covid

U PGŽ 149 novooboljelih, 66 osoba ozdravilo

Info za medije 13.03.2021 Civilna zaštita, Zdravstvo

U Primorsko-goranskoj županiji je danas 149 novooboljelih dok je 66 osoba ozdravilo, javljaju iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije iznosi 1006.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 763 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova je danas u smanjenju i iznosi 19.6% udjela.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za 1 osobu jer se na bolničkom liječenju nalazi 52 pacijenata. Na respiratoru je 9 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana su, nažalost, preminule dvije osobe.

Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih je i dalje u laganom padu i iznosi 5.1% udjela. Naime, porast broja aktivnih slučajeva, proporcionalno rastom ne slijedi povećanje broja hospitaliziranih osoba.

COVID stanje 12.03.2021.

Uređena zgrada Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ u Vrbovskom

Zamjenici župana Vojko Braut i Petar Mamula, uz resornu pročelnicu Vesnu Čavar i ravnateljice zdravstvenih ustanova Eminu Grgurević Dujmić i Senku Kajčić, obišli su uređenu zgradu u kojoj djeluju ispostave Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ u Vrbovskom.

Poduzetnicima Primorsko-goranske županije na raspolaganju 620 tisuća eura za sufinanciranje troškova opreme i poticanje energetske učinkovitosti

Na redovitom susretu s novinarima zamjenik župana Vojko Braut sa suradnicima informirao je da je raspisan Javni poziv za dodjelu potpora poduzetnicima za nabavu opreme za prerađivačku djelatnost te poticanje energetske učinkovitosti te je donijeto više odluka o financiranju projekata udruga civilnog društva.

Zavod za javno zdravstvo PGŽ-a dobio prestižnu međunarodnu nagradu

Županijski preventivni program „Unaprjeđenje oralnog zdravlja djece i mladih u PGŽ“ osvojio je prestižnu međunarodnu nagradu FDI Smile Grant 2024., koju je u Istanbulu preuzelo Hrvatsko stomatološko društvo. Riječ je o jedinom preventivnom programu u Hrvatskoj koji se organizirano i kontinuirano provodi više od 17 godina.

Pri kraju druga od ukupno tri faze radova na izgradnji Zdravstvenog centra Rujevica – Zapad

Zamjenik župana Vojko Braut i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović s članovima koordinacijskog tima obišli su radove na županijskom kapitalnom projektu „Zdravstveni centar Rujevica – Zapad“. Trenutno je pri samom kraju druga od ukupno tri faze radova koja uključuje izgradnju zgrade HGSS-a, sletne ravni i pristupne prometnice.