Zamjenik Mamula na otvaranju Interpretacijskog centra u Crnom Lugu

Info za medije 16.02.2021 Ruralni razvoj, Turizam

Zamjenik župana Petar Mamula prisustvovao je danas otvaranju Interpretacijskog centra u Crnom Lugu, projekta koji je sufinanciran sredstvima Primorsko-goranske županije, Grada Delnice te Ministarstva turizma i sporta. Kako je istaknuo, riječ je o investiciji koja je od velike važnosti za turizam Gorskog kotara.

Interpretacijski centar će pružati dodatne informacije o samome mjestu, njegovoj povijesti i tradiciji, Nacionalnom parku Risnjak i specifičnostima Gorskog kotara. Kao poseban dio tog projekta je ulaganje u nabavu i postavljanje baza za e-bicikle. Te baze su smještene u Delnicama, Brodu na Kupi i Crnom Lugu čime se želi povezati poznati Delnički trolist te pružiti ljubiteljima biciklizma mogućnost uživanja na prekrasnim stazama koje su smještene na lokacijama od 210 metara nadmorske visine (Kupska dolina) pa do visova na 1528 metara nad morem.

Projektom je predviđena i suvenirnica za izlaganje i prodaju autohtonih goranskih suvenira i proizvoda, info prostorija s multimedijalnim sadržajima kao i animacijski prostor predviđen za seminare i radionice. Interpretacijski centar u Crnom Lugu ujedno je i sadržajna nadogradnja ponude Nacionalng parka Risnjak. PGŽ je sufinancirala projekt iz programa ravnomjernog razvitka iznosom od 150 tisuća kuna.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.