Obilježavanje Dana narcisa u Primorsko-goranskoj županiji

Press konferencija 19.03.2024 Zdravstvo

U utorak, 19. ožujka 2024. godine s početkom u 12.00 sati u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10, II. kat), predstavit će se nadolazeće aktivnosti Udruge žena operiranih dojki “Nada – Rijeka” u povodu obilježavanja Dana narcisa u Primorsko-goranskoj županiji.

Posvećen oboljelima od raka dojke, Danom narcisa nastoji se senzibilizirati javnost o važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke i brige o vlastitom zdravlju. Aktivnosti će se provesti u petak i subotu, 22. i 23. ožujka, na riječkom Korzu, a osim u Rijeci, Dan narcisa obilježit će se i u Bakru, Delnicama, Cresu, Moravicama, Čabru, Crikvenici i drugim gradovima i općinama u županiji.

O važnosti provođenja javnozdravstvenih akcija i edukacija govorit će pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo Vesna Čavar, predsjednica i dopredsjednica Udruge Nada – Rijeka Ivana Lohinski Babić i Katica Vukas, predsjednica Lige protiv raka PGŽ Ira Pavlović Ružić te u ime Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Helena Gilbotić Kresina i Ines Malić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.