Dodijeljene nagrade „Volonteri godine“

Manifestacija 04.12.2020 Odnosi s javnošću

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na dodjeli nagrade „Volonteri godine 2020“ koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala online, preko Zoom aplikacije. Tradicionalno je to priznanje kojeg zajednički, na Međunarodni dan volontera 5.prosinca, već 14 godina dodjeljuju Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. Ovom se nagradom, osim priznanja pojedincima i udrugama, želi pojačati vidljivost i prepoznatljivost volontiranja u zajednici.

Čestitavši ovogodišnjim laureatima na njihovom angažmanu kao i svim volonterima njihov dan, zamjenik župana Petar Mamula istaknuo je kako zbog udruga i volontera društvo funkcionira bolje te da dobar potreba koje nisu institucionalno riješene leže na leđima volontera. „Nadam se da će ova akcija potrajati, imamo puno posla na tome da velikom djelu sugrađana ukažemo da stvari ne bi funkcionirale u ovom društvu da nema volontera, onih koji se nesebično daju za društveno dobro, a mnogo je toga motivirano ljubavlju čovjeka prema čovjeku te potrebama onih koji su nam u neposrednoj blizini,“ rekao je Mamula zahvalivši i organizatorima dodjele – članovima Udruge Smart.

Od gradskih volontera nagrađeni su Snežana Mamula volonterka udruge Centar za kulturu dijaloga, Ivan Šušak volonter u Centru za odgoj i obrazovanje i Mirjana Pucić dugogodišnja volonterka u Franjevačkom svjetovnom redu, a od županijskih Luis Ferderber volonter Srednje škole Delnice, Bruno Brautović volonter Udruge za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Pegaz“ i Vesna Štemberger iz Udruge žena operiranih dojki Nada –Rijeka. Nagradu za organizator volontiranja 2019 dobili su Hrvatski kulturni dom na Sušaku koji provodi i volonterski program Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i Osnovna škola Eugen Kumičić Rijeka čiji učenici kroz školski volonterski klub sudjeluju u volonterskim akcijama različitog karaktera. Dodjelu nagrada organizirala je Udruga SMART.

Više informacija o nagrađenim volonterima pogledajte na linku.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.