Mjesečni foto natječaj

01.01.2020

Primorsko-goranska županija od 2015. godine organizira nagradni foto natječaj za fotografe amatere s područja naše županije. Sustav izbora je mjesečni, a na kraju godine biraju se i naj fotografije godine.

Kakve fotografije se traže?

Tema natječaja su život, ljudi i prirodne ljepote zeleno-plave županije. Autorima prepuštamo slobodu odabira motiva unutar zadane teme. Fotografije trebaju biti nove, snimljene u posljednjih mjesec dana.

Što se tiče tehničkih specifikacija, minimalne dimenzije su 3600 x 2400 piksela za vodoravne ili 2400 x 3600 za okomite slike. Važno je i da slike budu “čiste”, bez intervencija u Photoshopu – osim osnovne korekcije svjetla i boje – i bez autorskih potpisa i rubova.

TEMA ZA MJESEC SVIBANJ – Spomenici u mom kraju

Kako se prijaviti?

Fotografija se dostavlja na e-mail adresu webmaster@pgz.hr, s imenom i prezimenom autora, nazivom fotografije i naslovom e-maila “Za foto natječaj”. Rok za dostavu fotografija je 22. svibnja 2024.

Nagrade

Primljene fotografije objavljuju se na županijskim Facebook stranicama, gdje naši fanovi biraju najbolju prema izboru publike, a Fotosavez Primorsko-goranske županije bira najbolju prema sudu struke. Rezultate objavljujemo na Web stranici i Facebooku Primorsko-goranske županije.

Uvažavajući vaše primjedbe da pojedini autori koji imaju veliki broj fb prijatelja dominiraju u tom izboru, uvodimo pravilo da samo dva puta godišnje (jednom u 6 mjeseci) isti autor može biti pobjednik prema broju lajkova. U svakom slijedećem slučaju pobjednik će biti autor koji je drugi po izboru fb glasova.Također molimo da nam za mjesečni izbor šaljete samo jednu fotografiju prema gore navedenim tehničkim specifikacijama. 

Najbolje fotografije svakog mjeseca nagrađujemo proizvodima OPG-ova s područja Primorsko-goranske županije, a one postaju vlasništvo Primorsko-goranske županije.

Godišnja izložba “Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv”

Jednom godišnje održava se izložba najboljih pristiglih radova pod naslovom “Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv”. Tom prilikom održava se finalni izbor za najbolju fotografiju godine.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.