Novosti

>

1. 2. 2018

Primanje županijskih stipendista - studenata deficitarnih zanimanja

Primanje županijskih stipendista - studenata deficitarnih zanimanja  U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin primili su županijske stipendiste - studente deficitarnih zanimanja. U ovogodišnjem proračunu Primorsko-goranske županije za stipendije studenata deficitarnih zanimanja izdvojeno je 370.000,00 kuna.

Župan Komadina rekao je kako je studiranje proces koji iziskuje energiju, volju, znanje i novac, te je logično da lokalna zajednica podupire studente i pomaže da im bude lakše. "Razni su  kriteriji po kojima se dodjeljuju stipendije, a Primorsko-goranska županija odlučila se na kriterij deficitarnosti. Potičemo obrazovanje kadrova koji nalaze radno mjesto, bilo da je riječ o glazbi, matematici, strojarstvu ili kojoj drugoj deficitarnoj grani", rekao je župan Komadina.

"Ove godine je 12 novih stipendista, a ukupno ih je 37 za što Primorsko-goranska županija izdvaja 370.000,00 kn.  Iznimno je važno da studenti upisuju deficitarna zanimanja, mi ih zato podupiremo, a oni će sigurno naći posao i nadam se ostati u Hrvatskoj", rekla je pročelnica Stilin.

Prisutni stipendisti, Karmela Adžić, Irena Šimac, Daniel Šimek, Roberta Kršulja i Dorja Fogas  istaknuli su kako im je stipendija od velike pomoći pri plaćanju studentskog doma, prijevoza ili kao džeparac. Također su rekli da se nadaju brzom zaposlenjem s obzirom na deficitarnost zanimanja za koja se školuju.

Uz  25 studenata koji se već nalaze u sustavu stipendiranja te su ostvarili uvjete za nastavak primanja stipendije, dodatnih 12 stipendista koji će u razdoblju od 1. listopada 2017. do 31. srpnja 2018. godine mjesečno dobivati tisuću kuna stipendije su:
1.    Maša Stanković, studentica II. godine preddiplomskog sveučilišnog studija BRODOGRADNJE,
2.    Edi Mađar, student II. godine diplomskog sveučilišnog studija ELEKTROTEHNIKE,
3.    Irena Šimac, studentica III. godine preddiplomskog sveučilišnog studija MATEMATIKE,
4.    Karmela Adžić, studentica II. godine preddiplomskog sveučilišnog studija BIOLOGIJE,
5.    Bernard Grubišić, student I. godine preddiplomskog sveučilišnog studija GEOGRAFIJA,
6.    Karla Crvić, studentica I. godine studija LOGOPEDIJE,
7.    Dorja Fogas, studentica II. godine diplomskog sveučilišnog studija SOCIJALNE   PEDAGOGIJE,
8.    Roko Salković, student I. godine studija SOCIJALNE PEDAGOGIJE,
9.    Daniel Šimek, student III. godine studija na glazbenoj akademiji,
10.    Zvonimir Radišić, student II. godine studija na GLAZBENOJ AKADEMIJI
11.    Lidija Strika, studentica I. godine studija na GLAZBENOJ AKADEMIJI
12.    Roberta Kršulja, studentica I. godine studija LOGOPEDIJE.


ispiši stranicu ispiši stranicu