Istraživanje o pomorskoj baštini u sklopu projekta ARCA ADRIATICA

Press konferencija 25.06.2020 Poduzetništvo, Regionalni razvoj, Turizam

U petak, 26. lipnja 2020. godine u 10.00 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, Danijela Perković i Iris Bruketa Milić iz UO turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ, ravnateljica PPMHP Nikolina Radić Štivić te profesor Pomorskog fakulteta Rijeka Robert Mohović predstavit će istraživanje pomorske baštine koje se provodi u sklopu projekta ARCA ADRIATICA „Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine“.


Projekt ARCA ADRIATICA, vrijedan preko 3 milijuna eura, nastavak je uspješnog projekta MALA BARKA 2, a glavni cilj mu je razvoj zajedničkog turističkog proizvoda koji valorizira, štiti i promiče bogatu pomorsku baštinu pograničnog područja. Sufinanciran je sredstvima Europske unije u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska.


U istraživanje će se moći uključiti svi građani koji žele pridonijeti prikupljanju podataka o pomorskoj baštini lokalnih zajednica na prostoru Primorsko-goranske županije te da na taj način pomoći u njenom trajnom očuvanju od zaborava i nestajanja.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.