Održana panel rasprava o ulaganju u izvrsnost za turizam budućnosti

Info za medije 18.10.2021 Obrazovanje

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održana je panel rasprava “Ulaganje u izvrsnost za turizam budućnosti” u organizaciji RCK Ugostiteljske škole Opatija. Panel je bio namijenjen učenicima ugostiteljsko – turističkih zanimanja, a održan je u sklopu europskog projekta RCK RECEPT – Regionalni centar profesija u turizmu.

Pročelnica Edita Stilin istaknula je kako je Primorsko-goranska županija ne samo partner, već i velika podrška Ugostiteljskoj školi u provođenju dva europska projekta. “Upravo smo pred javnom nabavom za izvođenje radova u sklopu projekta MREŽA KOM5ENTNOSTI, a djelić drugog projekta – RCK RECEPT, koji je kurikularni, metodološki i usmjeren na stručno usavršavanje, smo čuli danas”, zaključila je pročelnica Stilin te dodala da su strast i entuzijazam ključni za uspjeh u svakom poslu.

Zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Kristina Đukić pohvalila je povezivanje dvije obrazovne ustanove na području Opatije – Ugostiteljske škole te Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te čestitala svim učenicima Ugostiteljske škole 92. obljetnicu.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sandra Janković naglasila je važnost kvalitetnih kadrova u sektoru turizma i ugostiteljstva. Poželjela je svim učenicima i nastavnicima sretan Dan škole te što više novih učenika, a samim time i Fakultetu više studenata. “Izuzetno smo ponosni na to što je Ugostiteljska škola Opatija regionalni centar kompetentnosti. Panel se odvija u sklopu projekta RCK RECEPT koji ide punom parom te traje do kraja 2023. godine,” naglasila je ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth.

Na prvom su panelu sudjelovali vrhunski kuhari David Skoko, Deni Srdoč i Tino Sinožić, a raspravljali su o krovnoj temi ulaganja u izvrsnost iz perspektive kuharske profesije. Panelisti su zaključili da je izvrsnost ključ te mora biti cilj u njihovoj profesiji. Također, savjetovali su učenicima da je važno ići korak po korak, ne preskakati stepenice. S obzirom da je svaki početak težak, poručili su mladima da se ne daju obeshrabriti jer će posao rasti i kuhari će biti sve traženiji.

Na drugom su panelu raspravljali ugostiteljski stručnjaci Domagoj Trusić, Franko Lukež te Zoran Lukić. Složili su se da je ključ izvrsnosti u učenju, usavršavanju, ljubavi prema profesiji te ispravnoj tehnici.

Učenici pet škola – Ugostiteljske škole Opatija, Srednje škole Ambroza Haračića, Srednje škole dr. Antuna Barca Crikvenica, Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir te Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac – nisu krili oduševljenje savjetima i motivirajućim porukama vrhunskih stručnjaka što su pokazali i kroz brojna pitanja upućena panelistima.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.