Novosti

>

30. 5. 2017

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova: ravnopravnost na lokalnoj razini

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova PGŽU sjedištu Županije održana je 19. sjednica županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova, na temu Europske povelje o ravnopravnosti spolova na lokalnoj razini koju je Primorsko-goranska županija potpisala u studenom 2016. godine.

Na sjednici se razgovaralo o mogućnostima djelovanja temeljem Povelje i njenog akcijskog plana, pojašnjenje pristupa određenim temama koje pokriva Povelja, poput javne nabave, sporta i kulture te što podrazumijevaju u stvarnom životu određene zajednice, a mogla su se čuti iskustva i praktični i konkretni primjeri iz Finske koje je predstavila posebna gošća - bivša finska pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Pirkko Makinen.

Kako u Povelji stoje jasno određena područja koje treba obraditi, te postoji Vodič za izradu akcijskog plana, raspravljalo se o tome kako primjeniti dobar akcijski plan i odgovoriti na konkretne probleme ravnopravnosti u društvu.

Makinen je kroz primjere iz prakse i praktične prijedloge Povjerenstvu dala osnovne smjernice kako učiniti male korake za ostvarivanje ovog velikog i značajnog cilja.

ispiši stranicu ispiši stranicu