Župan Komadina čestitao Medicinskom fakultetu na pokretanju Centra za genetičku edukaciju

Predavanje 11.12.2020 Zdravstvo

U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održano je predstavljanje Centra za genetičku edukaciju (GENRi), koji je pokrenut pri Medicinskom fakultetu u Rijeci, s osnovnim ciljem podizanja razine genetičke pismenosti u liječnika koji nisu specijalisti medicinske genetike i drugih zdravstvenih djelatnika, ali i opće populacije, prvenstveno pacijenata i njihovih obitelji.

Uloga Centra za genetičku edukaciju važna je zbog premoštenja velikog nerazmjera između ubrzanog razvoja genetike čovjeka i ispravne primjene spoznaja na svim razinama zdravstvene zaštite uz poštivanje najviših bioetičkih standarda istaknuto je na predstavljanju. Rečeno je također da je Centar za genetičku edukaciju proizašao iz polustoljetnog iskustva Zavoda za medicinsku biologiju i genetiku Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Putem video- veze Čestitke Medicinskom fakultetu uputio je i župan Zlatko Komadina te naglasio kako je to važan iskorak u ukupnim javnozdravstvenim naporima ukazivanja na značaj brige o zdravlju svakog društveno odgovornog pojedinca kao i društva u cjelini. Skup je pozdravio i Ministar zdravstva Vili Beroš te rekao kako su preventivna medicina i genetičko opismenjavanje teme o kojima se nedovoljno govori.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.