustanove "Ivan Matetić Ronjgov" Darko Čargonja i muzikologinja dr.sc. Diana Grgurić.

Najavljen je promotivni koncert projekta "Adria Microtonalis" održat će se u utorak, 17. svibnja 2016. godine u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja s početkom u 20 sati.

ispiši stranicu ispiši stranicu