Zamjenica župana Marina Medarić izabrana za potpredsjednicu Skupštine europskih regija

Info za medije 05.11.2021 Međunarodna suradnja

Zamjenica župana Marina Medarić preuzela je dužnost jedne od potpredsjednica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions – AER) i članice Izvršnog odbora ove najveće međunarodne mreže regionalnih vlasti.

U procesu isticanja kandidature koji se odvijao tijekom kolovoza i rujna, zamjenica Medarić istaknula je svoje bogato političko i upravljačko iskustvo na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini tijekom kojeg je aktivno zagovarala unaprjeđenje politika blisko vezanih upravo uz djelokrug Skupštine europskih regija.

Obrazlažući svoju kandidaturu, zamjenica Medarić predstavila se kao iskusna dužnosnica koja svojim iskustvom može aktivno doprinijeti ciljevima mreže, ojačati njenu zagovaračku poziciju, ali i doprinijeti međunarodnoj prepoznatljivosti Primorsko-goranske županije i Republike Hrvatske.
Na Općoj skupštini mreže koja se u hibridnom obliku održala u Strasbourgu i online 28. i 29. listopada, izglasana je i potvrđena kandidatura zamjenice Medarić za članicu Izvršnog odbora i potpredsjednicu ove značajne međunarodne organizacije.

Skupština europskih regija je najveća nezavisna mreža regionalnih vlasti na području kontinentalne Europe i služi kao platforma za međunarodnu i međuregionalnu suradnju na širem europskom području. Skupština europskih regija međunarodna je mreža koja je osnovana 1985. godine i imala je ključnu ulogu u procesima regionalizacije, decentralizacije i rasta u okviru kreiranja politika Europske unije i Vijeća Europe. Danas Skupština europskih regija uključuje članice iz 30 europskih zemalja i broji gotovo 140 regija članica.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.