Sport

01.01.2020

Primorsko-goranska županija rasadnik je sportskih talenata, a više od 20.000 registriranih sportaša i na tisuće sportskih rekreativaca dokaz su da je sport ne samo široko prisutan već i jedan od jakih brendova ove naše zeleno-plave regije.

Impresivna je paleta sportova prisutnih u našoj Županiji, a još više uspjesi naših sportaša. Preko 1000 medalja i priznanja u pojedinačnim i ekipnim sportovima, uključujući i one najsjajnije, olimpijske, čine bogatu trofejnu županijsku riznicu.

Zajedno s jedinicama lokalne samouprave izgradili smo sportske objekte po cijeloj županiji, od Gorskog kotara, priobalja do otoka. Na taj način omogućili smo bavljenje sportom i izvan većih gradskih sredina, a takvom politikom sport smo učinili dostupnim svima, pa su vrhunski rezultati pojedinaca i klubova logičan i očekivani slijed. Vrhunski rezultati, naravno, nisu imperativ, ali iz masovnosti se lako razviju talenti koji mogu dominirati na sportskim borilištima.

Svaka sportska generacija, ima u svojim redovima sportaše s predznakom vrhunski, stasaju i novi koji će nastaviti zlatni trofejni niz, a oni su ujedno i najbolji poticaj za još veću masovnost i popularizaciju sporta od najmlađih uzrasta.

Radi popularizacije i bolje organizacije sportaša i svih onih koje se bave sportom i sportskim takmičenjima Primorsko-goranska županija osnovala je 1997. godine Zajednicu sportova Primorsko-goranske županije.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.