Novosti

>

5. 10. 2017

Svečanost povodom Svjetskog dana učitelja

Svjetski dan učiteljaU Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja održana je svečanost povodom Svjetskog dana učitelja. Tom prigodom zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, dodijelili su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama.

"Županija posebno ulaže u školstvo na područjima posebne skrbi, a to su otoci i Gorski kotar. Prije nekoliko dana otvorena je rekonstruirana škola u Baškoj, a svake godine nekoliko objekata se obnovi. Nadamo se da nas porezne reforme neće onemogućiti u takvim nastojanjima u budućnosti", rekao je zamjenik župana Petar Mamula dodavši da se na državnoj razini premala sredstva ulažu u znanost i obrazovanje.

"Ovo je prigoda da svim učiteljima izrazimo zahvalnost za predanost, rad i trud koji ulažu kako bi na najbolji način odgojili i obrazovali naše učenike", rekla je pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.

 
Za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika pristiglo je 17 prijedloga, dok je za najuspješniju odgojno-obrazovnu ustanovu konkuriralo 9 ustanova. Izbor najuspješnijih obavilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja. Povjerenstvo je izabralo tri najuspješnije ustanove (jedan vrtić te po jedna osnovna i srednja škola) i 6 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. Iznos ovogodišnje nagrade za svakog nastavnika je 3.000 kuna, a za svaku ustanovu 4.000 kuna.

U skladu s Pravilnikom o dodjeli Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja vrednovala se uspješnost po rezultatima rada, ugled u svom okruženju, uspješnost učenika na natjecanjima znanja, umijećima i sposobnostima te u nastavku školovanja, postignuti rezultati u poboljšanju kvalitete života djece i mladeži s teškoćama, javna djelatnost i javni stručni rad te prinos općem napretku.

Dobitnici županijskih nagrada, odgojno-obrazovne ustanove:

  1. Dječji vrtić "Zlatna ribica", Kostrena,
  2. Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko,
  3. Učenički dom "Podmurvice", Rijeka.

Dobitnici županijskih nagrada, odgojno-obrazovni djelatnici:

  1. Kristina Weiner, Dječji vrtić "Vladimir Nazor", Kastav,
  2. Ina Randić-Đorđević, Osnovna škola "Kostrena",
  3. Irena Žagar-Božićević, Osnovna škola "Eugen Kumičić", Rijeka,
  4. Ana Pasarić, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk,
  5. Marina Pavlić, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka,
  6. Dina Dežmar, Centar za odgoj i obrazovanje, Rijeka.

U ime nagrađenih obratila se Ina Randić Đorđević.

U prigodnom programu nastupili su brojni izvođači: članovi gudačkog kvarteta Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka; Matej Žerovnik, IV.r., prva violina, Dalia Cossetto, III.r., druga violina, Benjamin Klanjac, I.r.viola i Alida Cossetto, I.r. violončelo. Ansambl je oformio profesor savjetnik Mauro Šestan.

Također su nastupili Petra Zoretić, učenica trećeg razreda GŠIMR u klasi profesora Gorana Prše na saksofonu i Dinora Stipaničić, učenica 4. Razreda OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

ispiši stranicu ispiši stranicu