Stožer CZ PGŽ

Izdavanje e-Propusnica za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko – goranske županije

Info za medije 28.12.2020 Civilna zaštita

Od 23. prosinca 2020. godine do 8. siječnja 2021.godine na snazi je Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj koja se nalazi na linku.

Stožer civilne zaštite Primorsko – goranske županije temeljem Upute za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH ima ovlaštenje za izdavanje e-Propusnica za osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko – goranske županije i napuštaju područje županije u slijedećim slučajevima;

1. Pacijente koji zahtijevaju medicinsku skrb
2. Putovanja na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće

Ad. 1.) E-Propusnice se izdaju za pacijente i osobe koje se nalaze u pratnji ili prevoze osobe kojima je potrebna medicinska skrb


Ad. 2.) E-Propusnice se izdaju osobama koje obavljaju neophodnih poslovne obaveze izvan područja Primorsko – goranske županije, a koje se ne odnose na osobe navedene u čl. II. Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj (toč. a, b, c, f i g – koriste potvrdu, Prilog 2 )

Stožer civilne zaštite Primorsko – goranske županije izdavati će e-Propusnice putem;
A) Sustava e-Propusnice (https://epropusnice.gov.hr/)
B) Elektronske pošte; propusnice@pgz.hr (Kontakt tel. 051/351 724; 351-652)


Ad. A) Proces izdavanja e-Propusnice:

• U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr
• Odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu
• Potvrdite svoje podatke
• Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva
• Ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev
• Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf formatu

Ad. B) Zahtjevi elektroničkom poštom se dostavljaju iznimno i moraju sadržavati sljedeće podatke: Ime i prezime, OiB, adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija), relacija putovanja (mjesto/ grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja) i obrazloženje opravdanosti zahtjeva.

Za ostale neophodne slučajeve napuštanja područja Primorsko – goranske županije (Odlasci na sportska natjecanja i treninge koji nisu obustavljeni, odlazak u hotele ili druge smještajne objekte za koje su izvršene uplate najkasnije do dana stupanja na snagu Odluke (23.12.2020. godine), omogućavanje izvršenja sudskih odluka koje se odnose na pravo roditelja na provođenje vikenda ili praznika sa svojom djecom, odlazak na sahranu člana uže obitelji, povratak ili neodgodivi put u inozemstvo i dr.) e-Propusnice će izdavati Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske (Kontakt e-mail; propusnica@civilna-zastita.hr).

OBAVIJEST

Dana 23.12.2020. godine (12.30 sati) Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dostavio je UPUTU kojom je zadužio Stožer civilne zaštite Primorsko – goranske županije da rješava sljedeće grupe zahtjeva za propusnice koje podnose:

– Osobe koje prevoze osobe kojima je potrebna medicinska skrb
– Osobe koje prevoze na posao zdravstvene ili druge djelatnike čiji rad je neophodan
– Osobe koje moraju obaviti nužne poljoprivredne radove ( ako ih ima)
– Studenti ili osobe na ugovor o djelu čiji rad je neophodan poslodavcu
– Članovi OPG-a ako moraju obavljati nužne poslove izvan svoje županije ( imaju zemlju ili objekte na području druge županije i sl.)
– Osobe koje obavljaju volonterski općekoristan rad
– Članovi braniteljskih zadruga za obavljanje nužnih i neophodnih poslova
– Vlasnici trgovačkih društava ili obrtnici ako imaju opravdan razlog za obavljanje posla na području druge županije
– Službenici jedinica lokalne samouprave, ako je njihov rad neophodan
– Suci, sportaši i sportski djelatnici koji podnose pojedinačne zahtjeve za propusnice zbog odlaska na utakmice ili treninge za sportska natjecanja i sportaše koja nisu obustavljena
– te drugi opravdani razlozi

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.