Novosti

>

22. 5. 2017

Press kolegij: sufinanciranje manifestacija od općeg značaja, te ulaganja u poljoprivredu i Projekt Šapjane

Press kolegijU sjedištu Županije pročelnici Goran Petrc i Melita Raukar te glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Mladen Šćulac održali su redovitu tjednu konferenciju za novinare Primorsko-goranske županije.

Pročelnik Petrc čestitao je HNK Rijeci na osvojenom naslovu prvaka Hrvatske te je čestitao Armadi i svim navijačima na korektnom navijanju i dostojanstvenoj proslavi širom grada. Također je čestitao županu Komadini i zamjenicima koji su u prvom krugu završili izbor za čelnike Županije. "Ured Županije svakako je planirao sredstva samo za prvi krug, pa možemo reći da smo dobro planirali", našalio se Petrc.

Također je izvijestio o rasporedu sredstava za pokroviteljstva, sufinanciranja manifestacija i drugih događanja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju u 2017. godini. Ovom Odlukom raspoređuju se sredstva za 31 prijavitelja u ukupnom iznosu od  252.000,00 kuna, za ukupno 37 manifestacija/događaja koje su prijavitelji poslali tijekom ožujka ove godine na Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, sufinanciranja manifestacija i drugih događanja od općeg značaja za Primorsko-goransku županiju.

Također su odobrena novčana sredstva u iznosu 250.000,00 kuna namijenjenih za podmirenje troškova građevinskih radova u objektu Centra za obuku interventnih službi Primorsko – goranske županije u Šapjanama, te 100.000,00 kuna za provedbu operativnog plana posebne mjere zaštite od požara tijekom vatrogasne sezone koji uključuje pripremu tehnike i opreme.
 
Glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice PGŽ Mladen Šćulac izvijestio je o Projektu "Šapjane" koji je pripremljen za školovanje svih pripadnika operativnih snaga civilne zaštite. Odobrena sredstava u iznosu od 250.000,00 kuna odnose se na objekt koji se koristi za orijentaciju u prostoru. U prostoru će se nalaziti labirint i vježbovni dio za orijentaciju u prostoru.
 
Pročelnica Raukar izvijestila je o dodjeli sredstava udrugama za financiranje programa i projekata iz područja poljoprivrede iz Proračuna PGŽ u  2017. godini u iznosu od 535. 000,00 kuna. Lokalnim akcijskim grupama Vinodol, Terra Liburna, Gorski kotar i Kvarnerski otoci  dodijeljeno je po 100.000,00 kuna. Za mjeru obnove i održavanja putova u funkciji revitalizacije ili funkcioniranja gospodarske djelatnosti Udrugama Ulika Cres, Udruga proizvođača grozja i vina jarbola i Udruga Premena Orlec dodijeljeno je 25.000,00 kuna dok su Udruge Ulika Cres, Belica Kastav, Premenka Orlec i Ružica Vinodola dobile 15.000,00 kuna za mjeru sufinanciranja programskih aktivnosti i sadržaja.

Pročelnica  Raukar obavijestila je o da je iz Ministarstva poljoprivrede dobivena suglasnost za mjere potpore u poljoprivredi za poljoprivredna gospodarstva te će se tijekom narednog perioda raspisati javni poziv za dobivanje potpora OPG-ovima odnosno poljoprivrednim gospodarstvima.

ispiši stranicu ispiši stranicu