Obilježavanje Svjetskog dana kretanja

Manifestacija 10.05.2021 Zdravstvo

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Riječkim sportskim savezom, KSR Gorovo Opatija, DIP Rijeka, Centrom za rehabilitaciju Rijeka, Dječjim vrtićem Rijeka – CPO Mlaka, Wushu klubom Rijeka , PGŽ i Gradom Rijeka, obilježili su Svjetski dan kretanja u parku Mlaka gdje je prigodno otvoren uređeni park.

Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ već četvrtu godinu uključen je u nacionalni program „Živjeti zdravo“ kroz koji volonteri u parku organiziraju aktivnosti u suradnji s brojnim partnerima. Unutar parka redovito se organiziraju razne aktivnosti s ciljem aktivnog provođenja slobodnog vremena djece i obitelji, poticanja socijalne integracije djece s teškoćama u razvoju, osnaživanja međugeneracijske solidarnosti i očuvanje okoliša. Ovakvom zajedničkom inicijativom nastoji se dobiti na vidljivosti i potaknuti građane da se aktivno uključe u inicijativu i više ulažu u očuvanje vlastitog zdravlja kao i zdravlja zajednice općenito.

U ime Primorsko-goranske županije otvorenju uređenog parka prisustvovala je zamjenica župana Marina Medarić koja se osvrnula na Svjetski dan kretanja. „Možda jedino dobro što nam je ova pandemija donijela je da su ljudi osviješćeni o tome koliko je potrebno zdravo živjeti i kretati se, te je ovo jedinstvena prilika kako bi sve pozvali da se čim više kreću i žive zdravo“, rekla je zamjenica Medarić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.