Gastro

01.01.2020

Da bi se u potpunosti upoznalo neki krajnije dovoljno samo obići prirodne ljepote, razgledati arhitekturu i spomenika, posjetiti muzeje, već je neophodno upoznati se i sa duhom ljudi koji obitavaju na tom području, njihovim navikama i prije svega domaćim i svakodnevnim jelima.

Šire područje Kvarnera obiluje jelima prepunim povijesti, običaja i mudrosti proizašle iz života u ovim krajevima, te brojnim generacijama prenošenih do današnjih dana. Tako se primorska kuhinja temelji se na ribi, najčešće plavoj, morskim plodovima, mediteranskom voću i povrću uz dodatak samoniklog bilja i naravno vrhunskih sorti maslinovog ulja. U nešto hladnijem i šumovitijem Gorskom kotaru, uvijek se može uživati u jelima od divljači, gljivama i šumskim plodovima.

Ukoliko se prvi puta srećete sa delicijama ovog podneblja gotovo obavezno je isprobati nešto od slasnih jela pripremljenm “pod pekom”. I naravno, gdje god bili, ne zaboravite kušati i odlična kvarnerska vina te domaće rakije obogaćene aromatičnim travama.

Kao dobar početak upoznajte se sa “Kvarner Gourmet & Food” izrađen od Turističke zajednice Kvarnera.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.