Novosti

>

26. 4. 2018

Predsjednik Županijske skupštine na inauguraciji Počasnog konzulata Kraljevine Belgije u Opatiji

Predsjednik Županijske skupštine na inauguraciji Počasnog konzulata Kraljevine Belgije u Opatiji U Centru Gervais u Opatiji predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić sudjelovao je na svečanoj inauguraciji Počasnog konzulata Kraljevine Belgije u Opatiji. Tim povodom veleposlanik Kraljevine Belgije, Philippe Benoit, uzvanicima je predstavio počasnog konzula Ivana Kovačića čija će nadležnost obuhvaćati Istarsku, Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju.

Izrazivši zadovoljstvo iznimno dobrim odnosima između dviju zemalja – Hrvatske i Belgije, veleposlanik Benoit naglasio je kako je otvaranje Počasnog konzulata u Opatiji dodatni iskorak u unapređenju suradnje. Počasni konzul, Kovačić pojasnio je kako će u okviru svojih nadležnosti biti zadužen za belgijske državljane koji će boraviti na području njegove jurisdikcije, ali i kako će posebne napore uložiti u iznalaženje novih mogućnosti za gospodarsko povezivanje i jačanje poslovne suradnje između dviju zemalja.

Sudionici primanja imali su prigodu uživati u glazbenom programu i recitalima renomiranog belgijskog umjetnika Thomasa Baetéa, svirača viole da gambe, ujedno i profesora srednjovjekovne glazbe u Bruxellesu i Leuvenu u Belgiji.

Uz predsjednika Županijske skupštine svečanom događanju nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, Edita Stilin.

ispiši stranicu ispiši stranicu