Projekt nadogradnje i rekonstrukcije “Ledene dvorane” u Delnicama vrijedan 16 milijuna kuna dobio građevinsku dozvolu

Info za medije 07.05.2021 Sport

Primorsko-goranska županija stvorila je uvjete za realizaciju još jednog značajnog projekta sportske infrastrukture u Gorskom kotaru. Goranski sportski centar dobio je građevinsku dozvolu za rekonstrukciju i nadogradnju multifunkcionalne dvorane u Delnicama koja će biti tek treća dvorana čija je klizačka površina olimpijskih dimenzija u Republici Hrvatskoj s mogućnošću korištenja tijekom cijele godine. „Ovo je samo još jedan korak u višegodišnjem zajedničkom nastojanju Grada i Županije da Delnice i Gorski kotar postanu centar za bazične pripreme sportaša, ali i sve one koji se spremaju za vrhunske sportske rezultate“, istaknuo je zamjenik župana Petar Mamula.


Ovaj važan formalni korak do početka realizacije tog za Delnice važnog projekta pozdravio je i gradonačelnik Ivica Knežević te dodao da je projekt rekonstrukcije i nadogradnje Ledene dvorane ujedno i ekološki projekt jer će se zatvaranjem dvorane umanjiti potrošnja energije za održavanje, a samim time i troškovi održavanja.

Kako je naglasila pročelnica UO za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonja Šišić, procijenjena vrijednost radova je 16 milijuna kuna, a s dobivenom građevinskom dozvolom projekt je spreman za kandidiranje na EU fondove čim se za to otvori mogućnost. „Primorsko-goranska županija, koja je već sada najbolja jadranska županija u povlačenju europskih sredstava iz prekograničnih programa EU i treća u Hrvatskoj po povlačenju iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, neće propustiti priliku da i u novom financijskom razdoblju iskoristi sve dostupne mogućnosti za realizaciju svojih projekata“, rekao je pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan te dodao: “Naše odrednice su jasne, želimo da se financiraju projekti regionalne i lokalne sredine u što većem udjelu. Osim toga imamo i cijeli niz programa kojima Primorsko-goranska županija prati jedinice lokalne samouprave ako i dobiju sredstva ili realiziraju neke vlastite projekte da zatvore svoj udio financiranja. U zadnjih 10 godina iz razdjela UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima izdvojeno je preko 25 milijuna kuna za 135 projekata na području Gorskog kotara. Kvalitetna priprema i pomaganje u djelomičnom udjelu financiranja korak je u pravome smjeru pa tako očekujemo da ćemo ovu i dvoranu, prije svega europskim, ali i našim sredstvima, uspjeti cjelovito zatvoriti“, poručio je Krpan.

Zadovoljstvo dobivenom građevinskom dozvolom iskazao je i direktor GSC-a Alen Udovič istaknuvši kako je projekt izuzetno važan i iz činjenice da su klizališta jedna od deficitarnih objekata na području Republike Hrvatske što nerijetko otežava organizaciju treninga klizačkih sportova.

Multifunkcionalna dvorana u Delnicama izgrađena je 2009. godine sredstvima Primorsko-goranske županije, Grada Delnica te europskih fondova. Zatvaranjem multifunkcionalne dvorane, rad klizališta značajno bi se produljio, a s obzirom da je klizačka površina olimpijskih dimenzija, uz objekte u Zagrebu i Sisku, stvorili bi se idealni uvjeti za razvoj klizačkih sportova i u Delnicama. Osim zatvaranja dvorane s južne strane, projekt obuhvaća i izgradnju tribina, svlačionica, sanitarija, prostora za suce, teretane te ugradnju kompletne opreme za klimatizaciju, pa se njegovom realizacijom stvaraju preduvjeti za organizirane sportske pripreme tijekom cijele godine, ali i razvoj aktivnog odmora i atraktivne cjelogodišnje turističke ponude.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.