Prijem za dobitnice nagrade “Ivan Filipović”, najvišeg priznanja u odgoju i obrazovanju u RH

Prijem 14.12.2021 Obrazovanje, Odgoj

Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin u sjedištu Primorsko-goranske županije primile su dobitnice nagrade “Ivan Filipović” za 2020. godinu Nensi Araminčić i Gordanu Podobnik.

Gordana Podobnik, učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi dr. Branimira Markovića Ravna Gora, dobitnica je Godišnje nagrade Ivan Filipović u području osnovnog školstva dok je Nensi Araminčić, magistra medicinsko-laboratorijske dijagnostike, nastavnica strukovnih predmeta u Medicinskoj školi Rijeka, nagrađena Godišnjom nagradom u području srednjeg školstva.

Zamjenica Medarić čestitala je dobitnicama u vlastito i Županovo ime i istaknula kako se radi o velikom priznanju struke. “Vjerujem da je poseban osjećaj dobiti ovako visoko priznanje za ono na što smo svi osjetljivi, a to su djeca. Posebice u ovim vremenima koja su teška i za profesore i učenike”, rekla je zamjenica.

“OŠ dr. Branimira Markovića Ravna Gora poznata je kao škola s iznimnim uspjesima i iznimno mi je drago da je nastavnica te škole dobitnica državne godišnje nagrade. Gospođu Nansi Araminčić poznajem dugi niz godina i ona je ikona Medicinske škole u Rijeci, dugogodišnja predsjednica Školskog odbora, iznimno angažirana. Ovogodišnja nagrada je doista došla u prave ruke”, čestitala je resorna pročelnica Edita Stilin koja je i sama laureatkinja ove nagrade.

Gospođa Nensi Araminčić nagradu smatra krunom 30-godišnjeg rada i posvećenosti Medicinskoj školi u Rijeci. Kako je navela, nekoć je bila učenica ove škole, a danas su preko tisuću zdravstvenih djelatnika njezini bivši učenici.

Zanimljivu činjenicu iznijela je i gospođa Gordana Podobnik kazavši da je “Ivan Filipović” dodijeljen i OŠ dr. Branimir Markovića Ravna Gora 1976. godine za zasluge u školstvu. “Ljudi su uvijek predano radili i atmosfera u školi je uvijek bila radna, svi su se trudili davati maksimum. Kada počeneš raditi u takvom kolektivu, to te povuče i traje već 36 godina”, rekla je.

Uz kontinuirano usmjerenje na očuvanje baštine, Podobnik je orijentirana i na istraživački pristup nastavi, integraciju sadržaja u nastavnim predmetima te izvannastavni i projektni rad. Araminčić sudjeluje u mnogim projektima kao što je uspostava regionalnih centara kompetentnosti u području zdravstva, članica je podsektorske radne skupine u sektoru zdravstva i socijalne skrbi, sudjeluje u izradi strukovnih kurikula u području zdravstva te je autorica modula za usavršavanje nastavnika strukovnih predmeta.

Nagrada “Ivan Filipović” predstavlja najviše priznanje djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, a dodjeljuje se za rad i rezultate u predškolskom odgoju, osnovnom, srednjem školstvu, visokom školstvu te znanstvenom i stručnom radu od 1964. godine.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.