Održana 16. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ

Info za medije 29.05.2020 Pomorsko dobro

U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je 16. sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, zapovjednik ŽOC-a doc.dr.sc. Darko Glažar izložio je stanje operativnih priprema i pripravnost subjekata iz Plana intervencija za provođenje mjera u slučaju iznenadnog onečišćenja mora tijekom turističke sezone 2020. godine. Posebno je istaknuto kako ŽOC uz redovne aktivnosti koje se provode sukladno odredbama Plana intervencija djeluje i proaktivno putem raznih ciljanih mjera i aktivnosti koje posebice intenzivira uoči i tijekom turističke sezone.

U nastavku sjednice razmatrao se prijedlog održavanja akcije čišćenja mora, podmorja i obale naziva: “Čisto more i obala 2020” koja se svake godine provodi povodom Svjetskog dana zaštite okoliša 5. lipnja. Akciju je ŽOC prvi put organizirao 2011. godine. Ekološku akciju provode članovi ŽOC-a u suradnji s brojnim drugim sudionicima na području sjeverozapadne i jugozapadna strana otoka Sv. Marko i uvale Voz na otoku Krku.

Zbog epidemioloških razloga uzrokovanim korona virusom akcija se odgađa dok se ne stvore uvjeti za održavanje.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.