Festival sportske rekreacije PGŽ

Festival sportske rekreacije PGŽ i ovog vikenda ima bogat program

Sport 04.08.2022 Sport

Festival sportske rekreacije za predstojeći je vikend  pripremio više atraktivnih događanja  te će na svoje doći plivači, biciklisti i planinari.

U subotu, 6. kolovoza, sa startom u 10 sati na Platku će se održati Biciklijada u suorganizaciji s BK Grobnik, a za sudionike su pripremljene dvije rute: obiteljska (lagana, 10 km) i sportsko – rekreativna (srednje teška, 25 km). Biciklisti će tako moći spojiti aktivnost s uživanjem na Platku koji je poznat i kao destinacija prilagođena za vožnju biciklima svih generacija. Subotnji program održat će se pod stručnim vodstvom tima iz Biciklističkog kluba Grobnik, a organizatori podsjećaju da sudionici trebaju nositi kacigu te imati adekvatnu odjeću i obuću. Naravno, svatko bi trebao ponijeti i dovoljnu količinu vode te zaštitu od sunca, a sve informacije i prijave moguće su u BK Grobnik i neposredno prije početka Biciklijade.

Photo: arhiva FSR

Subotnji program nastavlja se u 13 sati kada će započeti 18. Tradicionalni međunarodni plivački miting “Kupom uzvodno”, popularno događanje koje tradicionalno okuplja veliki broj pripadnika svih generacija. Na poznatoj lokaciji Jaz kod Gustog Laza (1,5 km uzvodno od Broda na Kupi) održat će se bogat plivački program i to u kategorijama:

  1. plivanje na 25 metara uzvodno slobodnim stilom po kategorijama
  2. plivanje na 25 metara uzvodno roditelj + dijete, slobodnim stilom
  3. plivanje na 25 metara uzvodno s upaljenom bakljom
  4. plivački maraton uzvodno – nizvodno, dužine 500 metara
Photo: arhiva FSR

Osim plivačkog programa, organizator Udruga za sport, rekreaciju i turizam “Kupa”, zajedno sa suorganizatorima organizira i natjecanje SUP-ova kao i prezentaciju ovog popularnog sporta, a održat će se i atraktivno povlačenje konopa preko šengenske granice na Kupi u kojem će se natjecati predstavnici Hrvatske i Slovenije.

U nedjelju, 7. kolovoza, festival se nastavlja programom na Učki, a kojim će se obilježiti i proslava Dana Grada Opatije. U suradnji s PD Opatija, s početkom u 10:30 sati, predvođeni voditeljima, ljubitelji planinarenja će krenuti na pohod dug 6,5 km i u trajanju od cca. 3 sata hoda na ruti Poklon – Land art staza Sapaćica – Stražica – Poklon. Ova kružna staza je spoj umjetničkih zahvata u krajobrazu te je vrlo atrkativna i prilagođena svim generacijama. Nakon planinarenja, od 13 – 18 sati sudionicima je omogućen posjet Poklon visitor centru, atraktivnom postavu koji plijeni pozornost svojim sadžajima, a za ovu prigodu organizator je omogućio promotivnu cijenu za sudionike – 45 kn za odrasle, dok će djeca do 18 godina centar moći posjetiti besplatno. Bit će to doista poseban dan za ljubitelje planinarenja i zdravog života. Organizator zainteresirane podsjeća da redovna autobusna linija prema Poklonu kreće iz Opatije u 9:30, a s Poklona prema Opatiji u 18 sati.

Photo: arhiva FSR
Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.