Dodijeljena priznanja HGK Županijske komore najuspješnijim tvrtkama u PGŽ

Manifestacija 20.10.2021 Poduzetništvo

Dobitnici plakete Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Rijeka za najbolje veliko, srednje i malo trgovačko društvo iz Primorsko-goranske županije za 2020. godinu su, tvrtke JGL d.d. Rijeka, Metis d.d. Kukuljanovo, te ETS d.o.o. Čavle.

HGK Županijska komora Rijeka posthumno je dodijelila plaketu Zlatna kuna za životno djelo Nikoli Turčiću-Mikiću.

Zamjenik župana Vojko Braut čestitao je nagrađenima, ali i svim gospodarstvenicima koji su i u ovim pandemijskim uvjetima pokazali sposobnost, izdržljivost i inovativnost, te uspjeli održati poslovanje.

Zahvaljujući upravo njima PGŽ po većini ekonomskih pokazatelja spada u društvo najrazvijenijih hrvatskih županija i među tri je županije koje u državni proračun godišnje uplaćuju znatno više nego nam se vrati.

Među vodećim smo regijama po broju aktivnih poduzetnika i zaposlenih u privatnom sektoru, rastu prihoda i neto dobiti poduzetnika, kao i visini stranih ulaganja. Prepoznati smo kao regija poželjna i sigurna za život, otvorena i tolerantna, poticajnog okruženja za poduzetnike i investicije, rekao je Braut, podsjetivši i na brojne aktivnosti regionalne samouprave za potporu poduzetnicima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.