Župan Komadina: Puna podrška dogradnji škole i kandidaturi Gorskog kotara za zimsku Univerzijadu

Prijem 03.09.2021 Obrazovanje, Odgoj


Župan Zlatko Komadina održao je sastanak s delničkom gradonačelnicom Katarinom Mihelčić, a glavna tema današnjeg razgovora bila je dogradnja osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”, tj. uređenje potkrovlja škole koje će financirati američka vojska donacijom u iznosu od 2,2 milijuna kuna.

Na današnjem je sastanku dogovoreno da će obvezu plaćanja PDV-a u iznosu od oko 500 tisuća kuna podijeliti PGŽ i Grad Delnice. Gradonačelnica je župana izvijestila o ideji organizacije zimske Univerzijade na području Gorskog kotara. Planira se kandidatura za 2029. ili 2031. godinu. Župan Zlatko Komadina dao je podršku toj inicijativi i obećao pomoć Županije.

„Želja nam je da Gorski kotar bude zeleno srce Hrvatske kao što ono i jest, te sportski centar kako bazičnih priprema, tako i rekreacije djece i mladih iz cijele zemlje. Zato smatram da je ideja o kandidaturi za zimsku Univerzijadu i više nego dobrodošla. To je prilika za intenziviranje izgradnje sportske infrastrukture i smještajnih kapaciteta, ali i otvara se prostor u kojem će i država moći pomoći, što financijski, što organizacijski“, rekao je župan Komadina.

Uz primorsko-goranskog župana i gradonačelnicu Delnica, današnjem sastanku prisustvovale su i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Vaši podaci
Ime
Prezime
E-mail adresa
Poruka
Prihvaćam Uvjete korištenja.