Održana početna konferencija projekta MREŽA KOM5ENTNOSTI

Manifestacija 04.12.2020 Obrazovanje

U Opatiji je održana početna konferencija projekta MREŽA KOM5ENTNOSTI, u tzv. hibridnom formatu, fizički i online preko platforme ZOOM, uz pridržavanje svih epidemioloških preporuka za prevenciju širenja koronavirusa.
Kako je tom prigodom istaknuto, projektom MREŽA KOM5ENTNOSTI planirano je uspostavljanje prostorno – tehničkih uvjeta za rad Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija i partnerskih javnih ustanova, te stvaranje suradnje s gospodarskim sektorom. Svojom opremljenošću i stručnim kadrovima Centar će biti nositelj kvalitetnog strukovnog obrazovanja povezanog sa svijetom rada.

Župan Zlatko Komadina zahvalio je svima koji su dali svoj doprinos istaknuvši zadovoljstvo što je u Projektu prepoznata važnost strukovnog obrazovanja i unapređenje znanja. „ Turizam i ugostiteljstvo čine veliki dio društvenog proizvoda. Stoga je važno raditi na kvaliteti struke i usluge koja se pruža, a što se kroz ulaganje u objekte i opremu kao i nova znanja i vještine te kvalitetan sustav obrazovanja kroz Regionalan centar kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva želi osigurati“, rekao je župan Komadina.

Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU Spomenka Đurić istaknula je zadovoljstvo što je RCK u sektoru turizma i ugostiteljstva upravo Ugostiteljska škola iz Opatije, grada kolijevke i perjanice hrvatskog turizma kao i obrazovanja u turizmu.

Vjerujući u nastavak uspješne suradnje kroz projekt regionalnih centara kompetentnosti, čestitkama na realizaciji pridružila se i zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar.

Ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija Sibila Roth podsjetila je kako radovi u Ugostiteljskoj školi Opatija obuhvaćaju adaptaciju dviju zgrada kao i nabavu nove specijalizirane opreme. Projektom je obuhvaćena i rekonstrukcija i adaptacija te nabava opreme za još 4 škole  – SŠ dr. Antuna Barca Crikvenica, SŠ Hrvatski kralj Zvonimir Krk, SŠ Ambroza Haračića Mali Lošinj i Trgovačko-tekstilnu školu Karlovac.

Primorsko-goranska županija, kao partner u projektu, financirala je izradu cjelokupne tehničke dokumentacije – svih glavnih projekata adaptacije škola na području županije, čime su ostvareni preduvjeti za projektnu prijavu dok je Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije, kao suradnik na projektu MREŽA KOM5ENTNOSTI, pružala stručnu i savjetodavnu pomoć u postupku izrade prijave, u fazi pripreme projekta.

Projekt MREŽA KOM5ENTNOSTI financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta iznosi 31.391.735,36 kuna, a provodi se u razdoblju od 7. siječnja 2020. – 27. travnja 2023. godine.

Podsjetimo, Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja o imenovanju regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, 2018. godine imenovano je ukupno 25 regionalnih centara kompetentnosti.

Konferenciji u Opatiji prisustvovala su i resorna pročelnica Edita Stilin, ravnatelj Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić kao i ravnatelji ustanova uključenih u projekt.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.