Javni poziv

PGŽ objavila javni poziv za projekt komercijalizacije inovacija

Info za medije 01.10.2020 Poduzetništvo

Primorsko-goranska županija u suradnji sa Zakladom FIPRO, objavila je Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za inovativne poduzetničke projekte s područja Primorsko-goranske županije koji su otvoreni do 30. listopada 2020. godine. Sredstva se dodjeljuju za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija.

Na raspolaganju je 200.000,00 kn, a pojedinom natjecatelju mogu se dodijeliti sredstva u minimalnom iznosu od 50.000,00 kn te maksimalnom iznosu od 200.000,00 kn.

Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ Primorsko-goranska županija i Zaklada FIPRO nastavljaju podupirati inovatorstvo. 2009. godine Županija je pokrenula projekt te je dosad dana potpora za 29 poduzetnika u iznosu od gotovo 2,8 milijuna kuna. Dosadašnji korisnici financiranja, isticali su ovu financijsku podršku izuzetno važnom za razvoj poslovanja s obzirom da se radi o 20% bespovratnim sredstvima te 80% sredstava s povoljnim oblikom financiranja.

Odlučeno je da će se u ovogodišnjem javnom pozivu, dodatno valorizirati povezanost prijavljenog projekta sa primjenjivosti inovacije na suzbijanje zaraze COVID-19, ublažavanje negativnih utjecaja ili omogućavanje zadovoljavanje potreba tržišta na nov način i u skladu s epidemiološkim preporukama.

Sva potrebna dokumentacija i više informacija objavljeni su na službenoj web stranici Županije https://www.pgz.hr/o-zupaniji/programi/ i na stranicama Zaklade FIPRO www.fipro.hr.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.