
27. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara “Noćnjak 2025”
Od 13. do 16. ožujka, u Valamar Padova Hotelu na Rabu održava se 27. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara. Ovaj znanstveno stručni skup otpočeti će u 17.30 sati simboličnom sadnjom masline “Noćnjak 2025.”
Ispred Primorsko-goranske županije na manifestaciji će sudjelovati Voditelj odsjeka za poduzetništvo i ruralni razvoj Mladen Brajan.
Kvarnerski vinari briljirali na Decanteru osvojivši 12 medalja
Osim uspjeha na Decanteru, vina članova Udruženja Kvarner Wines redovno osvajaju priznanja i na drugim natjecanjima kao što su Kvarner International Wine Trophy, Vinistra, Sabatina, Festival vina Moslavina, Gudovac i mnogi drugi. Ti uspjesi snažno pridonose promociji Kvarnera kao vodeće eno-gastronomske destinacije, ususret 2026. kada će Kvarner biti Europska regija gastronomije.
Župan Lukanović posjetio Gorski kotar: Donacija kombija srednjoškolcima i podrška razvoju Delnica
Župan Ivica Lukanović drugog dana posjeta Gorskom kotaru, Srednjoj školi Delnice uručio je ključeve novog kombi vozila namijenjenog prijevozu srednjoškolaca s područja cijelog Gorskog kotara. Obišao je i radove na uređenju Doma za starije osobe, a potom je sudjelovao i na svečanoj sjednici povodom Dana grada Delnice i blagdana Sv. Ivana Krstitelja te posjetio muzejski postav u Brodu na Kupi.
Župan Lukanović vlasnicima poljoprivrednih gospodarstava najavio ozbiljniju podršku
Župan Ivica Lukanović sa zamjenikom Tonijem Štimcem u sklopu posjeta Općini Fužine obišao je farmu Lužak u Liču koja je organizirala dan otvorenih vrata kojem su se odazvali i drugi nositelji poljoprivrednih gospodarstava koji se bave stočarskom proizvodnjom u Primorsko-goranskoj županiji.
KuHaČa- projekt gastronomske baštine i autohtonih proizvoda
U Kinu Krk održana je završna konferencija projekta „KuHaČa -KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije“ čime je projekt zaključio priču u kojoj se različitim aktivnostima doprinosio bogatstvu kulinarske baštine Primorsko – goranske županije i promociji korištenja autohtonih proizvoda.