U Opatiju stiglo 180 predstavnika poljskog turističkog sektora i medija

Prijem 13.05.2022 Turizam

Poljski agenti i novinari doputovali su u Zračnu luku Rijeka prvim promotivnim letom poljske nacionalne avio kompanije LOT. Studijsku grupu čini 140 predstavnika poljskog turističkog sektora, poljskih zračnih luka, najvažnijih poljskih turoperatora i agencija te čak 40-ak novinara iz najvažnijih poljskih medija.

Na letu iz Varšave na Kvarner su stigli i predsjednik uprave LOT-a Rafał Milczarski, član uprave LOT-a Michał Fijoł, predsjednik Europskog udruženja putničkih agencija i turoperatora (ECTAA) i Poljske turističke komore Paweł Niewiadomski, kao i direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Agnieszka Puszczewicz.

Za njih je jučer u Opatiji organizirana dobrodošlica, a cilj je ovog putovanja u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s HTZ-om i predstavništvom HTZ-a u Poljskoj na Kvarneru, što bolje promovirati regiju Kvarner, ali i utjecati na što veću popunjenost avio linija LOT-a koje će ovog ljeta letjeti za Zračnu luku Rijeka iz poljskih gradova.

Goste su u Opatiji pozdravili Nikolina Brnjac, hrvatska ministrica turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor HTZ-a te Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera.

Ministrica Brnjac istaknula je da Hrvatsku i Poljsku veže dugogodišnje prijateljstvo te da je Poljska naše važno emitivno tržište. Da se Poljska profilirala kao jedno od najvažnijih tržišta za hrvatski turizam, kazao je Kristjan Staničić istaknuvši da je Poljska praktički jedino tržište s kojeg je tijekom prošle godine ostvaren bolji rezultat nego 2019. godine.

„Aviopovezanost Kvarnera s poljskim gradovima zasigurno će povećati broj poljskih gostiju na Kvarneru. Raduje nas što ih je iz godine u godinu sve više pa je prošle godine ostvareno više od 560.000 noćenja, što je gotovo na razini rekordne 2019., s udjelom od 3,7 posto u ukupnim noćenjima ostvarenim na Kvarneru“, istaknula je Peršić Živadinov.

Predstavnici poljskog turističkog sektora i novinari tijekom boravka na Kvarneru podijeljeni su u nekoliko grupa, a posjetit će Opatiju, Rijeku, otok Krk i Crikveničko-vinodolsku rivijeru. Uz prirodne ljepote odredišta, sudionicima se predstavljaju eno-gastronomska ponuda te brojne kulturno-povijesne znamenitosti s područja Kvarnera, a bogat i zanimljiv program osmišljen je u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama te predstavništvom HTZ-a u Poljskoj.

Uređena plaža ispod Thalassotherapije Crikvenica

U veljači ove godine potpisan je ugovor vrijedan 173.990,63 eura (s PDV-om) za uređenje plaže koju je ova županijska specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju krajem 2023. dobila u koncesiju od Primorsko-goranske županije na razdoblje od 20 godina. Jedan dio plaže je betonski, a drugi pokriva prirodan materijal - šljunak. Projekt uređenja plaže doprinos je daljnjem razvoju zdravstvenog turizma.

Zamjenik Matić na Vijeću za upravljanje razvojem turizma

Kvarner je u prvoj polovici 2025. godine ostvario stabilan i održiv rast, s 6 % više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine. "Primorsko-goranska županija ostaje predana razvoju održivog cjelogodišnjeg turizma, uz podršku nacionalne politike, posebno u Gorskom kotaru", rekao je zamjenik Matić.

Thalassotherapia Crikvenica kreće u modernizaciju bazena: Investicija od 1,33 milijuna eura za veću energetsku učinkovitost i bolju uslugu

U Thalassotherapiji Crikvenica potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova na adaptaciji i povećanju energetske učinkovitosti bazena, čime započinje realizacija još jednog važnog ulaganja u zdravstveni i wellness turizam Primorsko-goranske županije.

Kvarnerski vinari briljirali na Decanteru osvojivši 12 medalja

Osim uspjeha na Decanteru, vina članova Udruženja Kvarner Wines redovno osvajaju priznanja i na drugim natjecanjima kao što su Kvarner International Wine Trophy, Vinistra, Sabatina, Festival vina Moslavina, Gudovac i mnogi drugi. Ti uspjesi snažno pridonose promociji Kvarnera kao vodeće eno-gastronomske destinacije, ususret 2026. kada će Kvarner biti Europska regija gastronomije.