Predstavljanje Kvarnerskih pjenušaca u Kašetici

Manifestacija 14.12.2023 Ruralni razvoj, Turizam

U petak, 15. prosinca 2023. godine s početkom u 10.00 sati u Kašetici primorsko-goranskoj (Krojačka 1, Rijeka) održat će se predstavljanje Kvarnerskih pjenušaca.
Uz prezentaciju o novitetima autohotnih vinskih sorti, planirana je i degustacija, predvođena enologom Tomislavom Pavlešićem.

Riječ je o pjenušcima vinara čiji se proizvodi nalaze u stalnoj ponudi Kašetice, uključujući Kuću vina “Ivan Katunar”, “Estate Winery Katunar”, Vinsku kuću “Pavlomir”, Boutique vinariju “Šipun”, Praputnjarsku zadrugu “Dolčina” i Udrugu proizvođača grozja i vina “Jarbola”.

Župan Lukanović vlasnicima poljoprivrednih gospodarstava najavio ozbiljniju podršku

Župan Ivica Lukanović sa zamjenikom Tonijem Štimcem u sklopu posjeta Općini Fužine obišao je farmu Lužak u Liču koja je organizirala dan otvorenih vrata kojem su se odazvali i drugi nositelji poljoprivrednih gospodarstava koji se bave stočarskom proizvodnjom u Primorsko-goranskoj županiji.

Najavljena 26. regata Fiumanka

U nazočnosti pokrovitelja, sponzora i partnera najavljeno je 26. izdanje međunarodne jedriličarske manifestacije Fiumanka, jednog od najprepoznatljivijih nautičkih događanja na Jadranu, a konferenciji za novinare u ime Primorsko-goranske županije nazočili su župan Ivica Lukanović te zamjenici župana Toni Štimac i Robert Matić.

Creski kaić dobio Interpretacijski centar

Na Trgu Frane Petrića, u nekadašnjoj Solisovoj galeriji, otvoren je mali muzej brodograditeljske baštine i primorske svakodnevice "Creski kaić". Na svečanom otvaranju govorili su predsjednik Jedriličarskog kluba "Reful" Marčelo Damijanjević, gradonačelnik Marin Gregorović i zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić. Svečanost je dio velikog program 180. godišnjice creskog turizma.

KuHaČa- projekt gastronomske baštine i autohtonih proizvoda

U Kinu Krk održana je završna konferencija projekta „KuHaČa -KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko-goranske županije“ čime je projekt zaključio priču u kojoj se različitim aktivnostima doprinosio bogatstvu kulinarske baštine Primorsko – goranske županije i promociji korištenja autohtonih proizvoda.